מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעשן כ-3 שנים מעוניין להפסיקחסוי10/10/2011
שלום אני בן 21 מעשן כ-3 שנים.
בתקופה האחרונה התחילה לי ליחה שחורה מה שגרם לי לחשוב על להפסיק.
אני בדרך כלל לא מרגיש את הצורך לעשן חוץ ממצבים כגון שיושב עם חברים או בפאב עם הבירה .. סיגריה בשבילי זה יותר משהו חברתי מאשר משהו שאני חייב אותו..
ולכן רק בצבים אלו ממש קשה לי בלי סיגריה אהה ובעיקר משעמום אני מעשן ..
עכשיו מה זה הליחה השחורה הזאת.. זה משהו מסוכן שצריך בדיקה או שזה בגלל העישון וברגע שאפסיק זה יגמר ?
(שאני אומר ליחה שחורה הכוונה ליחה עם נקודות שחורות)
ואילו דרכים יעזרו לי לא להרגיש את הצורך לסיגריה במצבי שיעמום וכאלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעשן כ-3 שנים מעוניין להפסיק - תגובה
משה רוימי11/10/2011אתה בחור צעיר והחיים לפניך, אם אתה רוצה להפסיק לעשן תתחיל בזה שתפסיק לייחס לעישון משהו חיובי. אף אחד לא באמת לסיגריה בשום מצב גם לא במצב חברתי ובוודאי לא כדי להירגע או להפיג שיעמום. ההתמכרות לעישון מקורה ברבדים הרגשיים והיא נובעת מקשר תפיסתי בין העישון להקלה כביכול שהוא מעניק או במילים אחרות "להנאה" שבו. אבל האמת היא אחרת לגמרי וברגע שמבינים את הדברים אפשר להיגמל גם אחרי 40 ו 50 שנה של עישון ללא קושי שלא ניתן להתגבר עליו. התופעה שאתה מתאר של הליחה אינה מוכרת לי ככזו שצריכה להיות מלווה בצבעים כהים של שחור אבל אין ספק שכל עוד אתה מעשן קשה לנסות ולהעריך איך, מתי ובאילו נסיבות העישון ישפיע על הבריאות ולכן כדאי תמיד להיבדק ( גם בלי קשר לעישון ) באופן תדיר ולאמץ אורח חיים בריא ומאוזן. ממה שאתה מתאר "כקושי חברתי" נראה לי שתוכל להתגבר על כך אם תצליח לראות את האבסורד שבעישון שכביכול מייצר סביבו עולם חברתי אבל בפועל מרחיק אותך מכל מה שאתה שואף אליו. הגישה שלי אולי קצת שונה ולא שגרתית ממה שהרוב מכירים אבל היא מוכיחה את עצמה ומניסיוני אני מבטיח לך שכלא מעשן תוכל להרחיב עוד יותר את חיי החברה שלך וליהנות מהם באמת מבלי להיות "חייב" לקחת פסקי זמן לעישון, לבזבז עליהם כסף, להרגיש אשמה ולחיות בדאגה מתמדת למצב הבריאות. מקווה שהארתי את עינך, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)