מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן זוג שהפסיק לעשןמיכל11/10/2011
שלום בן זוגי הפסיק לעשן לפני שבוע וחצי ומאז הוא עצבני והכל אני מנסה לתמוך בו בכל דרך אפשרית אבל בימים האחרונים אני מריחה ממנו סיגריה והוא כנראה מתבייש לומר שעישן אין לי הוכחה לזה אבל גם אני לא מחפשת כי לא בא לי להוכיח אותו ולהקשות עליו גם ככה קשה לו.... אני גם כן הפסקתי לעשן מזמן ותמיד כשהוא עישן תמיד נתתי לו הרגשה שאני מבינה כי הייתי שם ועכשיו שהוא הפסיק שמחתי מאוד כי מאוד רציתי שהוא יפסיק אבל מרצונו... אני מנסה להבין למה הוא מסתיר ממני האם זה קשור אלי או שזה בעיה שלו?? איך בכלל להתייחס לעניין...?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן זוג שהפסיק לעשן - תגובה
משה רוימי12/10/2011שלום מיכל וחג שמח
כמעשנת לשעבר את מכירה את הקושי ולכן את גם לא "לוחצת" את בן זוגך ואולי כמו שכתבת גם לא יודעת בדיוק איך להגיב. המקרה שאת מתארת שבו בעלך הפסיק לעשן אבל עצבני מראה כי אולי הוא אמנם לא מכניס סיגריה לפה או לפחות לא בכמות דומה לזו שקודם לשינוי אבל הוא לא באמת הפסיק ועדיין קשור רגשית לסיגריות ולכן גם הוא מגיב באי שקט נפשי. בסדנאות שלי אני מלמד מעשנים לשנות את תפיסתם על העישון ומאפשר להם לחוות שינוי פנימי שמוביל בסופו של תהליך לשחרור מוחלט מהדחף. ההמלצה שלי אליך היא למצוא זמן טוב ונוח לשיחה על הנושא, לחשוב ביחד על הרווחים הצםויים לו ולכם כזוג וכמשפחה, לדבר על השאיפות שלכם ועל הכוונה שלכם להמשיך באימוץ דרך חיים בריאה ומועילה יותר שיהיו בה רק הרגלים שמקדמים אתכם ומעצימים אתכם. אפשר לקיים את השיחה הזו במהלך הליכה משותפת על חוף הים או בטבע או בכל מקום אחר שישרה על שניכם נינוחות. מה שאני מתכוון לומר הוא שמצד אחד טוב שאינך "לוחצת" במובן הזה שאת שואלת מה קרה אבל אני כן חושב שעליך לנקוט גישה אקטיבית בדרך שתוביל את בן זוגך לתובנות הנכונות בעצמו, בקצב שלו והכי חשוב בשלמות רגשית. מניסיוני האישי והמקצועי אני יכול לומר לך שהדרך הנכונה לגמילה מעישון שגם תחזיק זמן באמת ולא תהיה רק עוד התנסות היא להתחבר צעד אחר צעד לאינסטינקטים הטבעיים ולייצר החיים ששואפים תמיד להיות בהתפתחות וצמיחה. הפסקת עישון במושגים שלי היא התחלה טובה לדף חדש בחיים והגמילה יכולה להיות קלה ומהירה כאשר השינוי מורגש במובן הזה והוא חלק משינוי פנימי ובעיקר תוצאה של החלטה לטפח את הגוף ואת הנפש ולעשות רק מה שמאפשר להם ( לגוף הפיזי ולנפש ) להיות בשיא מיטבם. בסה"כ הדברים לא מסובכים והזכרתי את חלקם קודם, לפעילו הגופנית תוסיפי תזונה מאוזנת ובריאה ושמחת החיים והתוצאות יגיעו. כפי ששמת לב לא הזכרתי אפילו פעם אחת את הצד השלילי שבעישון ואני מציע לך לעשות זאת. מעשנים יודעים היטב מה הסיכונים ואין צורך להזכיר להם שוב ושוב, זה פשוט לא עוזר. הדרך לעזור לבן זוג מעשן היא להתמקד רק בצד החיובי, זה שמפתח את הזוגיות ואת האישיות של כל אחד מבני הזוג ולא להפסיק את המגמה עד ששניכם תרגישו אנשים מצליחים, חזקים ואוהבי חיים משוחררים מכל תלות ושיעבוד. מקווה שהדברים יסייעו ובכל מקרה תרגישי נוח לפנות ואשמח לסייע גם בטלפון ללא כל התחייבות כמובן.
בהצלחה, משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!!
מיכל14/10/2011באותו היום שסיפרתי לך אז דיברתי איתו על כך בזמן שטיילנו בנחת בחג...וכל מה שאמרת אני מתחברת ברגע שמבינים בראש האישי של כל אחד שעישון הוא אינו חוייה חיובית פחות סובלים בתהליך...והכל צריך להיות מתוך רגיעה אישית.
אני דיברתי איתו על כך אני בכוונה לא לוחצת עליו כי כל הסביבה שלו כן ממש מנסים ומנסים
ואילו אני מדברת איתו כבר המון זמן שזה צריך לבוא מתוכו והוא צריך להבין איך הוא ו רוצה להמשיך את חייו והוא בטוח שהוא רוצה להפסיק ואפילו עשה זאת למשך שלוש שנים ושוב חזר לכן אני בטוחה שהוא אכן רוצה רק צריך זמן להבשיל ולהבין איך לעשות זאת בצורה הנכונה. אני אקח את הטיפ שלך ואנסה להמשיך להדריך אותו בדרך להפסקה ועוד דבר כשהוא בא וסיפר לי שהרגיש רע שהוא נשבר ופחד שאני אתאכזב אמרתי לו שני דברים קודם כל כולנו בני אדם אין דבר כזה נכשלתי ניסית וכל הכבוד אמרתי לו שניסית יש אנשים שאפילו לא רוצים נוח להם להשאר כך...והוא שמח וממש הרגיש טוב
ובסוף השיחה אמרתי לו אתה תמצא את הדרך שלך להפסיק תשב ותקרא חומר תתיעץ ומתישהו זה יקרה
הוא הסכים איתי והגיב שונה לא כמו לפני שעה שההורים שלו דיברו איתו על עישון ואמרו לו את הסכנות הוא מיד התעלם ולא רצה לשמוע!! אז אני מחכה שהוא יגיע לשלב הזה שהוא באמת ירצה ממקום רגוע ולא יסבול יותר מדיי בתהליך ואני רוצה לרשום אותו למפגשים כמו אלה שאתה מעביר אני אשמח לדעת אם יש לך בכלל נגיעה לאזור רמת הגולן אנחנו גרים שם תודה
וחג שמח!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!! - תגובה
משה רוימי14/10/2011שלום מיכל, אני שמח לשמוע על הכיוון החיובי ואין לי ספק שזהו הכיוון הנכון שיוביל להפסקת עישון מוחלטת ולא זמנית בלבד. במפגשים שלי אני מקפיד לא להשתמש במילים "הפסקת עישון" מכיוון שבתפיסה שלי לא צריך להפסיק שום דבר אלא להתחיל משהו חדש. נכון אלו רק מילים אבל יש להן עוצמה. הפסקה נתפסת כמשהו טוטאלי שמצריך אולי התמודדות וקושי לעומת מילים מעודדות שמתמקדות בעתיד וכמו שאמרת מקבלות את זה שכולנו בני אדם ולכן גם אנו טועים לפעמים ואין טעם להרגיש אשמה אלא לנסות ולתקן את דרכינו. השיחות שלך איתו מצויינות והסגנון של הדברים הוא בדיוק זה שיניב תוצאות, נסי להעביר את המסר גם לשאר בני המשפחה וביחד כצוות מנצח תרוויחו כולם חיים נפלאים עם הרבה יותר שמחה ואושר מאשר דאגה כמו זו שהעישון מוביל אליה. נכון הדברים אולי נשמעים גדולים ולא כ"כ ברורים אבל בסה"כ זה די פשוט ככל שמתמידים בכיוון החדש, חושבים מחשבות מועילות ועוסקים הלכה למעשה בטיפוח עצמי. באשר לשאלתך, את מוזמנת ליצור עימי קשר ואשמח לתת לך מידע יותר מפורט על תוכנית הגמילה מעישון שלי כולל זו שאני מנחה גם באזור הצפון. חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה סיבות מעולות להפסיק לעשן
רועי26/10/2011שלום לכולכם, רציתי לנסות ולהביא אליכם כמה סיבות משכנעות להפסקת עישון.
אני עישנתי במשך 10 שנים קופסה ליום וכיום כבר שנה ללא.
באמת שאין בפי מילים בכדי לתאר את האושר בו אני חש בכל פעם ש:
*אני מתיישב לארוחה והטעמים נפתחים, כאילו רזולוציות בלוטות הטעם שלי הוכפלו.
מתוק זה מתוק וחמוץ זה חמוץ ,כל ביס הנאה צרופה וכל ארוחה חגיגה שמרוממת את הנפש. תענוג!
כשעישנתי, כל מה שנכנס לפה לפה הרגיש דומה ותפל. מהשכן כדאי לא להשתולל בכדי שלא לעלות במשקל, כידוע זהו מוקש שיש להיזהר ממנו כשמפסיקים לעשן.
*כשאני עומד לקראת סיום אימון ריצה של כשעה, (שלב שכשעישנתי ספק אם הייתי מגיע אליו וגם אם כן, אז על סף חנק או הקאה) ולוקח ברגע מתוזמן ונפלא שאיפת אוויר מלוא הריאות שנדמה כאילו גודלן וקיבולן השתלש או התרבע מאז ההפסקה. תחושת ניצחון מספקת וממלאת.
*כשאני חושב על כמות הכסף שתיעלתי למטרות נעלות יותר בעקבות ההפסקה, 520 ש"ח בחודש ומעל 6000 בשנה זה ממש לא צחוק.ואני עוד לא נחשבתי למעשן כבד שאצלו הסכומים עלולים להיות כפולים ויותר. אז נכון הכסף לא נשמר בכספת שנקראת "חסכונות מהפסקת העישון", הוא עדיין יוצא אבל- לטובת דברים שמועילים לבריאותי ולא מזיקים לה.
*כמובן שיש עוד המון סיבות גדולות וקטנות, הבית הוא מקום נעים הרבה יותר, בת הזוג כבר לא נרתעת מלגשת או לנשק, הכושר הגופני (חשוב לשלב עם ההפסקה) עולה בהדרגה וכתוצאה גם הסקס הופך מוצלח יותר, סיבות לא חסרות.
*בשורה התחתונה חשוב לי לתת את דעתי- הפסקת עישון היא חוויה לא פשוטה עד קשה. אך עישון כמו כל הרגל, הוא נרכש, וכל דבר נרכש נע על ציר דו סטרי. ככל שהרחקנו על ציר זה לכיוון אחד, הדרך חזרה בכיוון ההפוך תהיה ארוכה יותר, מתישה יותר. אך אם נשמור על האמונה כוח הרצון ונביט ישר בלבד, נצליח.
זה רק לעבור את הכמה קילומטרים הראשונים! הם הקשים והמקשים!
שכל אחד ישאל את עצמו וייזכר- מדוע אני התחלתי לעשן? התשובה בכל המקרים תהיה לא רלוונטית להווה, בדיוק כמו אדם מבוגר שבהיותו נער משולהב החליט לקעקע על ישבנו את שמה של חברתו. התחלנו לעשן מתוך יצר נעורים או לחץ חברתי או נפשי או משבר עמוק או או או...בואו נסיר את הקעקוע, כי אפשר. הוא לא רלוונטי יותר.
אז כן, נדרש מאמץ אך במחיר הזה אתם מקבלים עולם ומלואו. שווה בהחלט :)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה סיבות מעולות להפסיק לעשן - תגובה
משה רוימי26/10/2011כל הכבוד רועי,
כל מילה מיותרת, אני בטוח שכל מי שיקרא את הדברים יחשוב פעמיים לפני שהוא מעשן את הסיגריה הבאה. תודה על ששיתפת אותנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)