מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת עישון וחשיפה לעישון פאסיבירומי26/08/2011
שלום,
הפסקתי לעשן לפני כשבועיים.
מעניין אותי מה המשמעות של חשיפה לעישון פאסיבי כמעשן לשעבר?
האם המשמעות היא שהגוף עדיין קולט ניקוטין וזה מפריע לתהליך הגמילה?
החשיפה בעיקר כשחברים מעשנים או בפאבים סגורים שלא אוכפים שם את החוק...
חייבת לציין כי עישון פאסיבי גורם לי לדחייה מהריח ולא מעורר בי חשק לעשן, בייחוד
כשמדובר במקומות סגורים וחנוקים.
אך מעוניינת לדעת האם זה מעכב את תהליך הניקוי של הגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת עישון וחשיפה לעישון פאסיבי - תגובה
משה רוימי27/08/2011שלום רומי,
קודם כל הרשי לי לברך אותך ולעודד אותך בדרכך החדשה כלא מעשנת. ככלל כל חשיפה לעישון אינה מועילה בדיוק כשם שחשיפה למזהמים אחרים אינה רצויה.
כאשר מפסיקים לעשן "מהמקום הנכון" הגוף לומד להסתגל מהר מאוד למצב החדש ובאמת תחושת האי נוחות והסלידה מהעישון היא אחד הסימנים לכך שנפשך וגופך עלו על דרך המלך והם בכיוון הנכון. המלצתי לך היא לנסות ולצמצם את החשיפה לעישון לפחות לשובועיים הקרובים באופן מודע אבל לא לעשות זאת באופן מופגן וקיצוני. אין צורך לוותר על מפגשים חברתיים חשובים ולא להביע התנגדות בכל פעם שאת בסביבה של מעשנים פשוט לתת לשינוי ולתהליך לקרות באופן טבעי והזמן יפעל לטובתך.
אני מתכוון לכך שאין צורך "לברוח" מכל מה שקשור בעישון וגם לא לספור את הימים שעברו מאז שהחלטת לא לעשן יותר, זה אולי נחמד ומעודד אבל לא באמת מועיל. המשיכי בחייך וראי את ההזדמנויות החדשות שנפתחו בפניך להשקיע זמן, אנרגיה ומשאבים ( גם הכספיים ) לדברים שיגרמו לך את מידת האושר הגדולה ביותר. ככל שתמעיטי לחשוב על העישון מכל זוית אפשרית ותמשיכי במגמה של טיפוח עצמי במודע או שלא במודע תהיי פחות חשופה לעישון של אחרים ותמנעי מעצמך את הנזק שגם הוא גורם.
יישר כח ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)