הפסקתי לעשן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקתי לעשן
    שרית
    18/08/2011

שלום,

הפסקתי לעשן לפני כחודש לאחר תקופה של כ - 15 שנה בהן עישנתי לסירוגן, כ - 19 סגריות ליום, בימים לחוצים אפילו קצת יותר...
    העניין הוא שמאז שהפסקתי, השתבש אצלי כל נושא "ביקור בשירותים"...
    אם בעבר זה היה עניין יומיומי קבוע, כיום זה במקרה הטוב, אחת לשלושה - ארבעה ימים וגם לא מזהיר...
    אני נפוחה, מרגישה כבדה. לא נעים בכלל.
    האם זה קשור (בוודאי שכן...) והכי חשוב - מה אפשר לעשות והאם זה חוזר לאיזון הרגיל הנורמלי???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקתי לעשן

הוספת תגובה

• הפסקתי לעשן - תגובה

משה רוימי
    18/08/2011

שלום שרית,
    קודם כל ברכות על ההישג שמבטא שינוי ביחסך לגוף ולחיים בכלל אחרי תקופה כה ארוכה של תלות בעישון. התופעה שאת מתארת ידועה ומוכרת אם וללא קשר לעישון ולכן ההתייחסות אליה צריכה להיות מ"המקום החדש" שבו את נמצאת. כמובן שלאחר הפסקת עישון הנפש והגוף חוזרים לאיזון מחודש ובתהליך הזה בהחלט יכולים להיות שינוים כאלה ואחרים בדומה לזה שאת מתארת אבל נקודת המוצא והחשיבה צריכים להיות כאלה שמחזקים את ההחלטה לבחור בחיים ללא עישון במקביל לחיזוק הקשר הפנימי עם הגוף והצורך להמשיך ולעסוק בטיפוחו כמו גם בטיפוח שטחי החיים שההצלחה בהם תשב לך את מידת האושר הגדולה ביותר.

באופן כללי תופעות כאלה ואחרות אם ישנן לאחר הפסקת עישון אמורות לחלוף בתוך מספר שבועות ועד חודש חודש וחצי ימים ובמידה ועדיין קיימים שינויים בתגובת הגוף שאינם טבעיים ומן הסתם מציקים לך ופוגעים באיכות החיים, מומלץ ורצוי לאבחן ולבדוק כיצד לטפל בהם ביחד עם גורם מוסמך מקצועי.

מניסיוני אני יודע שתופעות שקשורות לשינויים בתהליך העיכול או כאלה הקשורים להרגלי האכילה יכולים לבוא על פתרונן בהתאמה טובה יותר של התפריט היומי ולצורך כך כדאי להיפגש/להתייעץ עם תזונאי/ת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

שרית
    21/08/2011

האמת שחלף כחודש מאז שהפסקתי ואין לי כל כוונה להתפתות... אבל מצד שני, אין הטבה בנושא... הגברתי את צריכת המים ומקווה שזה יתאזן.בכל אופו תודה רבה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. - תגובה

משה רוימי
    21/08/2011

ברצון. שתיה מרובה של עד 10-12 כוסות ביום היא בהחלט דבר טוב ומומלץ. אני משוכנע שבסופו של דבר וככל שתמשיכי לטפח את גופך, בפעילות גופנית, תזונה מאוזנת ובריאה ושמחת חיים הגוף ישוב לאיזון ותרגישי הרבה יותר טוב עם השינוי. בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה לשאלתך

אמיר
    02/09/2011

מנסיוני, כם ובלי קשר להפסקת עישון, הפתרון הוא שזיפים.
    תקני שזיפים בסירופ, תאכלי כל לילה לפני השינה או בבוקר מוקדם שני שזיפים, תשתי קצת מהמיץ שלהם, ותרגישי שיפור תוך יום !!!
    עוזר לי כעת - לאחר שהפסקתי לעשן, וגם בעבר במקרים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו