מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקתי לעשן בגלל התקף לבשוני23/08/2011
שלום רב
אני מעשן שתיים וחצי קופסאות ליום במשך 25 שנה אני בן 39 ןלפני שבועיים קיבלתי התקף לב ועברתי צינתור בעורק ראשי . מטיפול נימרץ לב בתאריך 11 לשמיני אני לא מעשן היום 23 לשמיני.
הפסקתי לגמרי מהטיפול נימרץ . הייתי מכור חזק מעשן בכול מצב עים קפה אחרי אוכל בין לבין באמצע השינה הייתי מתעורר לשירותים ועל הדרך מדליק סיגריה מעשן בכול הזדמנות . הרופאים אמרו לי שעים אעשן אני אגיע תוך זמן קצר למעקפים . נורא קשה לי בלי סיגריה הייתי חי בשביל לעשן מעשן כרוני כבד כל הזדמנות הייתי מעשן . מאחר ואני מקבל תרופות נוגדות דיכאון וחרדה אסור לי בהוראת רופא את הכדורים להפסקת עישון הרופא אמר רק בכוח הרצון . אני לא מעשן שבועיים אבל עדיין חושב על סיגריה רציתי לשאול מתי אפסיק לרצות סיגריה ולא אחשוב על זה ואגמל מהמחשבה כי לחזור לעשן אסור לי זה מוות מבחינתי
אשמח לעצות והדרכה מחברי הפורום
תודה מראש
שוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקתי לעשן בגלל התקף לב - תגובה
רמי רומנובסקי23/08/2011שוני שלום
שמח לשמוע שהפסקת לעשן לעיתים אירוע טראומטי כמו התקף לב גורם לאנשים לזרוק את הסיגריות, הכי חשוב שיצאת בשלום, יש מקרים שבהם זה מאוחר מדי.
להתמכרות לסיגריות יש שני צדדים:
1. ההתמכרות לניקוטין - התמכרות פיזית שעוברת תוך כמה ימים
2. ההתמכרות הנפשית שקשורה לרצון לעשן ולהרגלים - מהתמכרות זו ניתן להשתחרר בין רגע אם עושים זאת בדרך הנכונה או להשאר איתה שנים.
המקור העיקרי של התלות הנפשית נובעת מהתפיסה שלנו של העישון כדבר בעל ערך כלשהו ולכן ההפסקה נתפסת כוויתור על הנאה למען הבריאות.
צרה היריעה מלהסביר ממה נובעת התפיסה, הלכה למעשה בחוויה הסובייקטיבית של כל מעשו צרובות אלפי חוויות של עישון ברגעים מהנים ומרגיעים.
האמת היא שהדבר היחיד שסיגריה מרגיעה היא את תסמיני הגמילה של הסיגריה הקודמת.
עם זאת כל עוד תרגיש שאתה "מוותר" ההפסקה תהיה קשה.
כדי להשתחרר מתחושת צריך לשנות את התפיסה לגבי סיגריות, אני חושב שצפייה בסרט או קריאה של הספר של אלן קאר יכולים מאוד לעזור לך, יותר מכל תשובה שאתן לך בפורום. יש דברים מורכבים יותר שלוקחים יותר מכמה דקות, מה שהצעתי יכול מאוד לעזור.
בנוסף חשוב שתקבל את עצמך כלא מעשן ולא תתן מקום לספק, גם אם יהיו רגעים שבהם יבוא לך, הם יעברו ומצבך רק ילך וישתפר.
ברגעים של חשק אני ממליץ על הדברים הבאים:
א. להסתכל על השעון ולעזוב את העניין ל 10 דקות, זה בד"כ עובר
ב. לשאול את עצמך האם היית רוצה ברגע זה לחזור לעשן שתיים וחצי קופסאות ביום (ולא רק סיגריה אחת)
ג. לשאול את עצמך מה הפריע לך בתקופה שעישנת - ככל שעובר זמן שוכחים את כל אותם דברים כמו: ריח, שעבוד, עייפות וכיו"ב
בנוסף תתחיל לבדוק מה הרווחת מההפסקה איפה חצי הכוס המלאה? לדעתי כל הכוס מלאה אבל רק אם תשנה את תפיסתך תראה זאת גם :)
בהצלחה ואל תוותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)