מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לך..אודל24/01/2008
היי אני יהיה בת 21 בעוד שבוע,עברתי לגור בחו"ל לפני כחמישה חודשים הייתי מעשנת כקופסה ביום במשך 6 שנים,הסיגריה האחרונה שלי הייתה לפני עלייתי למטוס בנתב"ג ומאז לא נגעתי בסיגריות!{מיותר לציין שבדרכי למטוס עצרתי בדיוטי פרי ולא וויתרתי ל המבצע של 4+1 חינם..{פקטים}..אין לי מושג למה הפסקתי פשוט לא אין לי חשק לעשן יותר וזה אפילו לא חסר לי ,בעבר אחרי אוכל,אחרי מקלחת,עם קפה,אפילו אחרי סקס ישר באה המחשבה על סיגריה,ועכשיו ימים שלמים אני אפילו לא נזכרת בזה....גם התחלתי לקחת אימון ממש ברצינות ואני מתאמנת כל יום בחדר כושר..בהתחלה רצתי 2 דקות על ההליכון וכמעט התעלפתי! היום בפעם הראשונה סגרתי 40 דק' של ריצה!!..אני לא מאמינה לשינוי....אבל יש לי פחד....בסופ"ש אני הולכת לפגוש חבר מאוד קרוב בניו ורק ואנחנו ניהיה כל הסופ"ש ביחד...הוא מעשן כבד,ואני כל כך מפחדת ליפול למלכודת...מה לעשות??? איך נזהרים?...מתעלמים?.....אני יודעת שעכשיו לא בא לי,אבל אני מפחדת שאני יראה אותו מעשן וככה עם הקפה והדיבורים תבוא גם הצתה של סיגריה.....
אשמח נורא לעצות,וחיזוק!!
בברכת חורף חם,אודליה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לא ליפול חזרה
רמי רומנובסקי24/01/2008אודליה שלום,
שמח לשמוע שהפסקת ושאת נהנית מהחיים כלא מעשנת. על מנת לחזק את ידך ולמנוע נפילה חוזרת למלכודת להלן כמה נקודות למחשבה:
ראשית נסי להתסכל על מעשנים או על חברך המעשנים ולנתח את התופעה - שימי לב שהעישון אינו נעשה מתוך בחירה, אלא התמכרות. שימי לב כמה סיגריות הוא מעשן מבלי להיות מודע לכך בכלל, שימי לב באיזה מהירות הוא מדליק עוד אחת ועוד אחת. בסופו של דבר אם בוחנים את התופעה מבינים שאין כאן במה לקנא.
שנית נסי להזכר איך הרגשת כמעשנת - את החנק, הסרחון, היכולת הגופנית הירודה וכל ההבטים השליליים של העישון, אחרי זמן מה אנחנו שוכחים את האפקט אבל כשחושבים על כך ברור שאין כאן שום דבר שצריך להתגעגע אליו.
אחרון וחביב - אם אי פעם עולה לך המחשבה של לקחת רק סיגריה אחת חשוב שתנסחי את השאלה אחרת: "האם אני רוצה לחזור לעשן, כל יום, כל היום, מבלי שתהיה לי אפשרות להפסיק?" התשובה הברורה לכך היא לא, אין סיכוי! מכיוון שלא באמת נהניתי להיות מעשנת ואני הרבה יותר נהנית לא לעשן.
חשוב שתביני שאין כזה דבר סיגריה אחת... כל סיגריה שאנו מדליקים מייצרת צורך לסיגריה נוספת.
אם תזכרי את הדברים הפשוטים האלו אין שום סיבה שתתיקלי בקושי.
תהני בסופ"ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)