מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשה לישוני24/08/2011
שלום רב
הפסקתי לעשן לפני שבועיים כתוצאה מהתקף לב
הרופא אמר שעים אחזור לעשן אגיע למעקפים
הבנתי שאת התלות מניקוטין עבר לי אבל נשארה תלות נפשית
אני לא יודע מה לעשות אני מת לעשן סיגריה רציתי לחזור לעשן 5,6 סיגריות ביום אבל אני יודע שאחזור ל2 קופסאות תוך זמן קצר אני לא יודע מה לעשות אני מת לסיגריה מאד קשה לי
מה עושים? אני כל הזמן חושב על הסיגריה יש לי לחץ מהמשפחה לא לעשן
אני גר עים אימי והיא אמרה לי שעים אני חוזר לעשן דרכינו יפרדו ולא אגור בבית אני לא יודע מה לעשות
אולי לעשן מאחורי גבה אולי לא לעשן אני מת לעשן סיגריה כל הזמן בראשי
אנא עזרו לי מה לעשות
מאז ההתקף לב טיפול נימרץ לב 11 לשמיני לא עישנתי
אנא עזרו לי להשתחרר מהרצון לעשן
תודה מראש
שוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לי - תגובה
משה רוימי24/08/2011שלום שוני,
הדחף לעשן יאבד את אחיזתו וירפה ממך ככל שתתמקד בדברים שהיית רוצה להגשים בחיים ותחשוב על עצמך וגופך כמקדש טהור שזקוק לעזרתך כדי שיוכל להחזיר לך שוב את הביטחון בו ואת האמון שהוא יכול להיות שוב בשיא היכולת. ההתמכרות לעישון קשה מנשוא כאשר היא הופכת למרכז החיים וזה קורה במודע או שלא במודע בהשקעה בלתי פוסקת של זמן, אנרגיה ומשאבים עד הפגיעה המוחשית בבריאות, אבל עשית צעד ועברת אירוע שגרם לך לחשוב אחרת על החיים ואפשר לומר ללא מרכאות שקיבלת את החיים במתנה. אני מציע לך למצוא מסגרת תומכת ומתאימה שתאפשר לך לפרוק מתחים, אם תרצה תוכל להתקשר אלי ואוכל להמליץ לך על כמה דרכים יעילות. בנוסף, בכל פעם שעולה הדחף לעשן חשוב על כך שביכולתך כן לשלוט בו ולנטרל אותו באמצעות מחשבות חיוביות ומעודדות ומיקוד תשומת הלב ברווחים הצפויים לך. רק טוב יכול להיות לאחר הפסקת עישון וצריך קצת סבלנות אבל זה קורה וככל שהדקות חולפות, השעות והימים, העישון הופך לאט לאט לפחות ופחות מטריד עד שהדחף נעלם לגמרי. מניסיוני אני יודע שקיים קשר הדוק בין המחשבות שאנו חושבים לאיך שהגוף מרגיש וכדי להרגיש טוב אנו חייבים לאמן את עצמינו לחשוב במושגים פחות מלחיצים מאלו שהסביבה שלנו מייצרת ולהתחבר לאנרגיה חיובית וטובה משוחרר מציפיות ומרגשות אשמה.
נסה להימנע ממסרים מעוררי מתח ( חדשות בעיקר ואנשים שרואים רק את הקושי בחיים) מצא מישהו קרוב שיכול לעודד אותך ולתמוך בך עד שתרגיש שהקושי מאחוריך. בכל פעם שיעלה במוחך הנושא או הקושי תן לו פירוש מעצים כמו זה למשל: " הקושי שאני חש נובע מהשינוי החיובי שהתחלתי בו ואני סומך על עצמי שאהיה בסדר" , העישון אף פעם לא היה באמת חלק מחיי ואינו נחוץ ולכן כל מה שאני צריך זה להתמקד בדברים שאני רוצה להשיג, באושר שאני רוצה לחוש ובזה של האנשים שיקרים לי ושאני חשוב להם.
קיבלת הזדמנות לחיות חיים חדשים מופלאים ומשוחררים מהתלות והשיעבוד, זכית להיות בין אלה שיכולים באמת לחיות את החיים במלואם בבריאות הולך ומשתפרת, ברווחה כלכלית יותר מאי פעם ויכולת אמיתית לקבל החלטות טובות בכל תחום חיים שתרצה להוביל אותו לשיאים חדשים.
יישר כח, אתה בדרך הנכונה. ואל תהסס להמשיך ולנצל את הפורום כדי לקבל את התמיכה לה אתה זקוק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)