מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרמניוםבטי04/04/2009
שלום רב,
לפני כחודש נתגלה אצל אימי סרטן גרורתי במעיים ( אשר נובע מסרטן השד שהיה לפני 17 שנה)
הסרטן הגיע גם לעמוד השדרה.
השבוע היא התחילה טיפול משולב של avastin ו xeluda.
ברצוני לדעת שני דברים:
א. האם שימוש בגרמניום יכול לסייע?
ב. האם שימוש בדבש life mel אכן הוכיח את יעילותו?
תודה,
בטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרמניום
ד''ר יוסף ברנר04/04/2009גרמניום הוא מינרל אשר יעילותו כטיפול בסרטן שד לא ברורה. יש תוספי מזון רבים אחרים היכולים לעזור בסרטן שד גרורתי מעבר לגרמניום.
לייפ מל עוזר לשמור על ספירות דם לבנות אצל חולים המקבלים כימותרפיה. מעבר לכך אינו משפיע על מהלך מחלת הסרטן
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד גרורתיגליה02/04/2009
שלום רב,
אובחנתי עם סרטן שד עם גרורה ללבלב.
האם הטיפולים הכימותרפיים הניתנים לסרטן שד גרורתי יכולים לסייע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגרורות
ד''ר יוסף ברנר04/04/2009הטיפול בכימותרפיה נכנס לדם ומגיע לכל מקום שם יש תאי סרטן גרורתיים, כולל הלבלב
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביו תדרמירי02/04/2009
מה דעתכם על הביו תדר? האם יש אמת שזה עוזר במקרי סרטן?
אשמח לדעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביו תדר
ד''ר יוסף ברנר04/04/2009ביו תדר היא שיטת אבחון וטיפול הקשורה במלואה לרפואה אלטרנטיבית. אין מחקרים קליניים או מעבדתיים התומכים בשימוש בשיטה זו. אין מניעה לדעתי לשימוש בשיטה זו בתנאי שמבינים שזו רפואה אלטנטיבית ורק כאשר זה חלק מטיפולים אחרים במחלה זו
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני ניתוחמירי02/04/2009
סיימתי 4 טיפולים כימותרפים+אווסטין. הגידולים קטנו ונקבע לי תור לניתוח הסרת הגידול מהמעי+הגרורות בכבד.
ברצוני לשאול מהו הזמן המקסימלי שניתן להישאר ללא טיפול כימוטרפי לפני הניתוח?
האם חודשיים המתנה זה זמן ארוך מידי או בגדר אפשרי?
אודה לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבסטין וניתוח
ד''ר יוסף ברנר04/04/2009עקב ההשפעה של אבסטין על כלי הדם, לא ניתן לנתח קרוב לתקופה של טיפול באווסטין ולכן צריך להמתין 6-8 שבועות מתום הטיפול לניתוח
ד"ר יוסףברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאות תאים קטניםאולג02/04/2009
שלום רב,
אבא שלי בן 62 חולה סרטן ריאות תאים קטנים, כרגע עובר טיפולי קו שני עם היקמטין. בזמן אחרון כשהוא ישן נרדמת לו רגל ימין. האם מדובר בגרורות בראש או שיש סיבה אחרת? איזה בדיקות צריך לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל נרדמת
ד''ר יוסף ברנר04/04/2009אם במהלך היום אין כל סימנים נאורולוגיים אין מקום לדאגה. אם הסימפטומים הנאורולוגים נמשכים ביום צריך לבדוק בחשד לגרורות במח או לחץ על חוט השדרה באזור מסוים לאורך החוט זאת ניתן לבדוק בעזרת CT או MRI). .לעיתים יש גרורות על מעטפת חוט השדרה {פיזור מנינגאילי} ואז הדרך לאבחון היא דרך דיקור גבי (LP)
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לסרטן השדעירית02/04/2009
אובחן אצלי סרטן השד רציתי לשאול כמה זמן לוקח לסרטן השד להתפתח בגוף עד שהוא מתפרץ
האם מתח הנפשי שהייתי בו כמעט שנה הביא להתפרצות המחלה מדוע המחלה מתפרצת אני לא נשאית של הגן סרטן השד תודה יפעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד
פרופ` אברהם קוטן02/04/2009בממוצע, זמן הכפלת הנפח של סרטן השד - כ-3 חודשים, וניתן לחשב תיאורטית מתי "התחיל". לגבי השפית גורמים נפשיים - אין הוכחות מדעיות, ומדובר בהשערות בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בלבלבדגנית02/04/2009
כיום אני מקבלת גימזר טיפול שני. הסמנים מאוד עלו תוך שבוע ובנוסף מצאתי גוש באזור הכתף. האם יכול להיות שזה סוג נוסף של סרטן שמתפתח ממקור נוסף והאם נכון לקבל כיום במקביל גם טיפול בתמציות סיניות? תודה רבה על הליווי והתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בכתף
פרופ` אברהם קוטן02/04/2009עלית הסמנים מחשידה לאפשרות של שלוחה מהגידול הראשוני - אבל המידע שמסרת לוקה בחסר. אינני רואה בעיה בנטילת תמציות סיניות (אינני רואה גם יתרון בכך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל פרופ קוטן שאלהאבי01/04/2009
ברצוני לדעת האם יתכן שלאדם שיש ליפומה במשך 4 חודשים ואחרי בירור שכלל אולטרא סאונד בטן עליונה ותחתונה ובדיקות דם מקיפות שביצע אתמול יצאו תקינות כולל צילום חזה וסונאר בטן עדכני תקין ...יפספו את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפומה
פרופ` אברהם קוטן02/04/2009חסרים פרטים לגבי גודל ומיקום. האם הליפומה הייתה כלולה באזור שנסרק בבדיקת העל שמע ? האם גודלה היה בתחום הרזולצויה של הבדיקה ? פרט לכך, לעתים עלולים להחמיץ ממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובה מהירהקארין01/04/2009
שלום
מזה כמה ימים הרגשתי כאבים בזרוע ימין כיום שנגעתי הרגשתי גוש בזרוע הוא נמצא בקו המקביל של הזרת לכיוון המרפק... קצת מתחת למרפק
זה גוש קטן וכואב לי שאני נוגעת בו...
מה עליי לעשות??
האם אני צריכה לדאוג מזה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון. זה לא בזרוע זה מתחת למרפק...
קארין01/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה באזור האמה!
קארין01/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן02/04/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=281 id=link]אורתופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן02/04/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=281 id=link]אורתופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר31/03/2009
לפני כארבעה חודשים נמצאו בדמו של סבי ממצאים שמעידים על כמות תאי סרטן מעבר למקובל.
לאחר בדיקה נמצא גידול בריאה הימנית.
לפני כשבועיים עבר סבי ניתוח והיום הוא ביצע בדיקת דם שהראתה שאומנם בהשוואה לבדיקה הקודמת ישנם פחות תאים סרטניים,אולם הם עדיין מעל הנורמה.
האם תהליך העלמות התאים הסרטניים הוא בהדרגה או שמא יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמובן עליי לציין
אמיר31/03/2009שבניתוח הוצא הגידול לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"תאים סרטניים"
פרופ` אברהם קוטן31/03/2009האם הכוונה לסמני סרטן (חלבונים מסוימים שבודקים את רמתם בבדיקת דם) ? אם כן - אזי עליהם לחזור לנורמה תוך מספר ימים - שבוע ה- שבועיים, בתלות ברמתם לפני הניתוח.אם לא יחזרו לתקין - יש לבצע בירור לחיפוש הסיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לתשובתך
אמיר01/04/2009אני חושב שאכן מדובר במה שציינתך.
מה כוונתך ב-"תלות לפי רמתם לפני הניתוח" ? האם אצל כל אדם זה אינדיוודואלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמני סרטן
פרופ` אברהם קוטן01/04/2009בהתאם לגודל הגידול ואופיו הפרטני - כך רמת הסמנים בדם, ובהתאם לכך קצב פינויים מהגוף לאחר הרחקת הגידול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטו הרחם
בועז20/04/2009אשתי בת 61 כיום . לפני יותר משנתיים נתגלה אצלה גידול ברחם בשחלות בחצוצרות ובבלוטות לימפה. הרחם השחלות והחצוצרות הוסרו בניתוח. לאחר מכן עברה סדרה של 6 טיפולים בטקסול וקרבופלאטין וכן ברכיתרפיה ו 25 טיפולי קרינה. לאחר מכן הייתה במעקב של אונקוגניקולוג.
לפני כארבעה חודשים נמצא בבדיקת דם סמן CA125-- 36 וחודש לאחר מכן עלה ל101.
עפ"י הוראת הרופא נשלחה לסי טי חזה אגן ובטן. בבטן נמצא חשד ל"הישנות מקומית".
בעת הביקורת אצל האונקולוג .הוא ציין לאחר בדיקה כי הממצא איננו אופייני להישנות של הגידול וכי עליו להתייעץ לפני שיקבל החלטה לגבי ההמשך. לגבי ביופסיה ציין כי היא בלתי אפשרית משום שהממצא עמוק מידי. שאלתי היא מה הסיכוי להישנות המחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרת מחלה
פרופ` אברהם קוטן20/04/2009אכן קיים חשד. אם הבדיקות יגיעו למבוי סתום מצחי לשקול PET
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת למפומה חוזרתיוסי31/03/2009
ד"ר נכבד שלום רב !
לפני 4 שנים אובחנה מחלת לימפומה marginal zone במשך 3 שנים הלמפומה הייתה רדומה , ביולי שנה שעברה המחלה התפרצה , בעקבות זאת טופלתי בכימותרפיה 6 קורסים , בתום הטיפול הממצא בסיטי פאט הצביעו על נסיגת המחלה , כיום כשנה וחודשים מסיום הטיפול הכימותראפי , בבדיקת סיטי פאט נמצאו הממצאים הבאים : קליטה פתולוגית של fdg בעוצמה גבוהה בבלוטות עד 3.5 ס"מ בבית השחי משמאל וגוש פרא - ורטברלי רטרו - קרולרי ימני כ - 2.7 ס"נמ . בסיכום כתוב : קליטה פתולוגית של fdg מעל הסרעפת מתאימה למחלת לימפומה פעילה .
שאלתי היא : האם יש צורך בטיפול כימותראפי במחלה ? מה הטפול הנדרש , מדוע המחלה חזרה כל כך מהר ,
תודה , יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליטה ב-PET
פרופ` אברהם קוטן31/03/2009הממצאים מחשידים לכיוון חזרת לימפומה. לימפומה מסוג Mardinal עלולה להישנות. הטיפול הוא כימותרפיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב נאקותדנה31/03/2009
אני רוצה להמליץ על שימוש בחלב נאקות שעוזר מאד להעברת הפצעים בפה בעת הטיפול כימותרפי ומקל על תופעות הלוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסכים איתך גם לי זה מאד עזר
דנה31/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך ליאת וזה הסוףעירית31/03/2009
רציתי גם לשאול לא אמרו לי משהו כמו לא להתאמץ או לשמור אתה יודע מרגישים טוב עושים דברים ובפרט עכשיו שחזר לי המצב רוח ואני הרבה יותר בסדר ממה שהייתי הזמן עושה את שלו.
ואני שואלת האם הכאב ביד זה יכול להיות משהו שיהיה כל החיים או שלא והאם עשיתי נזק ליד בזה שעבדתי ניקיתי בישלתי שטפתי ועוד סליחה על השאלות הרבות תודה ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ביד
פרופ` אברהם קוטן31/03/2009מאמץ חד פעמי או של מספר ימים לא יגרום לנזק. הכוונה למאמץ קבוע במשך תקופה ארוכה. אני חושב שהכאב יחלוף אך אם לא - אנא פני לאונקולוג שעוקב אחריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל פרופסור אברהם קוטן המשך ליאתעירית31/03/2009
שלום בטח אתה מכיר את הרופאים שטיפלו בי כי את הכימוטרפיה קיבלתי בבית החולים רמבם
הרופא שניתח אותי דוקטור טולדנו חיים , והרופאה שלי ברמבם דוקטור פריד.
עכשיו נשאר לי לעשות הקרנות אני מתחילה ב- 12.4.09
תודה ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסרטן שד
פרופ` אברהם קוטן31/03/2009בהצלחה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל פרופסור קטאיאבי30/03/2009
מזה כשלושה חודשים מופיע לי בלילה זיעה מוגברת אומנם לא מסיבית ולאחרונה שמתי לב שיש לי גם מין תחושת גרד כזאת בגוף וחום שנע בין 36 ומגיע לשיאו לקראת הערב ל37.4 נשלחתי לעשות בדיקות דם לפני שכל זה התחיל בעיקבות טעם מר בלשון וכאבי לסתות הבדיקות יצאו תקינות וכמו כן נילקחה ביופסית לשון שהודגם בה סקוואמוס פפילומה ואני במשך השלושה חודשים האלה ממש במצב חרדתי עצום שמא אולי זה סימן לממאירות החום והזיעה ותחושת הגרד עברתי אולטרא סאונד צוואר ואולטרא סאונד בטן וצילום חזה שיצאו תקינים לחלוטין י ש לציין כי אבי ניפטר לפני כחצי שנה מלימפומה מסוג t ברצוני לדעת מהן עודהבדיקות שאני צריך לעשות כדי לברר את מהות העניין או שהיית מציע לי לפנות לבית החולים דחוף בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום והזעת לילה
פרופ` אברהם קוטן30/03/2009עליך להיוועץ ברופא פנימאי. אולי לבצע בדיקת CT של הצוואר, החזה, הבטן והאגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)