מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה...ייעוץ...04/08/2011
שלום רמי,
אני בבעיייה רצינית...
אני עוד שלושה חודשים בת 29. מעשנת שש שנים בערך ולא מעט... אני מעשנת קופסא ביום. מצד אחד אני נהנית לעשן אך מצד שני אני כל הזמן ושבת על הנזקים.
כמו כן, לצערי אני סובלת כרגע מעודף משקל די רציני. לפני כחודש פצחתי בדיאטה ואני מתחילה לרדת במשקל.
לפני כשבוע ימים חליתי, כנראה התקררות או סתם שפעת, אבל אני חייבת לספר לך שפשוט השתעלתי למוותתתתתת!!!! על מנת לסייע לתהליך ההחלמה היה לי ברור שלא אוכל לעשן עד שהשפעת או ההתקררות תחלוף. אני לא מעשנת כבר שלושה ימים והחלטתי להמשיך עם העניין ולהיגמל באופן סופי. כנראה שאי אפשר להיות פחדנית וגם לעשן... כי בכל סיגרייה מתעוררות מחשבות כמו: אם אחטוף דום לב, אירוע מוחי, השיניים נהרסות וכו' וכו'. אולי זאת לא מחשבה בריאה אבל כזו אני- פחדנית מאוד.
לסיכום, אני לא רוצה לעשן יותר לעולם (מפחדת שהשיעול שהיה לי יתקוף שוב ואולי אחלה באיזו מחלת ריאות כמו COPD או אסטמה למשל)- הבנתי כבר שאני צריכה לקרוא את הספר של אלן קאר ומחר אקנה אותו!
שאלתי היא: האם תהליך הפסקת העישון יפגע בדיאטה שהתחלתי בה? האם קיים בכל זאת סיכוי שזה לא יקרה?
מה דעתך? בכל אופן, הימים הללו שלא עישנתי בהם היו נהדרים... כמה נפלא לא לעשן, אני לא מסריחה, הדירה לא מסריחה, אין לי כאבי ראש, לא אאבד את השיניים בגיל 40!!!!!
רק בבקשה תגיד לי שיש סיכוי שלא אשמין עוד... אני חייבת גם לציין שלא ברור לי למה אומרים שסיגריות מונעות עלייה במשקל, הרי יש המון מעשנים שהם גם שמנים, אני למשל... עישנתי ושמנתי יחד!!!! אז אולי אין קשר בין השמנה לעישון? מה דעתך על הסוגייה?
תודה וסליחה על הסרבול... פשוט כתבתי את מחשבותיי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה... - תגובה
רמי רומנובסקי04/08/2011שלום ותודה על פנייתך
לא חייבים לעלות במשקל בעקבות הפסקת עישון והאמת היא שאפשר אפילו להוריד
יש לי תשובה מפורטת לנושא ב"שאלות נפוצות בפורום גמילה מעישון" בראש העמוד הזה.
כמו כן אני ממליץ לך לקרוא את "הדרך הקלה להפסיק לעשן" כדי לוודא שאת באמת מפסיקה מהמקום הנכון.
יש סיכוי טוב מאוד שדווקא אם תפסיקי ממקום של תובנה זה ייתן לך כלים גם לרדת במשקל.
בהצלחה ואל תהססי לפנות אם יהיו לך עוד שאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)