חבר מעשן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חבר מעשן
    נעמה
    22/01/2008

שלום, חבר שלי מעשן ואני לא סובלת את זה, הוא לא מוכן להפסיק, ניסה כבר כמה פעמים ותמיד נשבר והוא אפילו לא מוכן לשמוע על כך ואני לא רוצה להציק לו ,אבל זה מסריח נורא חוץ מזה שזה לא בריא. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבר מעשן

הוספת תגובה

• איך משכנעים מעשנים להפסיק

רמי רומנובסקי
    22/01/2008

קשה מאוד להסביר למעשנים את חוסר התועלת שבעישון כל עוד הם במלכודת.
    עם זאת יש מספר דברים שאפשר לעשות כדי להבליט את הפרדוקס– ראשית שאלי אותו אם הוא היה מעודד אותך להתחיל לעשן, אם הוא כל כך נהנה מזה למה הוא תמיד ימליץ לאנשים אחרים לא לעשות זאת, הרי כל המעשנים מתחרטים שהם אי פעם התחילו לעשן ואומרים לכל האחרים שלא יעשו זאת.

שנית שאלי אותו מה מפחיד אותו בלהפסיק, רוב המעשנים מפחדים שלא יוכלו להנות מהחיים בלי סיגריות וזאת למרות שאף אחד לא היה צריך סיגריות לפני שהתחיל.
    בנוסף בקשי ממנו לקחת 6 שאיפות עמוקות מהסיגריה ולהסביר לך ממה הוא נהנה, כשבאמת מתרכזים בטעם מגלים כמה הסיגריה באמת מגעילה.

בסופו של דבר אני ממליץ לך להמנע מהפחדות, לחץ ושיחות על נזקים - זה לא ממש עוזר, עם הזמן גם הוא ירצה כי כל המעשנים רוצים להמשיך לעשן וכל המעשנים רוצים להמשיך לעשן, בסוף זה יגיע, בואי נקווה שבהקדם האפשרי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו