מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מנהל חדש בפורוםמשה רוימי14/08/2011
שלום לכולם, שמח להתחיל היום את פעילותי בפורום כמנהל ולהעניק מניסיוני האישי והמקצועי.
כמעשן וותיק לשעבר שגדל בבית של מעשנים אני מכיר היטב את "עולם העישון" אבל גם את ההרגשה והתוצאות הנפלאות של להיות אדם לא מעשן לאחר שנים של תלות ושיעבוד. הגישה שלי לנושא העישון ובמיוחד לתהליך גמילה מבוססת על שינוי ופריצת דרך אישית שחוללתי בחיי לפני 5 שנים והחלטה להפוך את ההישג האישי למודל יעיל ואפקטיבי להפסקת עישון ללא "אמצעים חיצוניים". בכל אחד מאיתנו קיים הכח הטבעי לחיות באיזון ובתחושה חזקה של מטרה בחיים ללא צורך באף תלות או התמכרות.
מניסיוני נוכחתי כי הקושי הגדול ביותר בתהליך גמילה מעישון הוא ברובד הרגשי. הפחד מלחוות סבל או לאבד את השליטה הוא חסם הצלחה שניתן להתגבר עליו באמצעות שינוי גישה ותרגול רגיעה עצמית. כאשר הנפש והגוף פנויים לקלוט ולחוות משהו חדש שיש בו הגיון ומסר מעודד, ביחד עם ידע חדש איך וכיצד ההתמכרות פועלת ומה הדרך הטובה ביותר לחוות שחרור רגשי, התלות והדחף הבלתי נשלט מאבדים את אחיזתם והופכים את העישון ללא רלוונטי באף מצב חיים.
החלטה על גמילה מעישון במושגים שלי היא החלטה לחיות במלוא מובן המילה, זה אומר לממש את הפוטנציאל ולמצות מהחיים את כל הטוב שיש בהם גם כשלעיתים קשה. בסדנה שפיתחתי ואני מנחה, ניתנת הזדמנות להתבוננות פנימית ולחשיבה צלולה כיצד לקדם לשיאים חדשים תחומי מרכזיים כמו הזוגיות והקריירה ובעיקר איך לחזק ולגבש טוב יותר את הזהות המקצועית.
הפסקת עישון בדרך של צמיחה והתפתחות אישית אינה קשה ולא מצריכה "להיאבק" בדחף או לחשוש מתסכול כיוון שכל תכליתה הוא להעצים רגשות חיוביים ולהעניק כלים עוצמתיים להתמודדות בריאה וחופשית בכל מצבי החיים ביומיום. מדובר בדרך חיים חדשה ולכן גם התוצאות של הפסקת עישון בדרך זו של שינוי תפיסתי, אינן מוגבלות בזמן.
ניתן תמיד לפנות אלי גם באופן אישי נוסף על הפורום
אשמח תמיד לענות לכל שאלה,
משה רוימי
מנכ"ל ומייסד תוכנית הגמילה מעישון במכון שאיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד לך
מישהו16/08/2011על כך שאתה מקדיש מזמנך להפסקת עישון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)