מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשריות בבלוטת המגן ומניעת סרטןליאת א18/04/2009
שלום רב,
אני בחור בן 39. ללא בעיות ידועות. משקל תקין. בכושר טוב.
בבדיקת רופא המשפחה לפני חודשיים הוא התרשם שאולי בלוטות הלימפה בצוואר קצת מוגדלות. הן אינן כואבות לי ולדעתי הן מוגדלות כך כ 3 חודשים. אבל הרופא אמר שזה אולי מורגש בגלל שאני רזה 60 קג גובה 1.80
הוא נתן לי US צוואר שבוצע לפני חודש:
"בלוטת המגן - "אונה ימנית גודל ומרקם תקין פרט לשתי קשריות היפואקואיות כ 0.4 ס"מ"
"אונה שמאלית גודל ומרקם תקין. פרט לציסטה זעירה כ 0.2 ס"מ". איסטמוס לא מעובה
"הודגמו מספר קשריות לימפה תת לסתיות בצורה תקינה הגדול בסמוך לזווית הלסת
הימנית 1.5*0.4 ס"מ".
אציין שגם לפני 3 שנים רופא המשפחה חשב שהבלוטות בצוואר מוגדלות ונתן לי US צוואר אבל אז לא צויין שום ממצא ב US. לא הופיעו קשריות בבלוטת המגן ולא קשריות לימפה קצת גדולות.
רופא המשפחה המליץ לי על מעקב ושנבצע עוד חצי שנה בדיקת US חוזר לראות אם הקשריות בבלוטת המגן מתפתחות וגדלות. הבנתי שצריך לעקוב לראות שלא מדובר בממאירות.
בדיקות דם מלפני חודש תקינות לחלוטין כולל TSH תקין 1.4.
קראתי שקשריות בבלוטת המגן הן יותר נדירות בגברים אבל אם הן כבר מופיעות אז הסיכון שמדובר בממאירות גדול פי 3 !
כמו כן אציין שלפני 15 שנה עברתי 3 CT בצוואר והרבה צילומים וזאת עקב תאונת דרכים וכאבי צוואר מסוג צליפת שוט. קראתי שקרינה יכולה לגרום לסרטן בלוטת המגן.
ברצוני לשאול:
1. האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי למנוע את הקשריות האלה מלהפוך לממאירות? וגם אם הן ממאירות האם יש משהו שניתן לעשות כדי להקטין את הסיכוי להתפתחותן?
2. קראתי ששמן פשתן וחומצה אלפא ליפואית יכולים מאוד לסייע לבלום מצבים כאלה.
מה דעתך? האם תוספים אלה יכולים לסייע לדעתך?
3. האם יש דרך להעריך מה ההסתברות שמדובר בסרטן? יש לזכור גם שב US לפני 3 שנים לא הופיעו קשריות.
תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשריות
פרופ` אברהם קוטן19/04/2009מציע לשקול ניקור מחט עדינה (FNA) לבדיקה ציטולוגית מהקשריות ומהבלוטות המוגדלות
לגבי שמן הפשתן - מדובר בטיפול בלתי מבוסס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוה + פצע קטן על האשךרוקי18/04/2009
שלום רב,מזה חודשיים יש לי מעין פצעון על האשך שלא עובר,קבעתי תור לרופא עור (שעדיין לא הגיע) בשבוע האחרון יש לי חום (38.5) באופן קבוע שלא עובר,מלבד זאת אין לי שום כאב או פריחה או משהו כזה,במגע בשק האשכים אני לא מרגיש משהו מיוחד. האם עליי לדאוג?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעון
פרופ` אברהם קוטן19/04/2009צריך להראות לרופא - אך אינני חושב שיש מקום לחשוש מבעיה אונקולוגית על סמך הסימנים הללו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן מעי גסאתי18/04/2009
לפני כ-4 שנים החלו לי כאבי בטן אשר הלכו והתגברו והיום ממש כואב לי עם המון גזים. אימי נפטרה בגיל 82 מסרטן המעי. עשיתי 3 פעמים קולונוסקופיה אך בשלושתם הגיעו עד כפף הטחול בגלל מעי מאוד מפותל, עד כפף הטחול הבדיקה היתה תקינה. לפני כ-4 שנים עשיתי להשלמת הבדיקה חוקן בריום שהיתה תקין, הועלתה האפשרות לעשות קולונוסקופיה וירטואלית אך החשש שלי שבמידה וימצא ממצא כיצד יצליחו להסירו? ואם אאלץ לעשות מספר בדיקות וירטואליות האם אין סכנה של קרינה רבה בגוף? אחד הרופאים אמר לי שאם בדיקת חוקן בריום לפני 4 שנים היתה תקינה ובדיקת קולונוסקופיה עד כפף הטחול היתה תקינה אני יכולה להיות רגועה למספר שנים, האומנם? אני בת 51 ואימי נפטרה מסרטן המעי הגס בגיל 82 אודה לכם באם תכוונו אותי ותיעצו לי מה לעשות כי כאבי הבטן מתגברים ואני לא יודעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
פרופ` אברהם קוטן19/04/2009מציע:
1. קולונוסקופיה ויאטואלית - אין מה לחשוש מנושא הקרינה
2. בדיקת CT של הבטן והאגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעירית16/04/2009
שלום סיפרתי לך על סרטן השד שלי ושאני מטופלת ברמבם רציתי לשאול התחלתי הקרנות
היד איפה שניתחו אותי בבית השחי כואב לי שם קצת וזה משדר עד למטה זאת היד הדומיננטית שלי מה עושים קרה כבר שהיא כאבה וזה עבר עכשיו יש לי עבודות בית אני לא יכולה להשאיר אותם מה אתה מציע כשקיבלתי חוברת הסבר על סרטן השד היה כתוב בחוברת איזה תרגילים טובים ליד על מידע כזה לא קיבלתי אף הסבר האם צריך לתרגל את היד בצורה כל שהיא מה אתה מציע והאם מה שקורה לי זה דבר שכיח אחרי ניתוח תודה ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ביד
ד''ר יוסף ברנר16/04/2009היד בצד הניתוח של סרטן שד כואבת לעיתים קרובות הן עקב העובדה שבלוטות הלימפה בבית השחי הוסרו בחלקן או במלואן, הן עקב העובדה שאזור זה מוקרן והן עקב העובדה שזה אזור לאחר ניתוח עם הצטלקויות ובעיות אחרות לאחר ניתוח.
באם הייתה הסרה מלאה של כל הבלוטות בבית השחי, רצוי להימנע מלאמץ את היד ולהימנע מאד מזיהומים ביד זאת כי זה מתקון בטוח להיווצרות בצקת ונפיחות ביד.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעירית16/04/2009
רציתי לשאול האם מתח נפשי מביא לסרטן שד אני חושבת שכן בשנה 2008 הייתי מאד מאד מתוחה וקיבלתי את המחלה ועוד נשים שפגשתי עם סרטן שד דיווחו על שינוי קיצוני בחיים שלהם שקשור למתח נפשי שערער אותם אדם שלא רגוע מצורה קיצונית המחלה מגיעה אליו
כמה זמן לוקח לסרטן השד להתפתח בגוף עד שהוא מתגלה בעצם והאם הסיכוי להחלמה ממנו גבוהה אודה לך אורלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח נפשי
ד''ר יוסף ברנר16/04/2009מתח נפשי כשלעצמו אינו גורם לסרטן. יש קשר ישיר בין מתח נפשי לבין תפקוד מערכת החיסון. במצבי סטרס ומתח נפשי חזק, קיימת החלשות של מערכת החיסון ואז הגוף מתמודד פחות טוב עם מצבים טרום סרטניים או סרטניים בשלבי התחלה, דבר העלול לגרום להתפתחות והתפרצות של מחלת הסרטן
לא ברור כמה זמן סרטן מתפתח בתוך הגוף.
כ 60% מחולות סרטן השד נרפאות לחלוטין והדבר תלוי בסוג, גודל, ומאפיינים אחרים של הגידול
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה טבבויהשני15/04/2009
לפני שלוש שנים סרטן שלפוחית שתן שאלתי מה דעתך על התה טבבויה ושאלה נוספת האם מותר להזריק בוטוקס לאור מצבי אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה טבבויה
ד''ר יוסף ברנר16/04/2009תה טבבויה או לפצ'ו או פאו ד'ארקו מופק מעצים ביערות הגשם בדרום אמריקה ונחשב לחומר עם השפעה על מערכת החיסון ובעל פעילות אנטיסרטנית.
אין מניעה להזרקת בוטוקס (כטיפול קוסמטי אם אני מבין נכון)
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קודם כל תודה על הסובלנות פרופ קוטןאבי13/04/2009
בהמשך לשאלתי בנוגע לנוגדי חרדה היתי בסטרס מתמיד קרוב ל4 חודשים והכדורים שאני לוקח הם קלונקס 0.5 וונילה 75 ושאלתי היא האם יתכן מצב שחום גוף יגיע לטמפרטורה של 37.5 שהוא נמצא בסטרס מתמיד והאם זה שהתרופות נגד דיכאון עזרו בעלמת התסמינים ניתן להסיק מכך שזה נובע מחרדה מתמדת וסטרס ? בתודה מראש אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה?
אבי18/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום
פרופ` אברהם קוטן19/04/2009למיטב ידיעתי הם לא צריכים לגרום לחום, אבל ליתר ביטחון תחוועץ עם נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל פרופ קוטןאבי13/04/2009
שאלה קצת מוזרה ברשותך כמובן האם יתכן מצב שתרופות נוגדות חרדה יעלימו סימינים של לימפומה כגון חום הזעות לילה וגרד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות נוגדות חרדה
פרופ` אברהם קוטן13/04/2009לעתים גרד והזעה עלולים להיגרם ע"י חרדה, ואולי התרופה העלימה סימנים אלה. באשר לחום - צריך לבדוק בדיוק את סוג התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטי אוקסידנטים וטיפול כימותרפי-שאלשרון13/04/2009
שלום רב
לפני כחודש וחצי התגלה אצל אימי גידול בצפק הבטן- הבנתי מהאונקולוג שסרטן זה מתנהג כסרטן השחלות.
לפני שבועיים היא עברה את הטיפול הכימותרפי הראשון.
ממאמרים רבים וספרים שקראתי הבנתי את החשיבות של האנטיאוקסידנטים ומנגד מחקרים שמראים שהם יכולים דווקה להזיק לטיפול הכימותרפי.....יצאתי מבולבל......
כמו כן בכל המאמרים שאני קורא אני לא מוצא איזה מזונות -ירקות -פירות יעילים לסרטן מסוג זה מלבד מאמר שקראתי על הברוקולי שהוא יעיל ביותר ללחימה בסרטן השחלות.
האם ידוע לך על ירקות או פירות שהוכחו במחקים כיעילים לסרטן השחלות?
תודה וחג שמח
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטי אוקסידנטים, ירקות וכ"ה
פרופ` אברהם קוטן13/04/2009יש לתת כימותרפיה, אינני חושב שלאמטיאוקסידנטים חשיבות מוכחת בטיפול שכזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיאוקסידנטים
ד''ר יוסף ברנר13/04/2009אין כל מניעה לשלב אנטיאוקסידנטים עם טיפול בכימותרפיה ולהיפך. אנטיאוקסידנטים רבים משפרים יעילות של כימותרפיה ורבים מהם מונעים או מפחיתים את תופעות הלוואי והנזקים לאברי הגוף השונים הנגרמים על ידי כימותרפיה, כמו קו קיו-10 המפחית או מונע את הנזק ללב הנגרם על ידי תרופות כימותרפיות ממשפחת האנטרהציקלינים
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הישנות בgbmערן12/04/2009
אני בן 32 וחיליתי ב gbm לפני שנה.
עברתי ניתוח אצל פר' זערור ובהמשך הקרנות למוח ו 12 מחזורים של 21 יום טמודל.
מהי השכיחות באחוזים להישנות המחלה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישנות GBM
פרופ` אברהם קוטן13/04/2009תלוינ במידת התגובה לטמודל - מציע שתשוחח עם הצוות הנוירואונקולוגי של רמב"ם (ד"ר צוק וגבריאלי) ולא דרך האינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ברנר-נימול אחרי כימורונית12/04/2009
שלום ד"ר ברנר,
אני סובלת מחוסר תחושה ונימול חזק בידיים וברגליים בעקבות הכימו (סרטן שחלה סטייג' 1C). קיבלתי 2 טיפולים בטקסול-קרבו שאחריהם היה נימול חזק מאוד שקצת ירד שלושה וחצי שבועות לאחר הטיפול. הטיפול השלישי היה בקרבו בלבד וגם הוא יצר נימול משמעותי. הנימול וחוסר התחושה משמעותיים מאוד ואני חוששת שישארו. שמעתי שמועה שבוולפסון מנסים להתמודד עם תופעת הנימול באמצעות ויטמין E.
האם תוכל לפרט על כך + עם מי יש ליצור קשר שם?
בתודה רבה
רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאורופתיה
ד''ר יוסף ברנר12/04/2009נאורופתיה (פגיעה בעצבים פריפריים) היא תופעת לוואי שכיחה לטיפולים במספר סוגים של כימותרפיה, ויטמין E וחומצה אלפא-ליפואית הן בין החומרים הטבעיים היכולים למנוע ולטפל בתופעת הלוואי הזאת.
מידע נוסף תוכלי לקבל בספרי "תעצרו את הסרטן אני רוצה לרדת" (הוצאת מודן)המסכם את הטיפולים ברפואה משלימה בסרטן
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לכ 150 MSV קרינה בבחור צעירליאת א11/04/2009
שלום
אני בחור בן 39.
עד גיל 20 ללא בעיות ובכושר מעולה.
לקראת סוף שירותי הצבאי עקב תאונה ומאמץ יתר התחלתי לסבול מכאבי צוואר עמוד שדרה וראש קשים. עברתי היקף רחב מאוד של בדיקות הדמיה. כל רופא הפנה אותי שוב ושוב לבדיקות ( עקב חוסר תיאום במערכת הבריאות ועקב לחץ שלי ).
לא נמצאה בעיה מהותית בבדיקות או מחלה. בגיל 28 לאחר התייעצות עם מומחי כאב הבנתי שמדובר בהפרעת כאב כרוני שכנראה החל עקב התאונה והמאמץ בצבא. מאז מטפל במשככי כאב ופיזיותרפיה. מאז לא עושה בדיקות.
באחרונה התחלתי לחשוש שעקב החשיפה הרבה לקרינה עלולים להיות לי נזקים מצטברים או סרטן.
עשיתי חישוב, באמצעות טבלאות באינטרנט, שנחשפתי בין הגילאים 20-28 לכ 150 MSV של קרינה.
סה"כ חשיפה לקרינה משוערת כ 151 MSV מבדיקות הדמיה
מצילומים 70.8
ממיפויים 24
מסיטי 40.5
מצילומי פסאז' עם בריום 16
חישוב הקרינה בבדיקות לפי הפירוט הבא:
CT ( במכון CT בבי"ח מאיר )
2 סיטי בטן = 2*15 = 30 MSV
1 סיטי מוח = 2.5 MSV
1 סיטי צוואר 4 MSV
1 סיטי פלקסוס ברכיאלי ( צוואר עד כתפיים ) = 4 MSV
--- סהכ 5 סיטי קרינה מצטברת של – 40.5 MSV
מיפוי ( במכון איזוטופים בבי"ח מאיר ) :
5 בדיקות של מיפוי עצמות כלל גופי
1 מיפוי אשכים
--- סה"כ 6 בדיקות מיפוי *4 MSV = 24 MSV
4 צילומי פסאז' עם שתית בריום של דרכי עיכול – קיבה עד מעי דק
4 *4 MSV = 16 MSV
צילומים רגילים:
2 צילומי בטן *1.5 MSV לצילום = 3 MSV
6 פעמים גב תחתון משני כיוונים = 6 * כל צילום 1.3 MSV כפול 2 זוויות צילום = 15.6 MSV
6 צילומי מפרקי ירכיים ואגן = 6 * 1.5 MSV לצילום = 9 MSV
13 צילומי צוואר משני כיוונים = 13 * 1 MSV לצילום * 2 זוויות צילום = 26 MSV מצטבר
4 צילומי עמוד שדרה גבי (עליון ואמצעי) משני כיוונים = 4*1 MSV לצילום*2 זוויות = 8 MSV
10 צילומי סינוסים * 0.2 MSV * 2 זוויות צילום = 4 MSV
15 צילומי חזה *0.05*2 זוויות צילום = 1.5 MSV
4 צילומי רגליים וברכיים = זניח שיערתי כ 0.5 MSV סה"כ
2 צילומי כתפיים *0.1 MSV = 0.2 MSV
2 צילום פנורמי של השיניים והלסת = 2*1 MSV = 2 MSV
כ 20 צילומי שיניים שגרתיים אצל רופא השיניים סה"כ משוער 1 MSV
סה"כ מצילומים משוער 70.8 MSV
ברצוני לשאול:
1. האם ההערכה שלי של כ 150MSV חשיפה לקרינה היא הערכה סבירה?
2. באיזה מידה היקף זה של בדיקות העלה את הסיכון שלי לסרטן? ( יש לשים לב שנעשו המון בדיקות באיזור הצוואר )
3. האם יש איזה שהוא מעקב מיוחד שעליי לבצע לצורך איתור מוקדם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הדמיה וסרטן
ד''ר יוסף ברנר12/04/2009הסיכויים שייוצר תהליך סרטני כתוצאה מבדיקות ההדמיה שציינת הוא אפסי
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה מוגדלת וצניחה בברזלליאת א11/04/2009
שלום רב,
אני בחור בן 36 בדרך כלל בריא וללא בעיות ידועות. בכושר גופני טוב ומשחק סקווש.
משקל 62 גובה 1.80.
לפני 6 חודשים עשיתי צ'ק אפ תקופתי דרך ביטוח מנהלים שיצא תקין לחלוטין - ספירת דם, כימיה, שקיעת דם TSH שומנים הכל בסדר.
לפני 3 חודשים התחלתי להרגיש במקלחת בבית שחי ימני כאילו גולה קצת גדולה ולא כואבת.
זה לא חלף במשך חודש אז הלכתי לרופא בקופה.
הרופא בדק אותה, מישש ולחץ עליה בצורה מאוד חזקה וכואבת ( עד שחששתי שהיא תתפוצץ... )
ואמר שמדובר בבלוטת לימפה ואולי היא קצת מורגשת כגדולה אבל כנראה מרגישים אותה כך כי אני יחסית רזה ובכל מקרה היא די חופשיה אז זה בסדר.
ליתר בטחון הוא נתן לי בדיקות דם. ספירת דם שיצאה לדבריו תקינה לחלוטין ( ראיתי שכל הערכים בספירת הדם הם בנורמה ) . בדיקת כימיה תפקודי כבד כליות יצאה תקינה לגמרי גם כן.
רק הברזל ירד משום מה ל 40 לאחר שלפני חצי שנה היה 120 ובבדיקות בעבר היה כ 100-150.
הרופא אמר שזה כנראה טעות וביצע לי למחרת בדיקת פריטין + ברזל. הברזל יצא שוב נמוך 41 והפריטין יצא תקין 56. הרופא אמר שהיות וההמוגלובין תקין 13.8 ( דומה לעבר )ואני לא אנמי ופריטין תקין ( דומה לבדיקה לפני 5 שנים ) אז הוא לא מתרגש וחסר משמעות כנראה. .
במהלך בדיקת הרופא הוא מישש לי גם את הצוואר והמפשעות וחשש שאולי בצוואר והמפשעות הבלוטות קצת גדולות ולכן נתן לי US ( אמר שהוא מרגיש אותם כנראה רק בגלל שאני רזה )
בUS צוואר שביצעתי לפני חודשיים יצא:"הודגמו מספר קשריות לימפה תת ליסתיות בצורה תקינה. הגדולה בסמוך לזווית הלסת הימנית 1.5*0.4 ס"מ. ללא לימפאדנופטיה צווארית חשודה".
וב US מפשעה: " הודגמו מספר קשריות לימפה בודדות בצורה תקינה עד כ 0.3*0.8 בשתי המפשעות, לא הודגמו קשריות לימפה חשודות או תהליכים".
רציתי לשאול:
1. האם בלחיצה חזקה מאוד על בלוטת הלימפה בבית השחי יכול להיות שנגרם לה נזק - הלחיצה מאוד כאבה וזה מטריד אותי אולי זה יצר נזק לבלוטה.
2. האם הירידה בברזל עלולה להיות קשורה לתחושה בבלוטת הלימפה? האם זה יכול להעיד על תהליך ממאיר?
3. עברו חודשיים מאז בדיקת הדם וה US בצוואר ובדיקת הרופא. אני עדיין מרגיש שהבלוטה בבית השחי קצת גדולה. היא לא כואבת אבל אני מרגיש אי נוחות מסוימת כשמרים ומוריד את הזרוע. האם במצב כזה, ולאור תוצאות ה US, כדאי לעשות בירור נוסף ואם כן מהו?
תודה רבה רבה!!
שגיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה מוגדלת
ד''ר יוסף ברנר11/04/2009בלוטה מוגדלת תקופה ארוכה דורשת ביצוע ביופסיה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל פרופ. אברהם קוטןכהן בנימין10/04/2009
אני מועמד לטפול בהקרנות לאחר נתוח רדיקלי בערמונית לפני שנתיים וחצי-גליסון 7 המחלה חזרה-רציתי לדעת האם נתן לשלב טיפולי היפרתרמיה והיכן ניתן לקבל את הטפול הנ"ל-אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרתרמיה
פרופ` אברהם קוטן10/04/2009להיפרתרמיה אין שום ערך מוכח בנסיבות אלה, טיפול שכזה מיותר לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפרתרמיה
ד''ר יוסף ברנר10/04/2009מניסיוני האישי וממאמרים רפואיים רבים, היפרתרמיה יעילה כטיפול בסרטן הן כטיפול כשלעצמו והן בשילוב עם הקרנות וכימותרפיה. מחקרים רבים מראים שכאשר משולבת עם קרינה, היא מכפילה את יעילות הקרינה.
מחקר שנעשה במרכז לסרטן בשיקגו בו נמצא כי חולים עם סרטן הערמונית שלא קיבלו בעבר הקרנות ואצלם המחלה חזרה והיא יציבה להורמונים, השילוב של קרינה עם היפרתרמיה הביא לנסיגה חלקית או מלאה של הגידול החוזר וירידה של הסמן הגידולי PSA אצל כל החולים.
מחקר זה נעשה באוניברסיטת נורתווסטרן בשיקגו ופורסם בחוברת הרפואית החשובה ביותר בהקרנות: : Int J Radiat Oncol Biol Phys. 2003 Nov 1;57(3):654-64
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ערמוניתצבי10/04/2009
שלום פרופ' קוטן.
לפני חודשיים עברתי ניתוח פרוסטטה רדיקלי -גליסון 6 , ואני מרגיש טוב.
תשוובה פטולוגית :
תסנין גידולי מופיע בצד שמאל במספר מוקדים , הגדול בקוטר 2 ס''מ ותופס פחות מ-5% מנפח ערמונית.
מספר מוקדי PIN HIGH GRADE מופיע בצד ימין ושמאל.
לא נמצאה מעורבות וסקולרית או תסנין גידולי מעבר לקופסית.
החתכים הניתוחיים ושלפוחית הזרע - חופשיים מהגידול.
מבקש לברר האם במצב הנ''ל מותר להתרחץ במים טרמליים שונים ולקבל חבישות בוץ.
בכבוד רב ובברכת חג שמח
צבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ערמונית
פרופ` אברהם קוטן10/04/2009כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)