עישון פאסיבי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עישון פאסיבי
    שירלי
    05/09/2011

מה הנזק של עישון פאסיבי? האם זה משמעותי ודורש התייחסות? ואם כן איזו?
    מדובר בסיטואציה יומיומית, בה שכני למשרד מעשן כל כמה דקות, ביננו מפריד קיר ודלת פתוחה.
    בנוסף-אם יש למישהו טיפים ורעיונות איך לשכנע אדם כזה להגמל אשמח לשמוע...
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עישון פאסיבי

הוספת תגובה

• עישון פאסיבי - תגובה

משה רוימי
    06/09/2011

שלום שירלי,
    הנזק של עישון פאסיבי דומה לנזק שבעישון ויש אשר טוענים שהוא גדול אף יותר ובאופן כללי כדאי להימנע ככל שניתן ממצב בו הנך חשופה באופן קבוע למעשן. במקרה שאת מתארת באפשרותך לבצע מספר פעולות שיכולות לצמצם את החשיפה שלך לעישון ואולי גם לגרום לשכנך למשרד לשקול גמילה. ברמה המידית בהנחה שהקיר המפריד הוא מלא ולא סוג של מחיצה( כי אז המצב חמור יותר ) כדאי להשאיר חלון פתוח כמה שניתן גם אצלך וגם אצלו במיוחד בכל עת שהו מעשן. עליך להבין שאדם מעשן הוא מכור ואחד ממאפייני ההתמכרות זו הדחקה ואי רצון להתמודד עם השינוי שגמילה מעישון מצריכה ( למרות שרק טוב יכול לצאת מזה..)יחד עם זאת רוב המעשנים רוצים להיגמל מהעישון ומבינים שהנזק שהוא גורם להם גדול מהתועלת אבל הפחד מכך שחייהם יהיו סבל לאחר מכן מרתיע אותם והם חיים את הקונפליקט הפנימי הזה במשך שנים. הגישה שלי לכל נושא העישון ( מניסיון אישי ומקצועי ) קובעת שהקושי העיקרי של מעשנים הוא במימד הרגשי ושם צריך לקרות שינוי. העצה המעשית הטובה ביותר שאני יכול לתת לך בשלב הזה מכיוון שחסר לי מידע, היא למצוא הזדמנות לשיחה אישית ונעימה עם שכנך המעשן ולנסות להבין היכן "עומד העישון בחייו", האם ניסה להיגמל, אולי נמצא בתהליך ואולי הוא לא שוקל זאת בכלל, כדאי שהנושא המרכזי בשיחה לא יהיה עישון ולא יהיה לחץ מצידך עליו. עם המידע החדש תוכלי לחזור אלי את את מעוניינת באופן אישי או באמצעות הפורום ואנסה לתת לך כמה "טיפים" עוצמתיים שיתכן ויגרמו לו לחשוב ברצינות על שינוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו