חולשה לאחר הפסקת עישון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולשה לאחר הפסקת עישון
    טלי
    20/09/2011

שלום
    לפני ארבעה ימים הפסקתי לעשן, אני בת 35 ומעשנת 4 קופסאות בשבוע החל מהצבא.
    מעולם לא הפסקתי לעשן אבל הפעם החלטתי להפסיק ואני כל כך מאמינה בכך שזה הזמן הפסיק עם התלות הלא בריאה הזו.
    כיומיים לאחר שהפסקתי לעשן חשתי חולשה בעבודה ונסעתי הביתה לנוח, גם יום לאחר מכן (שזה אתמול) נשארתי בבית לנוח כי הרגשתי חולשה כללית.
    האם זו תופעה שתואמת הפסקת עישון? והאם זה פיזי או פסיכולוגי?
    אודה לתשובה בנושא, מעניין שמצאתי המון חומרים על למה לפסיק ואיך והרבה פחות על התהליך הפיזי לאחר ההפסקה.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חולשה לאחר הפסקת עישון

הוספת תגובה

• חולשה לאחר הפסקת עישון - תגובה

משה רוימי
    20/09/2011

שלום טלי,
    קודם כל ברכות על ההחלטה שעתידה להיווכח בקרוב מאוד כאחת ההחלטות הטובות ביותר שיכולת לקבל בחיים שלך, אני אומר זאת מכיוון שאחד ממאפייני הגמילה מעישון הן מחשבות מוטעות שאולי זה לא הזמן וכל קושי עלול להתפרש ככזה שלא ניתן להתגבר עליו ולכן אולי עדיף לחזור ולעשן מאשר להתמודד וליהנות מתוצאות התהליך שהתחלת בו של צמיחה והתפתחות. לגופו של עניין, החולשה שאת מתארת יכולה לנבוע מסיבות שונות ולרוב היא חולפת מעצמה. מכיוון שהתופעה אינה מוכרת לך ניתן להניח שלא מדובר בסימפטום לבעיה רפואית אבל מה שבטוח שהחולשה לא נובעת כתוצאה ישירה מהפסקת עישון, להיפך. ככל שעוברות השעות והימים הגוף שלך מתחיל לחזור לעצמו ובעצם לתפקוד מלא ומטבי כפי שהוא נועד להיות מראש, ללא החומרים המזיקים שבסיגריה. חשבי בהיגיון, הרי לא יכול להיות שהיעדר רעל גורם למשהו רע...בכל זאת לאחר שנים של עישון הגוף והנפש זקוקים לזמן כדי שהתהליך יושלם וכל מערכות הגוף יפעלו בצורה הטובה ביותר ואת יכולה לעזור לזה לקרות עם שתית מים של כ 10-12 כוסות ביום ( לא הרבה יותר), להזין את עצמך באוכל בריא ומרענן, לצאת להליכה רגלית בחוף הים או בכל מקום אחר נעים וברמה המנטאלית זו הזדמנות להקדיש זמן להתבוננות פנימית, לפרגון עצמי על האומץ וההישג המדהים ולזיהוי כל התכונות הטובות שמייחדות אותך שאיתם תוכלי להמשיך ולהשיג תוצאות טובות יותר בכל תחומי החיים. מעשנים רבים אינם מצליחים להפסיק לעשן ומוותרים עם הקושי הראשון שהם חווים. תופעות לוואי כמו שנהוג לכנות אותם אינם סימפטום למחלה או למשהו שלא בסדר אלא "איתות" חיובי שמשהו השתנה ולזמן יש תפקיד חשוב. המלצתי לך לחשוב על השינוי כתחילתו של דף חדש בחיים להמשיך להפגין נחישות ולסמוך על הגוף שלך שיודע ביוק מה טוב בשבילו ( עישון בטוח לא...). וכדי שתרגיש טוב יותר עם עצמך עם או בלי קשר להפסקת עישון תמיד אפשר להיתייעץ עם הרופא האישי שלך לספר לו על השינוי המדהים ולשקול בדיקות דם ואחרות כדי לדעת מה את עוד יכולה לעשות כדי להוביל את גופך לבריאות מיטבית כך שתרגישי את האנרגיה הטובה וכל התחושות הנפלאות שהחיים מזמנים למי שהחליט לזנוח את ההרגל שאין בו ולו דבר אחד טוב. בהצלחה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואוו תודה רבה לך זה בדיוק החיזוק

טלי
    20/09/2011

שאני זקוקה לו בימים אלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואוו תודה רבה לך זה בדיוק החיזוק - תגובה

משה רוימי
    20/09/2011

אני שמח לשמוע, את מוזמנת להמשיך ולנצל את הפורום כדי לקבל תמיכה עד להצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה טלי

ניר
    20/09/2011

אני מזדהה עם הקושי שלך,אני הפסקתי אתמול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו