פורום סרטן (אונקולוגיה) - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למכירה אווסטין בהנחה גדולה - מחולה
    sol
    08/11/2009

למכירה 1600 מיל אווסטין (ארבע 400X ) מחולה שאינו זקוק. הנחה גדולה ממחיר הקניה. נא לפנות ל-0502550066

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אווסטין למכירה - האם עדיין אקטואלית

לי
    05/12/2009

הצעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לסרטן ריאה
    קאטי
    07/11/2009

לכבוד פרופ קוטן שלום,

אני בת 67 ביום רבעי ירקתי דם פעם אחת בלי כאבים אחרי שיעול הרואפ שלח אותי לצילום רנטגן שהתוצאות:

PULMONARY MASS בריאה השמאלית 2 גושים אחד בגול 2.5 ס"מ ואחד 1.0 ס"מ הרופא שלח אותי לבדיקות דם:
    ש.ד / CA15-3/ CYFRA21-1/ NSE.CEA

עם חשד למהוא בריאות או גרורות וגם לצילום CT .

אני לא עשנתי בחיים בעלי הפסיק עישון לפני 40 שנה, האם זה תוצאה של חשיפה למיפוי PET/CT בשנה האחרונה שבעלי טופל ממחלת DCBLC?

ברצוני לדעת מה דרך הבירור שעלי לבצע ומה הן האפשרויות לטיפול? ברצוני לציין שבדיקות הדם שלי מיוני 2009 הם תקינות כולל המטולוגיה, כימיה שתן

אני מיואשת האם עלינו להתמודד עם כל סוגי המחלה הזאת תוך פחות משנהת אניה חייבת לציין שבעלי הבריא על אף הסיכוי הנמוך שהרופא ציין אותו לאורך כל הדרךץ

אודה לך על היענותך

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לסרטן ריאה

הוספת תגובה

• גוש בריאה

פרופ` אברהם קוטן
    08/11/2009

מדובר בתהליכים תופשי מקום, וצריך לקבל אבחנה פתולוגית ע"י ביופסיה בדרך כלשהי. יש להשלים הבירור ע"י בדיקות דימות ובדיקות דם וביחד עם הבדיקה הפתולוגית להגיע לאבחנה הסופית - האם הגידול ראשוני או גרורתי.
    למחלה אין שום קשר לבדיקת ה-PET-CT ובדיקת ה-PET-CT לא השרתה אותה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לסרטן ברירית הרחם
    דנה
    05/11/2009

שמי דנה חן ואני בת 29. נישאתי לפני כאחד עשר חודשים. לא עקבתי באופן סדיר אחר המחזור שלי כשהייתי רווקה משום שלא קיימתי יחסים לפני החתונה והתאריך המדויק לא היה רלוונטי. בגדול - היה לי מחזור די סדיר (קיבלתי חודש בחודשו, אך אחר היום המדויק לא עקבתי).
    הכל התחיל מאז החתונה - אנחנו זוג דתי וניסינו להיכנס להריון (לא השתמשנו באמצעי מניעה). פיספסנו כמעט תמיד את מועד הביוץ (אותו חישבנו באמצעות אתרי האינטרנט השונים) משום שהיה לי מחזור ארוך (בערך 6 ימים) ואח"כ הייתי צריכה לספור עוד שבעה נקיים עד הטבילה במקווה.

המחזור מאז החתונה לא סדיר במיוחד (28, 25, 35 ימים הפרש ועוד). במהלכו יצאו לי ממש גושי דם גדולים שהלחיצו אותי מאד ופניתי לרופאת נשים בבני ברק ששלחה אותי לאולטראסאונד וגינאלי ובו התגלה חשד לפוליפ או אפילו לשניים. היא לא הסתפקה בתוצאות ושלחה אותי לאולטראסאונד נוסף. בו התגלה שיש פוליפ. בעלי ואני פנינו לרופאת פוריות על מנת לבדוק האם יש בעיה (לא הצלחנו להרות 7 חודשים) היא שלחה אותי לבדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית. בה התגלה שאכן יש פוליפ ושצריך להסירו.

כעבור יומיים בתאריך 28.7.09 נכנסתי לניתוח בבי"ח "ביקור חולים" ובו בוצעה היסטרוסקופיה טיפולית והפוליפ הוסר בהרדמה מלאה. כמו כן, נעשתה גרידה של רירית הרחם.
    בתאריך 18.8.09 זומנתי בבהילות לשיחה עם ד"ר ציון טל, מנהל היחידה לכירורגיה גינקואונקולוגית - מחלקת נשים ויולדות בביה"ח. בשיחה נמסר לנו כי בפוליפ שהוסר נמצאה נקודה של גידול שלא נתפתחה ברוך השם. לטענתו, יש מחסור בפרוגסטרון ורירית הרחם עבה.
    לפי אבחנתו על מנת להיות בטוח שהכל תקין הוא רשם לי לקחת את כדור הפרוברה 3 פעמים ביום במשך שישה חודשים.
    הוא אף כתב לי הפנייה לייעוץ גנטי.
    אמש בתאריך 4.11.09 עברתי שוב ניתוח ובו התבצעה היסטרוסקופיה וגרידה הכוללת ביופסיה.
    והרי הממצאים: בוצעה היסטרוסקופיה אבחנתית בה נצפה חלל רחם תקין, לציין בליטה של הרירית בקיר קדמי של הרחם משמאל קרוב לפונדוס. מה זה אומר בליטה? מה זה פונדוס? (כמובן שהממצאים נשלחו לבדיקה פתולוגית).
    אשמח לתגובתך ותודה רבה מראש
    דנה חן

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לסרטן ברירית הרחם

הוספת תגובה

• רירית הרחם

פרופ` אברהם קוטן
    05/11/2009

צריך להמתין בסבלנות לתשובת הבדיקה הפתולוגית. הסיכון לממצא סרטני הינו קטן ביותר בקבוצת הגיל שלך ויש הרבה מצבים שפירים שיכולים להתבטא בצורת בליטה ברירית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילומי CT לאחר טיפולי קרינה
    שי
    04/11/2009

שלום,
    לפני כשנתיים אובחנה פלזמהציטומה בחולית גב עליון (C4) ולאחר ניתוח קיבוע (קובעו חוליותC2-C6) טופלתי ב20 טיפולי הקרנה לחסול שארית הנגע.
    באפריל האחרון עברתי MRI גב עליון ללא ממצאים.
    כיום לאחר כשנתיים יש לי עלייה במספר מדדים המצביעים על אפשרות למיאלומה נפוצה. במקביל יש לי מדי פעם כאבים בגב אשר יכולים לנבוע הן מהקיבוע או חו"ח מנגעים חדשים. הרופאה ההמטולוגית המליצה על סריקת CT לכל הגב - כלומר 3 סריקות!
    בגלל שהגב (העליון) כבר ספג מנת קרינה מכובדת לפני כשנתיים אני מאוד חושש מעוד שלוש סריקות CT בגב.
    האם יש יסוד לחשש? האם קיימת בדיקה חילופית עם פחות קרינה?

תודה

הוספת תגובה

• קרינה לעמוד שדרה

ד''ר יוסף ברנר
    05/11/2009

כמות הקרינה מבדיקת ה CT אינה מזיקה אך ניתן להשתמש במכשיר ה MRI שהוא גם נטול קרינה וגם נותן מידע על עמוד השדרה בצורה טובה יותר מאשר CT
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה תמידית במרקרים
    מודאגת
    02/11/2009

שלום,

אם חולה סרטן מקבל טיפול והמרקרים שלו ירדו בחזרה לנורמה - ואח"כ עולים כל הזמן, כל פעם קצת, אבל ממשיכים להישאר בתוך טווח הנורמה. מה עושים? האם נהוג להחליף טיפול או "לחכות" שהמרקרים כבר לא יהיו בנורמה ואז להחליף? הרי מגמת העלייה מעידה על החמרה.

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה תמידית במרקרים

הוספת תגובה

• עליה במרקרים

ד''ר יוסף ברנר
    02/11/2009

כל זמן שהעליה היא בתוך תחומי הנורמה, ניתן להמתין ולעקוב. אבל, אם מדובר ב PSA הרי 3 עליות עוקבות מסמנות הישנות של המחלה.
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה PSA?

מודאגת
    02/11/2009

ואגב, השאלה המקורית שלי התייחסה לחולה עם גרורות.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה. תודה

מודאגת
    06/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PSA

פרופ` אברהם קוטן
    06/11/2009

פדש הוא חלבון המופרש מתאי סרטן הערמונית לנסיוב וניתן בעזרתו לעקוב אחר מהלך המחלה ותגובתה לטיפולים השונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיטי בטן
    ערן
    01/11/2009

שלום,
    אבי בן 66, מעשן כבד. לפני כחודש החל להרגיש כאבים בבטן (באיזור הכבד). בנוסף החלה הזעת לילה מוגברת מלווה בחום לא גבוה.
    בבדיקות דם כלליות נמצאו החריגות הבאות:
    Erythrocytes - 25
    ESR 1 hour - 78
    C.R.P - 12.8
    כתוצאה מהבדיקות נשלח אבי לצילום חזה שנמצא תקין, ולבדיקת US של בטן עליונה (כולל כליות)
    הממצאים של ה-US היו:
    "בכבד הודגמו מוקדים היפואקויים מרובים בצורת target sign (חשד לפיזור משני). אין עדות למיימת".
    שאר האיברים שנדגמו נמצאו במרקם ובגודל תקין.
    עקב כך נשלח לבדיקת CT של חזה בטן ואגן. תשובת ה-CT:
    "במדיאסטינום העליון מודגמת בלוטה מאחורי הוושט. הבלוטה נקרוטית, קוטרה 1.4 ס"מ. מודגמות בלוטות מדיאסטינאליות רבות נוספות,הגדולות ביניהן רטרו-קוואליות יוצרות פקעת בגודל 2.5 ס"מ.
    בלוטה סוב-קרינלית הטרוגנית מגיעה לרצס האזיגו אזופגלי, חלקה נקרוטי, 3.5 ס"מ .
    מודגמות בלוטות קטנות בשערי הריאות. מודגמת אפיזמה ריאתיית קשה. בשדות הריאות נודולים בגדלים שונים הגדול ביניהם ב-RLL, סמוך לסרעפת בגודל 1 ס"מ. הכבד מוסנן בתהליכים משניים רבים בגדלים שונים, בשתי האונות הגדולים ביניהם מימין, והגדול ביניהם כ-3 ס"מ בסגמנט 6. לתהליכים אלו מרכז היפודנסי, יתכן נקרוזיס.
    PV ללא טרומבוס בתוכו. הטחול הכליות והאדרנלים תקינים. אין עדות למיימת. תוכן פקאלי רב בקולון אינו מאפשר דיון על דופנותיו. עד כמה שניתן לדון אין עדות לתסנין גרמי.
    סיכום: פיזור משני נרחב בכבד, בריאות ולימפאדנופתיה מפושטת במדיאסטינום"

מומחה כבד לא מצא עדות למקור הבעיה בכבד והפנה לביופסיה של הכבד.

האם יתכן שהממצאים מעידים על מקור הבעיה בריאות? מה ניתן להבין מבדיקת ה-CT לגבי בעיה בריאות?

לקביעת תור
    סגירה
    סיטי בטן

הוספת תגובה

• גרורות בכסד ובבית החזה

פרופ` אברהם קוטן
    01/11/2009

מדובר במחלה גרורתית וצריך לקבל אבחנה פתולוגית ע"י דגימה מנגע בכבד. לאחר קבלת התוצאה אפשר יהיה לדון על המקור ובמיוחד על סוג הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בירור המקרה

מיטל
    02/11/2009

האם ייתכן שמדובר בדלקת או זיהום באיבר כלשהו בגוף, או שאין ספק לפי הממצאים עד כה שמדובר במחלה ממארת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד

פרופ` אברהם קוטן
    02/11/2009

מאד חשוד לממאירות אבל חייבים לקבל דגימה מהרקמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן המעי הגס ולימפומה נון הודג'קין
    הדס
    01/11/2009

שלום,

אימי חלתה בגיל 48 בסרטן המעי הגס. אובחן גידול חוסם במעי היורד ונכרת כ- 50 ס"מ מהמעי הגס, וכ- 13 ס"מ מהמעי הדק. כמו כן נכרתו חצוצרה ושחלה כיוון שהתגלו בהן צ'יסטות (לא ידוע לי על ממאירות).
    היא החלימה, ולאחר 3 שנים, אובחנה אצלה לימפומה נון הודג'קינס מסוג large B cell, מפושטת באדרנל, כבד, ולבסוף גם במוח ובמעי (הרופאים טענו כי אין קשר בין שתי המחלות). היא נפטרה שנתיים לאחר גילוי הלימפומה.
    באחת מהביופסיות שנלקחו לה בזמן הלימפומה, ראיתי שאובחן גם קוליטיס. בסיכום החלה נכתב כי אין עדות להישנות סרטן המעי הגס.
    שאלותיי:
    א. האם יתכן שבכל זאת יש קשר בין הלימפומה וסרטן המעי הגס? כיצד ניתן לקבוע אם קיים קשר או לא?
    ב. האם יתכן כי הגידול הראשון, שהתגלה במעי הגס, למעשה היה ביטוי של הלימפומה ושהיא פשוט לא אובחנה בזמנו?
    ג. איך הקוליטיס מתחבר פה? האם סביר שנגרם בשל דיכוי המערכת החיסונית בגלל הלימפומה או הטיפולים, או האם יש סיכוי שתמיד היה קיים ברקע והוא שגרם לסרטן המעי הגס? אם כן, יתכן ש"פוספס" בביופסיה שנלקחה בניתוח כריתת המעי?
    ד. בזמן המחלה הראשונה, עברה אימי יעוץ גנטי ונאמר לה שהסרטן אינו גנטי. האם ניתן לסמוך על בדיקה זו שנערכה לפני כ- 10 שנים?

אודה לכל תשובה או רעיון, אני מבולבלת מאוד מריבוי המחלות האלה וקשה לי להאמין שכולן נפלו כרעם ביום בהיר ללא קשר בינהן.

הוספת תגובה

• סרטן מעי גס ולימפומה

פרופ` אברהם קוטן
    01/11/2009

אין קשר סיבתי בין 2 הממאירויות
    ברגע שהאמא אובחנה כסובלת מסרטן מעי גס - ילדיה בסיכון וחייבים לעבור סקר קפדני (קולונוסקופיה) בלי קשר לתוצאות הבדיקות הגנטיות
    קוליטיס רגילה לא קשורה ללימפומה או לקרצינומה, רק קוליטיס מסוג קוליטיס אולצרוזה - תסמונת מאד ספציפית הקשורה לשכיחות יתר של סרטן המעי הגס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן ריאות עם גרורה למוח
    מעיין
    31/10/2009

שלום, קייםגוש שחוסם את הסימפון לאונה העליונה עם התבלטות קלה לחלל הסימפון הראשי מימין. הגוש מקיף את העורק הריאתי הראשי ומימדיו- 10.8X10X10. הגוש שלח גרורה למוח- לגומה האחורית בצד שמאל, ועברנו ניתוח להסרת הגוש במוח. השאלה שלי היא מה סיכויי ההחלמה מסוג כזה של סרטן ובאופן כללי למי מומלץ לפנות לטיפול ובאיזה סוגטיפול לבחור.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן ריאות עם גרורה למוח

הוספת תגובה

• סרטן ריאה

פרופ` אברהם קוטן
    31/10/2009

לאחר כריתת הגרורה יש לפעול כדלקמן:
    1, לשקול הקרנות לכל המוח למניעת חזרה מקומית של הגרורה והתפתחות גרורות נוספות
    2. להייעץ עם צוות הכולל כירורג חזה ואונקולוג על הגישה הטיפולית לגידול הריאתי הראשוני - ניתוח? כימותרפיה עם או ללא הקרנות ובהמשך ניתוח ? כימורדיותרפיה ללא ניתוח ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקות כתוצאה מקרינה
    עידו
    30/10/2009

האם ייתכן פגיעה בלימפה כתוצאה מקרינה? וכתוצאה מכך נוצרות בצקות בבטן וברגל?
    מדובר בהקרנות לסרטן צואר הרחם שאמי עברה, ועכשיו 5 חודשים לאחר ההקרנות סובלת מבצקת בבטן וברגל.
    האם ניתן לטפל בכך?

לקביעת תור
    סגירה
    בצקות כתוצאה מקרינה

הוספת תגובה

• בצקות מקרינה

ד''ר יוסף ברנר
    30/10/2009

אינני בטוח שהבצקות אותן אתה מתאר קשורות לקרינה. אחת האפשרויות היא שהבצקות הן עקב תפיסת בלוטות על ידי תאי גידול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן בלבלב
    ל
    29/10/2009

שלום
    שמעתי על הכדור DCA ברצוני לדעת עליו פרטים נוספים וכיצד הוא מטפל בסרטן

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן בלבלב

הוספת תגובה

• DCA

ד''ר יוסף ברנר
    30/10/2009

זהו חומר כימי פשוט ולא יקר אשר נמצא כי מונע ייצור אנרגיה בתנאים אנאירובים (חוסר של חמצן), שהיא דרך יצירת האנרגיה של תאי הסרטן. מחקרים מעבדתיים מראים יעילות כנגד סרטן אך אין ממצאים קליניים חד משמעתיים.
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומר מסרטן בירק שנרקב..
    אליהו
    29/10/2009

היום שמעתי שירק רקוב עלול לגרום לסרטן, גם אם מסירים את החלק הרקוב ואוכלים רק מהאזור שלא נרקב עדין.. רציתי לדעת אם הדברים מוכרים, אם הם נכונים, והיכן ניתן לקרוא על זה..
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חומר מסרטן בירק שנרקב..

הוספת תגובה

• ירק רקוב

ד''ר יוסף ברנר
    30/10/2009

לא שמעתי על כך מעולם
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן ברירית הרחם
    חנה
    29/10/2009

אני בת 29. נישאתי לפני כעשרה חודשים.

המחזור מאז החתונה לא סדיר במיוחד (28, 25, 35 ימים הפרש ועוד). במהלכו יצאו לי ממש גושי דם גדולים שהלחיצו אותי מאד ופניתי לרופאת נשים. היא שלחה אותי לאולטראסאונד וגינאלי ובו התגלה חשד לפוליפ או אפילו לשניים. היא לא הסתפקה בתוצאות ושלחה אותי לאולטראסאונד נוסף. בו התגלה שיש פוליפ. בעלי ואני הלכנו לרופאת פוריות כדי לבדוק האם ישנן בעיות פוריות (הגענו אליה אחרי שבעה חודשים של ניסיון לערך) והיא שלחה אותי לבדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית. בה התגלה שאכן יש פוליפ ושצריך להסירו.
    עברתי הליך שנקרא היסטרוסקופיה ניתוחית וגרידה שבמהלכם הוסר הפוליפ.

כעבור שבועיים זומנתי בבהילות לביה"ח ושם נמסר לנו כי בפוליפ שהוסר נמצאה נקודה של גידול שלא נתפתחה. לטענת הרופא, יש מחסור בפרוגסטרון ורירית הרחם עבה.
    לפי אבחנתו על מנת להיות בטוח שהכל תקין הוא רשם לי לקחת את כדור הפרוברה 3 פעמים ביום במשך שישה חודשים.
    עשיתי בדיקת CA-125 והממצא היה 7.5. נמסר לי שזה תקין
    אני נוטלת את הכדור כבר חודשיים ולפני כעשרה ימים התחלתי לדמם (נראה כמו ווסת) - ברצוני לשאול מה הסיבה לכך? נאמר לי שבעת נטילת הפרווברה לא אדמם כלל.
    נראה שהרופא שלי מודאג וביום רביעי הקרוב יש לי ניתוח שבמהלכו תבוצע היסטרוסקופיה ופיפל.

אשמח לחוו"ד

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן ברירית הרחם

הוספת תגובה

• פוליפ

ד''ר יוסף ברנר
    30/10/2009

קרוב לוודאי שלא מדובר בתהליך סרטני. צריך להמתין לתשובה של הבדיקה הפתולוגית של הפוליפ
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת
    לירז
    29/10/2009

אשמח אם תאמר לי אם יש אנשים שחולים בסרטן הלבלב שמסיימים את חייהם בבית או שתמיד יש צורך באישפוז בשלבים הסופיים..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת

הוספת תגובה

• סרטן לבלב

ד''ר יוסף ברנר
    30/10/2009

ניתן להשאר בבית גם בשלבים המתקדמים ביותר של המחלה
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת בסרטן לבלב
    לירז
    29/10/2009

רציתי לדעת אם כאשר לחולה בסרטן לבלב יש צהבת לאחר שנה של המחלה (ללא ניתוח), האם תמיד עושים פעולה כלשהי כדי לשחרר את החסימה או לפעמים לא עושים כלום לטפל בצהבת, האם צהבת תמיד מלווה בהקאות ואם כן האם יש דרך למנוע זאת שאלה נוספת היא האם זה מעיד על התדרדרות משמעותית והחמרה משמעותית או שאדם יכול לחיות עם זה עוד כמה חודשים, לא כל כך ברור לי המשמעות של הצהבת.. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    צהבת בסרטן לבלב

הוספת תגובה

• צהבת

ד''ר יוסף ברנר
    30/10/2009

אם הצהבת היא כתוצאה מחסימה של דרכי מרה, ניתן לטפל ולפתוח את החסימה. אם הצהבת היא כתוצאה מגרורות בכבד ואי ספיקת כבד, פתיחת חסימות לא תועיל וזה מעיד על התקדמות המחלה.
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת חזירים
    שרון
    27/10/2009

שלום רב,
    יש לי 3 שאלות הנוגעות לחיסון לשפעת החזירים, תודה מראש.

1.האם החיסונים לשפעת חזירים שהגיעו לארץ בטוחים עבור מבוגר (בן 63) שמקבל טיפול כימותרפי? האם החומר 'אדג'ובנט' שנמצא בחיסון (ולכן חיסון זה לא ניתם לנשים הרות) לא מסוכן גם למטופלי כימותרפיה ועשוי לעודד את המחלה?

2. האם החיסונים הקיימים בארץ הם מנגיפים מומתים בלבד?
    3. האם נכון שרק החיסון בצורת תרסיס מכיל נגיפים מוחלשים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לשפעת חזירים

הוספת תגובה

• זה לא הפורום המתאים לשאלות אלה

ד''ר יוסף ברנר
    30/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה