מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצילוהפסקתי25/09/2011
הפסקתי לעשן לפני חמש שנים אחרי שעשנתי 2 קופסאות ביום. בשנה האחרונה, גנבתי סגריות פה ושם אבל לא התמכרתי. תמיד אם לא הייתי מעשן שלושה ימים אז כאילו גנבת הסגריות לא התרחשה בכלל. בתקופה האחרונה אני הבנתי שהתמכרתי בעצם לסגריה אחת ביום והחלטתי להפסיק אם זה לפני שזה יתגבר וגילתי שלכל הרוחות אני שוב מכור, למרות שמדובר בסיגריה ליום. כן, אני יודע ששחקתי באש והרווחתי ביושר את הסבל הצפוי לי בקרוב אבל אני שואל על סמך נסיונך המקצועי האם יהיה לי "קל" יותר מלהגמל מסיגירה אחת מיום מאשר הסיוט שהיה לי עם להגמל משתי קופסאות ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו - תגובה
משה רוימי25/09/2011אולי הפסקת לעשן לזמן מה אבל לא נגמלת באמת מהעישון. ממה שאתה מספר אני יכול למצוא לא מעט נקודות זכות שבהחלט יכולות להפוך אותך בקרוב מאוד לאדם חופשי ומאושר שאינו זקוק יותר אפילו לא לסיגריה אחת. אני מוכרח להודות שגם אני לפני 6 שנים בחודש האחרון לפני שהחלטתי להתחיל ולטפח את עצמי ולהפסיק לפגוע בגופי, הייתי מעשן סיגריה אחת ביום אבל זה לא שינה את העובדה שהרגשתי מכור כמו שאתה מרגיש ובצדק. דין סיגריה אחת כדין מאה ולכן ההחלטה שעומדת לפניך היא לא להתגבר על הדחף עם לעשן סיגריה אחת או לא אלא החלטה להתחיל ולחיות באמת בלי להמשיך ולשאת את הקונפליקט הפנימי שלעולם לא יניח לך ( ככה זה עם ההתמכרות לעישון ).
שב עם עצמך כמה דקות והקדש זמן למחשבה על הדברים החשובים באמת בחיים שלך, אלו שעבורם תהיה מוכן לעשות הכל...כמו למשל להפגין נחישות והתמדה בכיוון החדש כך שתוכל להכריז על עצמך בזמן הקרוב ביותר "מעשן לשעבר". מעשן לשעבר במושגים שלי הוא אדם לא מעשן אבל גם אחד שלא עושה דברים אחרים שיכולים לפגוע בגופו ונפשו ( לפחות משתדל...). אני מאמין שכאשר לומדים להתמקד בדברים שממלאים אותנו באושר גדול, גם הפחד הגדול ביותר מאבד את אחיזתו והופך לפחות ופחות מטריד עד שהוא נעלם לגמרי. דרך נוספת ויעילה שיכולה לסייע לך להתגבר על הקושי הרגשי שמעורר את הדחף לעשן הוא לרשום על דף את כל הסיבות שגורמות לך לרצות לא לעשן יותר ( נזק לבריאות וליכולת לממש את הפוטנציאל, הפסד כספי, מתח ודאגה מיותרים ושאר הדברים הרעים שהעישון מביא עימו..) ומול כל אלה את הרווחים הצפויים לך כאדם חופשי מהתלות. אני בטוח שהתמודדת בחיים עם קושי גדול בהרבה מאשר הקושי אם בכלל שתידרש לו לאחר שתחליט לקחת את השליטה לידיים ולא לתת לאף יצרן סיגריות או משווק לנהל לך את החיים. מקווה שהדברים יעזרו ואם תזדקק את תהסס לפנות בפורום או באופן אישי אשמח לעזור. חג שמחה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הפסקתי25/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)