מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 9 ימים לא מעשןאלי16/10/2011
שלום לכולם,
אני כבר 9 ימים לא מעשן בעזרת סדנת מכבי + צ'מפיקס.
את התרופה התחלתי 10 ימים לפני ההפסקה. בשבוע השני סבלתי מכל תופעת לוואי שיש: כאבי ראש, בחילות, עירנות בלילה, עייפות ביום, ירידה בחשק המיני (אבל לא אימפוטנציה), תחושות תעוקה בחזה ועוד. למרות כל זאת אמרתי לעצמי שזה המחיר שאני משלם ואני רוצה להפסיק לעשן!
היום תופעות הלוואי ירדו במעט. הכל יש אבל במידה קטנה יותר ואני שמח.
דבר אחד לא היה לי וזה קצת מטריד אותי: לא השתעלתי ולא הוצאתי ליחה.
לפי פוסטים של אחרים והתשובות הבנתי שהגוף עובר תהליך של ניקוי בעת הפסקת העישון בעזרת שיעולים והוצאת ליחה לניקוי הריאות. אני אף פעם לא השתעלתי עם ליחה ורק לעיתים רחוקות היה לי שיעול יבש בעקבות העישון.
היום אני מרגיש תחושת מחנק, אבל אין שום סימן לליחה או שיעול.
השאלה האם זה נורמלי?
האם אני "שומר" את כל הרוע של הסיגריות בריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אלי
מעשן לשעבר16/10/2011כל הכבוד לך!!
אני עישנתי 24 שנים, 2 קופסאות ביום. הפסקת העישון הייתה ללא ליחות וללא שיעולים וללא כלום.
אני לא בדיוק יודע אם הריאות מתנקות או לא. אבל לאחר שאני הפסקתי לעשן, התחלתי לעשות ספורט. ממצב שבו בקושי הלכתי, הגעתי למצב שאני מסוגל לרוץ 15 קילומטר. רוב האוכלוסיה, בין אם היא מעשנת ובין אם לאו, ובטח שלא בגילאי 40 פלוס לא מסוגלת לזה. כך שאין ספק שלריאות יכולת שיקום אדירה לספק לגוף את מה שהוא צריך.
אני מציע גם לך לעסוק בספורט ובעיקר בספורט אירובי. כל המחקרים עיקביים מאד אנשים שעוסקים בספורט בריאים יותר מאלו שלא עוסקים בספורט בין אם הם מעשנים לשעבר ובין אם לאו. והכי חשוב, אתה תגלה איך איכות החיים שלך משתפרת כתוצאה מהעיסק בספורט ואם תשלב תזונה, גם תראה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה9 ימים לא מעשן - תגובה
רמי רומנובסקי17/10/2011אלי שלום,
כל אחד מגיב שונה להפסקת עישון, יש אנשים שמשתעלים ומוציאים ליחה ויש חלק גדול שלא.
כל סוג של אי נוחות שאתה סובל ממנה היא זמנית והיא תעבור בהקדם, תוך זמן קצר זה יראה לך רחוק קטן ושולי אל מול הרווחים הגדולים שתקבל מהפסקת העישון.
מהרגע שאתה מפסיק לעשן מצבך הבריאותי רק משתפר.
המשך כך אתה בדרך הנכונה
בהצלחה
רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלי18/10/2011רק מקריאת התגובות שלכם אני מרגיש טוב יותר!
תודה על העידוד, זה חשוב לי (ובטח לכל נגמל/ת אחר/ת), אני אמנם עדיין "סובל" מכ"מ מיחושים אבל נראה לי שזה נחלש עם כל יום שעובר.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)