מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עמידה בפיתויים?!קיילה13/09/2011
טוב, אז הפסקתי, אני חושבת שהפסקתי, משלשום. ואני כבר קצת מתחרפנת. עישנתי בערך חפיסה בשבוע, בתקופות לחוצות ועמוסות - שתיים. אבל היום התפתיתי לשלישיה, והערב, עם קבלת בשורות קשות במיוחד, מחפשת אותה שתעזור לי.ויודעת שזה רעל, ושהיא לא תקרב אותי לשום פתרון, להפך, אבל זה מה שיש לי בראש כרגע. אבוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידה בפיתויים?! - תגובה
משה רוימי14/09/2011שלום קיילה,
אני קורא את מה שאת מתארת ומבין לגמרי את הכאב והסבל שאת חשה נוכח "המאבק" בדחף והאנרגיה שאת משקיעה בניסיון למנוע בכל מחיר את הסיגריה הבאה ובזה בדיוק הבעיה ואני אנסה לעזור. ההגדרה שלך את הסיגריה כרעל היא מצויינת וזה שם אותך במקום טוב מאוד לקראת השחרור המיוחל מהדחף לעשן לתמיד. כדי שזה יקרה אני רוצה לחדד נקודה חשובה לך ולשאר המעשנים שאולי מתמודדים כעת בדיוק עם מצב דומה. טבעה של ההתמכרות לעישון הוא להקשות עליך להפרד ממנה וככל שתנסי להילחם בה היא תעצים את הקושי ותוביל אותך להמשך התמודדות עד "שאחת מכן תישבר". הבעיה שברוב המקרים הסיגריה מנצחת ואת נותרת עם רגשות שליליים על ההזדמנות שהוחמצה. המפתח להצלחה ולשינוי אמיתי הוא לאמן את עצמך ( את המחשבה בעיקר ) לחשוב מחשבות שתכליתן הוא לטפח את גופך ונפשך ולחשוב על הדרכים לעשות את הדברים הנחוצים לשם כך בפועל בחיי היומיום. המיקוד של תשומת הלב צריך להיות במציאת פתרונות והזדמנויות שיעשירו את חייך בתחומים החשובים לך וגם באלו הידועים כמשפיעים ישירים על תחושת האושר והיכולת לממש את הפוטנציאל. חשיבה מסוג חדש על הדרך לחזק את הזוגיות והאהבה, להגיע לחיבור עמוק עם משלח היד ועיסוק מתמיד בפעילות שתעצים את גופך הפיזי והנפשי, תוביל בסופו של דבר ( לעיתים בתוך שעות בודדות ) לניטרול הדחף ולהרגשה שבאמת הצלחת בשינוי. הלוואי והיה ניתן לפתור כל בעיית התמכרות רק במילים ובכל זאת יש למילים עוצמה וכוח לחולל גם שינוי שכזה ואני אומר זאת מניסיון אישי ומקצועי.
המלצתי לך היא לצאת למקום שישרה עליך הרגשה טובה ולהקדיש כמה דקות לעצמך להתבוננות פנימית על היכולות המדהימות שיש בך, על החוכמה שהביאה אותך למקום שבו את נמצאת עכשיו ולכל הדברים הטובים שעוטפים את חייך שעבורם כדאי להמשיך ולחיות את החיים במלואם. זה זמן טוב לחשוב גם על העתיד והשאיפות ולנסות להגדיר יעדים ומטרות שכדאי להשקיע עבורם. לסיכום, בעיניים שלי ההחלטה שאת צריכה לקבל אינה על הפסקת עישון אלא החלטה להחזיר את חייך למקום הטבעי שבו הם היו אמורים להיות בלי התלות והשיעבוד ולקבל באהבה את התהליך שאת חוווה כולל המחשבות המבלבלות אבל ממקום אחר, של עוצמה ונחישות והבנה פנימית עמוקה שקיבלת החלטה אמיצה ונכונה שעתידה לקרב אותך יותר מכל דבר אחר לחיות את החיים שאת חולמת עליהם. שיהיה בהצלחה זכרי שאת זו ששולטת מהיום בחיים ולא אף יצרן או משווק סיגריות שמציע לך "מקלות של רעל" ( לא במרכאות...) בדמותן של "משענת קנה רצוץ" שאין בה אפילו לא דבר טוב אחד. בהצלחה, משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושוב תודה!
קיילה14/09/2011את התגובה שלך קראתי היום, אחרי ששוב נתקפתי דחף, ורגע אחד לפני שאני נכנעת, אבל המילים הטובות והמעודדות שלך, ובעיקר הכנות שלהן, והנחישות שאתה מזרים בי דרכן, הצליחו למנוע ממני את הכניעה לפיתוי. הפוסט הזה שמור איתי, וכנראה שאקרא בו עוד אי אילו פעמים עד שיופנם במלואו והמטרה תוגשם. המילים שלך עוצמתיות, והן עושות שינוי ממשי בעולם. המון תודה לך! אגב, אתמול פתרתי את הבעיה דרך צעידה ממושכת באוויר הצח (הזדמנות מצויינת למלא את הריאות בטוב נקי ומאושר ולא בזיהום חולני ומעושן). אלפי תודות לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושוב תודה! - תגובה
משה רוימי15/09/2011תמיד שמח לעזור ברצון ומקרב לב...תודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)