מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דגימת בלוטות הזקיףחנן14/03/2009
שלום. בכריתה של נקודת חן שטחית נמצא מלנומה : BRESLOW 0.7mm, CLARK 3 . לאחר מכן בוצעה הרחבה נוספת באזור ונמצא נקייה ללא ממצא . עברתי צילום ריאות - תקין . האם מומלץ לפי התוצאות של הממצא הראשון לבצע דגימה של בלוטות הזקיף ? האם מומלץ לבצע U/S לבלוטות ואיזה ? אודה לך באם תוכל לפרט קצת עושים את דגימת הזקיף . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת זקיף
פרופ` אברהם קוטן14/03/2009בדיקת בלוטת זקיף מבצעים במלנומה בעומק של 1 - 4 מ"מ. בגלל הסיכון האפסי למעורבות בלוטות לימפה והפרוגנוזה המצויינת (סיכוי של כ-97% לריפוי) אין הצדקה לבדיקה.
הבדיקה מתבצעת כדלקמן: בזמן הרחבת הכריתה מזריקים חומר צבע ואיזוטופ רדיואקטיבי למיטת הגידול ממפים את תחנות הלימפה וקובעים לאיזו מהן התנקז החומר הר"א כגון - בית שחי, מפשעה וכ"ה. אח"כ במהלך הניתחוח מזהים את הבלוטה אליה התנקז החומר הר"א בערת מחונה גייגר, ומוציאים אותה לבדיקה. נעזרים גם בצבע ע"מ לזהות את הבלוטה אליה התנקז הצבע (מתילן בלו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זקיף ?
חנן14/03/2009תודה . האם לדעתך יש היום טעם לבצע בדיקת זקיף לאחר שבוצעה הרחבה ונמצאה נקייה ? האם לדעתך כדאי לבצע בדיקות כלשהן כגון U/S לבלוטות " אם כן לאיזה מהן ? תודה חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומה ואופן חייםקאטי13/03/2009
לכבוד פרופ' קוטן שלום, האם במצב של תוצאות ה CT/PET ותוצאות הפיוסיה (לימפומה אגריסיבית מסוג B תת GCB) ומצב כללי טוב של החולה אנחנו יכולים לדחות טיפולים לאחרי פסח? הגילוי הראשון ללמפומה מוגדלת היה בתחיל ינואר? מה קצב התפתחות המחלה מהסוג הזה? תודה מכל הלב על היענותך ותשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בלימפומה
פרופ` אברהם קוטן13/03/2009לא רצוי לדחות טיפולים בעוד חודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח CT/PETקאטי12/03/2009
לכבוד פרופ' קוטן שלום, אני מבקשת להסביר במלים פשוטות: מודגמת קליטה פתלוגית בבלוטות לימפה מרובות בבית השחי מימין ובאזור סופרא-קלוויקולרי מימין מודגמת קליטה קלושה בבליטה תת-לסתית מימין. אודה לך מאוד אם תואיל להסביר לי בכמה מוקים המחלה התפשטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטוחת לימפה ב-PET
פרופ` אברהם קוטן12/03/2009הדו"ח אומר, כי יש מעורבות של בלוטות בית השחי והבלוטות שמעל עצם הבריח. לגבי הבלוטה התת לסתית - מרוח התשובה קרוב לוודאי שאיננה נגועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין תאורה מלאכותית וסרטן!דניאל12/03/2009
דיון מעניין עם פרופ' אברהם חיים, דיקן הפקולטה למדעים והוראתם באוניברסיטת חיפה, על הקשר והסכנות בין תאורה מלאכותית וסרטן
התוכנית שודרה בערוץ הראשון והיא נקראת אקדמי פלוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאורה וסרטן
פרופ` אברהם קוטן12/03/2009הנושא אכן מעניין, אך המחקר עדיין בחיתוליו וצריך להיזהר בהסקת מסקנות כלשהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפריות טיפול בלימפומהקמיל11/03/2009
פרופ' קוטן שלום, מה שיטת הטיפול המקובלת בחולה לימפומה (החולה קשיש במצב בריאותי טוב אבל לא יכול לבצע עבודות פיסיות) 1) לפי האבחנה ההיסטולוגית - לימפומה אגריסיבית מסוג B ולא אקטיבית 2) צילום CT/PET מראה מוקד בלוטות עם קליטה בבית השחי. הטיפול שהוצע הוא טיפול כימי וביולוגי ביחד עם אפשרות להקרנה כי הוא קשיש ויכול להיות שיתנו לו ארבעה טיפולים כימים בלבד. האם אפשר לטפל במחלה הזו ע"י ניתוח שמשולב עם הקרנה בהתחשב שהטיפול הכימוטרפי ישפיע על לב החולה, ריאותיו ושאר איבריו ובמיוחד מנטלית. ולהמשיך לעקוב אחרי התפשטות המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפומה בקשיש
פרופ` אברהם קוטן11/03/2009לא מנתחים לימפומה - מטפלים ע"י קרינה וכימותרפיה (בשילוב עם התרופה הביולוגית מבטרה). מתאימים את הטיפול הכימי (מבחינת משלב התרופות והמינון) למצבו הרפואי של החולה. במקרה שלא ניתן לתת טיפול כימי - אפשר להשיג ריפוי מקומי ע"י קרינה בלבד, אך קיימת סכנה שיופיעו מוקדים נוספים אחרים, שכן הקרינה היא טיפול מקומי בלבד (ולימפומה נמסה בהשפעת קרינה). אפשר גם לשקול קרינ הלבית השחי ומבטרה ללא כימותרפיה - אבל התוצאות פחות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן צואר הרחם גרורתיהדסה10/03/2009
לסרטן גרורתי אין ריפוי מוחלט? מה הכוונה שכל טיפולי הכימטרפיה וההקרנות הינם להארכת חיים? כמה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן צוואר רחם גרורתי
פרופ` אברהם קוטן11/03/2009אם הגרורות הן בבלוטות הלימפה באגן או באזור שסביב אב העורקים, ניתן לרפא חלק מהחולות ע"י שילוב של קרינה וכימותרפיה. אם הגרורות הן מערכתיות - התפזרו דרך מחזור הדם (לריאות, לכבד וכד') ניתן רק להשיג הפוגות זמניות לסדרי גודל של מספר חודשים בממוצע אך לא ריפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בלשון שלא עובריםאלקה10/03/2009
שלום אני בת 38. סיימתי טיפולים כימותרפיים (ציטוזר) לפני יותר מ-3 חודשים (ליוקמיה. מח עצם נקי) יש לי פצעים לבנים בחלק האחורי של הלשון שהתחילו בכימותרפיה הראשונה ולא עברו עד עכשיו. האונקולוגית ראתה את זה ואמרה שהיא לא נתקלה בדבר כזה אבל שלא נראה לה שיש לדאוג ושזה יעבור עם הזמן. זה לא כואב. אבל מורגש. ולא יודעת אם יש קשר אבל הלשון קצת צהובה מקדימה. זו שאלה מביכה אבל אני לא יודעת אם זה משהו מדבק. איך אני יכולה לדעת שמותר לי להתנשק למשל... אני לא רוצה להדביק אף אחד. ואם זה לא עבר עד עכשיו מדוע שזה יעבור בהמשך? זה כנראה לא פיטריה כי לפני כחודש הראיתי זאת לרופאת נשים שחשבה שזה פיטריה ונתנה לי דקטרין אורל ג'ל אבל הטיפול בזה לא עזר...האונקולוגית ראתה את זה לפני מספר ימים ואמרה שזה לא פיטריה וגם לא הרפס. אני מודאגת מאוד. מקוה שתעזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן11/03/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=261 id=link]אף אוזן גרון ילדים [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן11/03/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=115 id=link]אף אוזן גרון[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנזןמסורטן09/03/2009
אחד הגורמים הידועים לסרטן הדם, הוא החשיפה לבנזן וחשיפה לבנזן קשורה בין היתר לגזי הפליטה מהרכב שאלתי - אם אני נוהג ברכב בעיר סואנת, מתי אני חשוף יותר לבנזן - כשאני סוגר את כל החלונות? או כשאני פותח? אם אני סוגר - אני חשוף לגזים שנודפים מתוך הרכב אם אני פותח - אני חשוף לגזים שנפלטים מרכבים אחרים - באויר המזוהם שבחוץ תחושתי - שעדיף לסגור החלונות בשעת נסיעה (כי כשאני סוגר, אני לא מריח ריחות של זיהום). אבל אולי אני טועה? כי פנים הרכב הוא שטח מאוד מצומצם וכמות מעטה של גזים יכולה אולי לעשות נזק חזק יותר ? אני נהגתי תמיד לסגור... אבל חליתי בסרטן הדם ולכן תהיתי... אולי טעיתי בזה? (למרות שלא ניתן לדעת בוודאות אם זה מה שגרם למחלתי) ושאלה נוספת - האם יש קשר בין בנזין ולבנזן? זה אותו הדבר? תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן11/03/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=258 id=link]מחלות מקצוע-רפואה תעסוקתית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לימפומה ותורשהקאטי09/03/2009
תודה רבה פרופ' קוטן אך אין פורום הימטולוגיה ב אתר הזה : תגיות פורום סרטן כימותרפיה הקרנות אונקולוגיה פורום אונקולוגיה טיפול בסרטן גרורות סרטן גידול סרטני פורום מחלת סרטן
פרופ` אברהם קוטן11/03/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=97 id=link]המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיעה וסרטן - הבהרה לתשובתךידידה09/03/2009
ראשית תודה על התייחסותך הקודמת, מס' הבהרות שאולי לא היו ברורות בשאלתי הקודמת : לידיד שלי, סרטן ריאה מפושט (לעצמות ושתי הריאות). הטיפולים לא הצליחו לגרום לעצירה או נסיגה של הגידולים כך שמחלתו היא סופנית. שאלתי היא, האם הזעה וריח רע הם אחד מהשלבים של הדרדרות החולה, כלומר השלב הסופני ? תודה מראש ידידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה וריח רע
פרופ` אברהם קוטן11/03/2009הזעה לעתים מלווה מחלת סרטן מפושטת - לא בהכרח מבשרת שלב סופני, אבל ההגדרה של סופני היא "גמישה" - שעות ? ימים ? שבועות ? חודשים ?
ריח רע - לעתים תהליך נמקי בריאה עלול להתבטא בריח רע בנשיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בילורובין גבוה בסרטן לבלבאבי09/03/2009
אני חולה בסרטן לבלב עם סטנט לדרכי מרה. לאחרונה ערכי הבילורובין עלו מאוד (קרוב ל - 20). עקב כך הופסק טיפול כימוטרפי ב - 5FU ובנוסף התגלה זיהום וניתן טיפול אנטיביוטי. השאלות שלי: לאחר שלא נצפתה הרחבה של דרכי מרה- האם גורם העליה יכול להיות האנטיביוטיקה הרבה ו/או התרופות הכימוטרפיות. האם יש דרך נוספת להפחתת רמת הבילורובין פרט לסטנט ולהפסקת תרופות האם במצב כזה ניתן לבצע טיפול בתרופות אחרות (למחלה) ו/או בהיפרתרמיה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת
אברהם קוטן09/03/2009כנראהנ הסטנט נסתם, והצהבת איננה קשורה לאנטיביוטיקה. להיפרתרמיה אין ערך מוכח במצב שכזה, צריך לשחרר החסימה וכאשר הבילירובין ירד - לשקול המשך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומה ותורשהקאטי09/03/2009
לכבוד פרופ' קוטן שלום, האם לימפומה אגריסיבית מסוג B ותת-סוג GCB יש לה מאפיינים גיניטיים? מדוע בקביעת הטיפול מסתמכים על בדיקת ה DNA MICROARRAY? האם ילדים ונכדים של חולה חייבים לעבור בדיקות כלשהם? אפילו שעדיין בארץ לא משתמשים בבדיקות האלה בפרוגנוזה היום יומית? אני אודה לך מאוד אם תתיחסו בפורם לנושאים האלה כי במשך הביקורים במרפאות הרופאים עמוסים ומעדיפים לענות על שאלות ספיציפיות לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפומה
אברהם קוטן09/03/2009אנא העבירי השאלה למדור המטולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבנת תשובהאני09/03/2009
בהסרת נקודת חן קיבלתי תשובה גודל הקטע 0.3X0.2X0.2 spitzoid melanocytic tumor with severe atypia התבקשתי להרחיב את השוליים. מה משמעות התשובה? האם לאחר הרחבת השוליים עדיין ישנו סיכון? האם צריך לעשות בדיקות נוספות למעט מעקב אחרי נקודות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת שוליים
פרופ` אברהם קוטן09/03/2009בהחלט חשיבות להרחבת שוליים במקרה שכזה, שכן לפעמים עלולים ליהיות תאים "גבוליים" ורצוי להרחיק הכל עם שוליים נקיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
אני09/03/2009תודה על התשובה. האם יש צורך בבדיקות נוספות לאחר הרחבת השוליים. למעט מעקב אחרי נקודות חן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב
אברהם קוטן09/03/2009רצוי ליהיות במעקב רופא עור גם לאזור הנגע שנכרת וגם לכל העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול כימותרפי ראשוןזזון09/03/2009
אני עומד לקבל טיפול כימותרפי ראשון בהזרקה ומתכוון לטוס למחרת לחו"ל לנופש תלת-יומי. ברצוני לדעצ אם זו תכנית סבירה, ובכלל, לאיזה הרגשה יש לצפות לאחר טיפול ראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול כימותרפי ונסיעה
פרופ` אברהם קוטן09/03/20091. תלוי בסוג התרופות הכימיות
2. התגובה מאד אינדיבידואלית
לגבי טיפולים מסוימים - עלולות להיות בחילות והרגשות לא טובות ביומיים שלאחר הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיעה וסרטןידידה07/03/2009
שלום רב, האם ההנחה כי זיעה מרובה בשעות הערב והלילה היא חלק מהשלב הסופני של חולי סרטן? כמו כן ריח רע (חריג) מהפה או ההפרשות? לתשובתכם בברכה, ידידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיעה וריח רע
פרופ` אברהם קוטן08/03/2009זיעה וריח רע מהפה עלולים להופיע במצבים ספציפיים, אך הם אינם בהכרח סימן למחלה סופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
ידידה08/03/2009לידיד שלי, סרטן ריאה מפושט (לעצמות ושתי הריאות). הטיפולים לא הצליחו לגרום לעצירה או נסיגה של הגידולים כך שמחלתו היא סופנית. שאלתי היא, האם הזעה וריח רע הם אחד מהשלבים של הדרדרות החולה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)