מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה/בקשה לד"ר ברנרגליה23/04/2009
ד"ר ברנר שלום רב,
זכור לי שקראתי באיזשהו מקום ברשת רשימה ארוכה ומפורטת לגבי תזונה של נשים עם סרטן שד.
האם זו תהייה חוצפה לבקש ממך קישור לרשימה כזו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשימה שאתה הכנת כמובן
גליה23/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה בסרטן שד
ד''ר יוסף ברנר23/04/2009תוכלי לקרוא הרבה בנושא תזונה בספרי על רפואה משלימה בסרטן "תעצרו את הסרטן אני רוצה לרדת" בהוצאת "מודן"
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Mycosis fungoidesלאה23/04/2009
דר' יקר,
לפני כ-3 שנים נלקחה מבני (כשהיה בן 4+) ביופסיה. האבחנה שקיבלנו מהרופאים בארץ (דר' בן אמיתי בהתייעצות עם פרפסור חודק) היתה: Mycosis fungoides .
התייעצות נוספת, עם פרופסור א. ברנרד אקרמן, ניו-יורק (שכללה בדיקת הביופסיה ששלחנו אליו + בדיקה אישית של בני) שללה את האבחנה הראשונה והצביעה על: nummular dermatitis.
בשל האנמזה השנייה נדחו הטיפולים המתוכננים בארץ ובני טופל במשחות (בעיקר סטירואידיות)ונמצא במעקב אצל דר' בן אמיתי. במהלך השנים נעו האבחנות בין דרמטיטיס על הגדרותיו השונות/ פסוריאזיס וכעת שוב העלה הדר' את האפשרות למיקוזיס פונגואידס ומציע לבצע ביופסיה.
הייתי שמחה אם תוכלו לעזור לי להבין:
1. כיצד ניתן לקבל הבחנה חד משמעית אך כה שונה על אותם סליידים משני בודקים שונים?
2. מה אפשר לראות בביופסיה שתילקח עכשיו שלא יכלו לראות לפני 3 שנים?
3. האם והיכן יש מקורות מידע נגישים על מיקוזיס פונגואידס בילדים?
תודה, לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקוזיס פונגואידס בילד
זינה15/04/2013שלום לאה
מקווה שבנך מרגיש טוב ושתראי את התגובה אחרי כל כך הרבה שנים.
בשנה האחרונה בני בן ה-4 עבר כבר 3 ביופסיות שחשודות למיקוזיס פונגואידס. כמו כן, בבדיקות דם יש ריבוי לימפוציטים מסוג T וגם 6% תאי סזרי, ואיני מצליחה לקבל תשובה ברורה מהרופאים לגבי משמעות הדבר.
אנחנו בטיפול אצל דר בן אמיתי בשניידר, ואחרי שלא הייתה תגובה למשחות סטרואידליות התחלנו פוטותרפיה uvB, שבינתיים גם לא עוזרת.
אני מחפשת חוות דעת נוספת לגבי האבחנה והטיפול. האם תוכלי להמליץ על מישהו?
תודה ובברכת רפואה שלמה
זינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקוזיס פונגואידיס
ד''ר יוסף ברנר23/04/2009מציע להפנות את השאלה לעמיתי בפורום, פרופ' קוטן, שהוא מומחה עולמי בנושא מיקוזיס פונגואידס.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmycosis fungoides
אלה15/03/2011שלום רב פרופסור אברהם קוטן
מזה מספר שנים קיימים על גופי נגעים אדומים. כיום אני בת 21.
בביופסיה שבוצעה לפני מספר שנים היה חשד למחלה אך לא קיבלתי שום טיפול ושם תם העניין.
כיום לאחר 6 שנים הגעתי לרופא אחר כדי לקבל חוות דעת על הבעיה, ובוצעה ביופסיה שלא הראתה סימנים למחלה ורק אחרי רביזיה כן היה חשד כלשהו.
לפי הבנתי זוהי מחלה שמופיעה בחולים בני 50 ומעלה, אצלי הכתמים מופיעים כבר כ10 שנים לפחות בלי שום טיפול , פרט למשחות סטרואידליות מידי פעם.
רציתי לשאול לדעתך המקצועית האם אתה חושב שבגלל הגיל הצעיר ואי טיפול בעניין יכולה להיות החמרה רצינית בהמשך?
יש לציין כי במשך כל השנים הללו לא היה שינוי ניכר בנגעים חלקם נעלמו כליל וחלקם הופיעה מחדש.
אשמח לתשובה!
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקוזיס פונגואידס
פרופ` אברהם קוטן31/05/2009תודה על המחמאה.
מיקוזיס פונגואידס - לימפומה של העור מסוג תאי T - הינה מחלה נדירה יחסית, ובעיקר נדירה בילדים ובמתבגרים. מהלכה איטי, וקיימת קשת רחבה של טיפולים - מריחת העור בחרדל חנקני, PUVA, הקרנת כל העור באלקטרונים, אינטרפרון, כימותרפיה, פוטופרזיס ועוד.
לעתים קשה לאבחן, שכן הממצאים ההיסטופתולוגיים לפעמים בלתי \ספציפיים. ישנן שיטות מתוחכמות של ביולוגיה מולקולרית (GENE REARRANGEMENT) שניתן להעזר בהן כדי להעמיד אבחנה. לעתים רק בביופסיות חוזרות מאששים את החשד.
רצוי לטפל במחלה, ובמיוחד כשמדובר בצעיר, במסגרת מרכז בעל ניסיון ואפשרויות טיפול רב-מקצועיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאה
אלה31/05/2009לאה שלום, אנחנו באותו מצב כנראה, אם תשמעי אותי, תעני לי בבקשה........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לאה
אלה15/03/2011רציתי לומר לך מספר דברים בנושא עליו את מדברת.
אני מיזה כבר כ11 שנים נעה בין רופאים מפה עד הודעה חדשה, חלקם לא הגיבו בכלל להבחנה שקיבלתי מאחת הביופסיות כשהייתי בת 13 שהייתה מוקוזיס פונגואידיס.
ביצעתי כבר 4 ביופסיות עם הבחנות שונות.
אני ממליצה לך לגשת למרפאת עור במרפאות חוץ בב"ח איכילוב לד"ר אילן גולדברג,
רופא רציני שעושה הכל על מנת לעזור לי להגיע להבחנה הנכונה.
מקווה בשבילך ובשבילי שהתשובה תיהיה שלילית :)
כל טוב.
אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעירית23/04/2009
גילו אצלי סרטן השד טופלתי בכימוטרפיה אני חודשיים אחרי הטיפול הכימוטרפי ויש לי כאבים קלים בכפות הרגליים עד הירך גם הכפות ידיים כואבות לי קצת כל הטיפול לא כאבו לי בכלל הידיים ועכשיו שאני אחרי זה מתחיל מדוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יוסף ברנר23/04/2009הסיבה לכאבים המתוארים היא קרוב לוודאי קשורה לטיפול בכימותרפיה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הריאהשגית22/04/2009
שלום
רציתי לדעת מה הסיכוי של חולה סרטן ריאה של תאים גדולים ,
במידה והוא התפשת לגב התחתון ופגע בעצמות ברמה של שברים בחוליות .
תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה עם גרורות בעצמות
ד''ר יוסף ברנר23/04/2009זהו מצב קשה מאד ותוחלת החיים בו קצרה למדי.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שגית23/04/2009תודה על התשובה הכנה ,
אם יש אפשרות לתת לי ממוצע של תוכלת חיים אני אודה לך .
תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה לדוקטור ברנרעירית22/04/2009
איך השיערות בפנים ירדו אם הם גדלו מה נשירה טיבעית עם הזמן כמה זמן בארך הגוף מתנקה מהכימוטרפיה אני קיבלתי 4 חודשים כימוטרפיה כל שבועיים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיערות עדינות בפנים
ד''ר יוסף ברנר23/04/2009שיערות עדינות בפנים יכולות להיות קשורות להשפעות הורמונליות של הטיפולים. יש סיכוי שעם הפסקת הטיפולים השינויים ההורמונליים יחלפו והשיער הזה ייעלם.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדוקטור ברנרעירית22/04/2009
אתה כתבת לי שאחרי גיל 40 המחזור בדרך כלל לא חוזר וניתן להתנחם בזה שזה כמו טיפול הורמונלי אני רוצה להגיד לך שסרטן השד אצלי לא בא מההורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון ולכן קיבלתי לא טיפול הורמונלי אלא כימוטרפיה רציתי גם להגיד לך איזה טיפול כימוטרפי קיבלתי 4 טיפולים ראשוניים ac ו-4 טיפולים של טקסול
אני בת 41 לפני המחלה היה לי מחזור סדיר ואפילו לפני שנתיים ילדתי אני די עצובה כי בלילה יש לי גלי חום זה בא בהתקפות ככה פעמיים ביום בעיקר בלילה כשאני הולכת לישון
אני עכשיו עושה הקרנות לשד 33 הקרנות רציתי לשאול אותך מה התופעות הלוואי של ההקרנות חוץ מאודם באיזור מה עוד.
הרופאה שטיפלה בי אמרה שכן יכול להיות שהמחזור יחזור לי רופא נשים מה עושה במצב כזה.
תודה אופיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור וכימותרפיה
ד''ר יוסף ברנר23/04/2009יש סיכוי שהמחזור יחזור אך הסיכוי אינו גבוה. אצל נשים צעירות ההשפעה על המחזור נמוכה יותר מאשר אצל נשים מעל גיל 40. אין מה לעשות מלבד מלהתפלל שהמחזור יחזור.
תופעות הלוואי של קרינה לשד הם בעיקר האודם המקומי. יכולה להיות גם צרבת עקב פגיעה בושט.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בלשון שהתפשטטלי21/04/2009
שלום, אבי עבר ניתוח של כריתה חלקית של הלשון+ בלוטות לימפה בעקבות גידול בלשון לפני כשבעה חודשים. כחודשים אחרי הניתוח עבר 33 הקרנות + 3 טיפולים עדינים של כמוטרפיה (פעם בשבוע מינון נמוך). בסוף ההקרנות התחיל להרגיש גוש בצוואר ורק לאחר חודש וחצי (עד שקיבלנו תוצאות של בדיקה ציטולוגית וpet ct) התחיל לקבל גם ארביטוקס (וכל שבועיים משולבת לו גם כימוטרפיה עם הארביטוקס). תוצאות הct הראו מחלה מפושטת בצוואר, בסטרנום ובריאות! מאז ירד מאוד במשקל (שוקל פחות מ50 ק:ג) מתקשה בדיבור ובנשימה, ולכן נותח ונעשו לו סטומה ופג.
מצבו קשה והוא מאושפז. (אם כי בתום ההחלמה מהניתוחים הוא יוכל לחזור הביתה, לטענת הרופאים). האם יש משהוא נוסף, אולי טיפול נסיוני או תרופה נוספת שהוא יכול לעבור/לקבל? האם יש סיכוי להקטין את הגידולים שכבר קיימים בעזרת הארביטוקס? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגידול לשון
ד''ר יוסף ברנר22/04/2009ניתן לנסות לטפל בתרופה כימותרפית בשם טקסוטר באם מצבו הכללי מאפשר זאת
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המהירות והיעילות
טלי22/04/2009היכן ניתן לרכוש את התרופה? דרך קופת חולים? האם יש לה תופעות לוואי? האם היא נלקחת במקביל לטיפול הביולוגי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה ct petשרון21/04/2009
שלום רב,
בידי נמצאות תוצאות של מיפוי אזורי הגוף בשיטת pet-ct עם f-18-fdg וברצוני לקבל הסבר על התוצאות ומה הן אומרות
הבדיקה בוצעה להערכת פיזור מחלה בחולה עם שאת ריאתי ידוע משמאל.
הודגמו מספר מימצאים היפרמטבולייים וכולל במימצא הידוע בריאה משמאל, בכבד ובשלד. להלן פירוט הממצאים:
1. קליטה חמה בגוש ריקמתי פריהילרי משמאל כ 3.5*5 ס"מ. המימצא חוסם את הברונכוס הראשי לריאה השמאלית עם תמט של הריאה בהתאם, וסטיית מדיאסטינום שמאלה.
2. קליטה פתולוגית בקשריות לימפה סובקרינלית (כ- 2 ס"מ) ופרטרכיאלית מימין (כ- 1.6 ס"מ). הלימפאדנופטיה הינה ויאבילית ומישנית.
3. מוקדי קליטת יתר ב- 2 נגעים היפודנסיים עד כ- 1.5 ס"מ בכבד. המימצאים מתאימים לפיזור מישני.
4. כמו כן הודגמו מספר מוקדי קליטת יתר באזורי השלד וכולל בעצם פרונטלית וטמפורלית של הגולגולת משמאל, ובקריסטה איליאקה משמאל.
באזורים התואמים למוקדי קליטת יתר על פי ה - ct הודגמו נגעים ליטיים.
גם המימצאים האלו מתאימים לפיזור מישני פעיל.
5. לא הודגמו תהליכים ויאביליים נוספים בשאר אזורי גוף.
סיכום: התמונה מעידה על מחלה שאתית מפושטת עם תהליך תופס מקום בריאה משמאל ופיזור משני מרוחק בכבד ובשלד, כמתואר.
לסיכום, האם ניתן להסיק שהסרטן התפשט למקומות נוספים? מה זה קשריות?
מה סוג הסרטן וכיצד ניתן לטפל? האם הקרנות?
האם בריאות ניתן לבצע טיפולים או לנתח?
תודה מראש!!!
מחכה בקוצר רוח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פט
ד''ר יוסף ברנר21/04/2009הבדיקה המובאת לעיל מציינת נוכחות של גרורות בכבד, עצמות ובלוטות בחזה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעירית21/04/2009
אני אחרי כימוטרפיה גם בפנים יש שערות קטנות שיש לכלאדם רציתי לשאול אחרי הכימוטרפיה זה חוזר לאותו גדילה או שאחרת והאם יותר ולמה אני שואלת כי בטיפולים נגד בחילות נותנים גם סטרואידים אודה בתשובה אופיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער בפנים
ד''ר יוסף ברנר21/04/2009השיער בפנים יכול להיות מהטיפול בסטרואידים והוא ירד בהמשך. השיער בראש שנשר יגדל בחזרה וימשיך לצמוח בקצב הרגיל שלו
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שדעירית21/04/2009
שלום סימתי את הכימוטרפיה לפני חודש וחצי רציתי לומר שהציפורניים שלי בידיים הרוסות חלק מהם יש כמו יובש צהוב קשה יבש אני מרגישה בזמן האחרון זה די מוזר כי סיימתי את הכימוטרפיה אני מרגישה לא נימול אלא כאב קל באצבעות רציתי גם לומר באגודל ביד ימין יש לי הכי צהוב בציפורן הייתי אצל רופא עור סיפרתי לו על הכל והוא אמר שאני יעשה בכל זאת משטח של הציפורן לראות שאין פיטריה הלכתי לעשות את המשטח והטכנאית גירדה לי עם מכשיר כזה את הציפורן ולקחה דגימה אני שואלת על הפעולה שהיא עשתה זה יכול להחמיר את הכאב או הנימול בציפורן למרות שאני בטוחה שזה יעבור זה מהכימוטרפיה
אני כבר חמישה חודשים בלי מחזור האם הוא יחזור וכמה זמן לוקח למחזור לחזור אני קיבלתי טיפול 4ac. ו- 4 טיפולים טקסול אני בת 41 תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול ומחזור
ד''ר יוסף ברנר21/04/2009הנימול והפגיעה בצפרנים זה מהטקסול. חלק מהסימפטומים האלה יחלשו אך ישארו וחלק יעבור. המחזור אצל נשים מעל גיל 40 בד"כ אינו חוזר אם נפסק עקב הכימותרפיה. ניתן להתנחם שזה סוג של טיפול הורמונלי המשפר את הסיכויים להחלים מהמחלה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקבליאת א20/04/2009
שלום
אני בחורה בת 38 בסך הכל בריאה חוץ מכאבי עמוד שדרה.
בגיל 22 בעקבות תאונה התחלתי לסבול מכאבי עמוד שדרה רבים - צווארי וגבי וכאבי מפרק ירך.
בעקבות זאת עברתי מספר רב של בדיקות הדמיה כ 6 בדיקותCT בע"ש, 1 סיטי בטן, 1 סיטי פרקי ירכיים , עשרות צילומים ו4 בדיקות מיפוי עצמות במשך כמה שנים.
היום אני בת 38.
ברצוני לשאול האם עקב החשיפה הגבוהה יחסית לקרינה שהיתה לי, עליי לבצע מעקב שונה מהרגיל לצורך איתור מוקדם של ממאירויות אם חס וחלילה תופענה.
אני עושה אחת לשנה בדיקת דם תקופתית מרופא המשפחה - ספירת דם וכימיה.
האם יש בדיקות נוספות שרצוי לעשות ויסייעו באיתור מוקדם לאור הקרינה שנחשפתי אליה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
ד''ר יוסף ברנר21/04/2009אין צורך במעקב מיוחד. כמות הקרינה מהצילומים שעברת אינה מדאיגה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל פרופסור אברהם קוטןעירית20/04/2009
שלום פרופסור אברהם קוטן היום בבוקר יום שני הגעתי לבית חולים רמבם ובדיוק יצאתי מהחדר של חנה וראיתי אותך בפרוזדור רציתי להגיד לך שלום בדיוק דיברת אני באה כל יום לרמבם להקרנות שמחתי לראות עם מי אני מתכתבת .
רציתי לשאול למי שהיה סרטן השד ונגיד אשה שלא היה לה אף פעם סרטן הסירויים שזאת שהיה לה גבוהים יותר לחזרה או שלא תודה ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת מחלה
פרופ` אברהם קוטן20/04/2009לא בהכרח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפים בכיס מרהיוני20/04/2009
שלום, נמצאו אצלי בכיס מרה שני פוליפים בגודל 4 מ"מ.
נאמר לי לשמור על מעקב, ולחזור על בדיקת האולטרסאונד בעוד שנה.
האם זה זמן ארוך מידי? אם זה כן גידול סרטני לא כדאי לבוא קודם לבדיקה?
והאם לא כדאי פשוט להוציא את הכיס מרה? הבנתי שזה ממש לא נורא לחיות בלי אחד כזה... (ואפילו מרזה...)
תודה מראש,
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן20/04/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=122 id=link]כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סייימתי כימיייה אדרימנצין טקסולנעמי19/04/2009
סיימתי כימייה אדרימניצין טקסול ועברתי למפקטומי, כולל הסרת בלוטת לימפה
פתלוגיה גילתה GRADE 3 טריפל נגטיב, עכשו מבינה למה זה התפשט במהירות כל כך גדולה תוך מס חודשים,קצת המומה ממה שגילו,
בניתוח נימצאה שארית 2 מ"מ של קרצינומה לעומת 2 וחצי לפני הכימייה, ובלוטת לימפה 1 נגועה מתוך 3 על פי אמארי ופט סיטי,
היום לפני הקרנות, חוששת שמה יגרם נזק בלתי הפיך ללב הקרוב מאוד לאיזור השד השמאלי ,וללבלוטת הלימפה,
כיצד עלי להערך לבאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה בסרטן השד
פרופ` אברהם קוטן19/04/2009התכנון מתבצע כיום בעזרת CT סימולטור ובתכנון תלת מימדי, שבעזרתו ניתן למנוע הקרנת הלב והריאות. לכן - אל חשש !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טקסטורדורית19/04/2009
קראתי על טקסטור כטיפול יחסית יעיל במקרה של סרטן השד, צואר והראש, מה לגבי טיפול כימי בטקסטור לחולי סרטן ריאה מתקדם? האם יעיל? האם ישנם מיקרים של סרטן ריאה שטופלו בטקסטור?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טקסוטר
פרופ` אברהם קוטן19/04/2009בהחלט, זוהי אחת התרופות היותר יעילות בסרטן ריאה ! ואפילו בסל הבריאות !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)