עזרה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה...
    ייעוץ...
    04/08/2011

שלום רמי,
    אני בבעיייה רצינית...
    אני עוד שלושה חודשים בת 29. מעשנת שש שנים בערך ולא מעט... אני מעשנת קופסא ביום. מצד אחד אני נהנית לעשן אך מצד שני אני כל הזמן ושבת על הנזקים.
    כמו כן, לצערי אני סובלת כרגע מעודף משקל די רציני. לפני כחודש פצחתי בדיאטה ואני מתחילה לרדת במשקל.
    לפני כשבוע ימים חליתי, כנראה התקררות או סתם שפעת, אבל אני חייבת לספר לך שפשוט השתעלתי למוותתתתתת!!!! על מנת לסייע לתהליך ההחלמה היה לי ברור שלא אוכל לעשן עד שהשפעת או ההתקררות תחלוף. אני לא מעשנת כבר שלושה ימים והחלטתי להמשיך עם העניין ולהיגמל באופן סופי. כנראה שאי אפשר להיות פחדנית וגם לעשן... כי בכל סיגרייה מתעוררות מחשבות כמו: אם אחטוף דום לב, אירוע מוחי, השיניים נהרסות וכו' וכו'. אולי זאת לא מחשבה בריאה אבל כזו אני- פחדנית מאוד.
    לסיכום, אני לא רוצה לעשן יותר לעולם (מפחדת שהשיעול שהיה לי יתקוף שוב ואולי אחלה באיזו מחלת ריאות כמו COPD או אסטמה למשל)- הבנתי כבר שאני צריכה לקרוא את הספר של אלן קאר ומחר אקנה אותו!
    שאלתי היא: האם תהליך הפסקת העישון יפגע בדיאטה שהתחלתי בה? האם קיים בכל זאת סיכוי שזה לא יקרה?
    מה דעתך? בכל אופן, הימים הללו שלא עישנתי בהם היו נהדרים... כמה נפלא לא לעשן, אני לא מסריחה, הדירה לא מסריחה, אין לי כאבי ראש, לא אאבד את השיניים בגיל 40!!!!!
    רק בבקשה תגיד לי שיש סיכוי שלא אשמין עוד... אני חייבת גם לציין שלא ברור לי למה אומרים שסיגריות מונעות עלייה במשקל, הרי יש המון מעשנים שהם גם שמנים, אני למשל... עישנתי ושמנתי יחד!!!! אז אולי אין קשר בין השמנה לעישון? מה דעתך על הסוגייה?
    תודה וסליחה על הסרבול... פשוט כתבתי את מחשבותיי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה...

הוספת תגובה

• עזרה... - תגובה

רמי רומנובסקי
    04/08/2011

שלום ותודה על פנייתך
    לא חייבים לעלות במשקל בעקבות הפסקת עישון והאמת היא שאפשר אפילו להוריד
    יש לי תשובה מפורטת לנושא ב"שאלות נפוצות בפורום גמילה מעישון" בראש העמוד הזה.

כמו כן אני ממליץ לך לקרוא את "הדרך הקלה להפסיק לעשן" כדי לוודא שאת באמת מפסיקה מהמקום הנכון.

יש סיכוי טוב מאוד שדווקא אם תפסיקי ממקום של תובנה זה ייתן לך כלים גם לרדת במשקל.

בהצלחה ואל תהססי לפנות אם יהיו לך עוד שאלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו