מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת עישון הדרגתיתחיים15/08/2011
שלום,
יש לי שתי שאלות:
1 האם יש סיגריה שנחשבתם פחות מזיקה?
2 אני מעשן חבילה ביום, אם כל יום אני אעשן סיגריה אחת פחות, יעני
אוריד בהדרגה, האם אני יכול להיגמל ככה? אני מעשן כבר מעל עשריים
שנה.
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת עישון הדרגתית - תגובה
רמי רומנובסקי15/08/2011חיים שלום,
מניסיוני צמצום אינו אפקטיבי ואינו מחזיק מעמד לאורך זמן, הדרך הנכונה להפסיק היא בבת אחת ועדיף במסגרת כלשהי.
צמצום רק מקשה על ההפסקה כי כל סיגריה הופכת להיות יקרה במיוחד אחרי שחיכית לה זמן רב, כשמעשנים פחות גם סובלים במהלך היום מתופעות הגמילה אבל מצד שני הם לא נעלמות כי אתה עדיין במעגל ההתמכרות, בנוסף אם חלק מהבעיה היא התמכרות לניקוטין אז הדרך להתנקות מניקוטין הוא להפסיק את השימוש בו לגמרי.
האם ניסית לצמצם בעבר? אם כן כמה זמן זה החזיק מעמד? האם זה שחרר אותך מהרצון לעשן?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהניסיון שלי
מישהו16/08/2011אם אתה מוריד באופן הדרגתי, גם תסבול את יסורי הגמילה, וגם תסבול מנזקי העישון.
אני הפסקתי במכה אחת...אחרי 24 שנות עישון כבד של 2 קופסאות ביום, ואין דבר שאני מברך עליו יותר. אני מרגיש שקיבלתי את החיים שלי ואת איכות החיים שלי בחזרה.
זה כמו להיכנס למים בחוף באילת. מצד אחד קר מאד ולא רוצים להיכנס למיים. אז מחכים, ולא ניכנסים, רק מרטיבים את כפות הרגליים. מצד שני, אחרי שניכנסים מאד כיף ולא מבינים למה חיכינו כל כך הרבה זמן עד שניכנסנו. ככה זה גם עם הפסקת העישון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת עישון הדרגתית - תגובה
משה רוימי16/08/2011חיים שלום, גם אני חושב שהפסקת עישון מוחלטת היא הדרך הנכונה להשתחרר מהתלות בעישון ובכל זאת יתכן שצמצום הדרגתי יעניק לך תחושת בטחון ויחזק בך את האמון כי ביכולתך להמשיך בשגרת חייך גם ללא "המעט" שהנך מעשן לאחר הפחתה בכמות. אינני דוגל בצמצום הדרגתי כאקט שאמור להוביל לגמילה אלא אם הוא תוצאה של שינוי תפיסתי ולא של "מאבק". השינוי שאני מדבר עליו קשור בהחלטה לטפח את הנפש והגוף ולהעניק להם את כל מה שהם זקוקים לו כדי שיהיו בשיא יכולתם ולא בהחלטה להפסיק לעשן שרק מעוררת מתח וחשש. כאשר מתרגלים חשיבה חדשה שתכליתה הוא עיסוק ומיקוד בדברים שהיית רוצה להשיג לאחר שהעישון הפסיק להיות מטרד, עם קבלה מלאה עם מי ומה שאתה ובלי רגש אשמה על כל השנים שלא הצלחת בכך, הדחף לעשן ילך ויאבד את אחיזתו וכך גם הפחד אם היה מכך שהחיים יהיו פחות טובים ללא העישון. מניסיוני בהחלט ישנם מקרים שמעשנים זקוקים "לסימן" מעודד שיעיד על כך שהגוף אינו באמת זקוק לסיגריות ויכול להמשיך לתפקד בלעדיו והפחתה בכמות יכולה להיות הסימן הזה. בכל אופן גישתי לגמילה מעישון קובעת שכדי שההצלחה תחזיק מעמד כדאי להעשיר את החיים בתוכן חדש, להציב יעדים ומטרות להמשך הצלחה בתחומי החיים החשובים כדרך חיים.
מקווה שהוספתי לך מידע שיסייע לך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך מר רוימי
עזרא17/08/2011נתת לי תקווה ותשובה מאוד מפורטת ואני מודה לך ויתר האנשים כאן.
אני ארד מהרעיון הזה. שוב תודה אני אופטימי אכשיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך מר רוימי - תגובה
משה רוימי17/08/2011אני שמח מאוד לשמוע, תמיד שמור על אופטימיות וזכור שאינך אשם בדבר כי הרי לא בחרת באמת בהרגל שתאלץ לשלם עבורו מחיר כה כבד במשך זמן רב מאוד ולכן הגישה היא שחשובה והיא גם זו שתוביל אותך אני בטוח לרגע הנכון שבו התלות תפסק אחת ולתמיד. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)