מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך להתגבר על ההתנגדותליאור24/01/2008
שלום, אני מעשנת כבר 17 שנים, קופסא ביום. בעבר הפסקתי פעם אחת למשך שנה וזה בא כ"כ בקלות. פשוט יום אחד הפסקתי וזה נעלם, ללא מאבק, ללא צורך. היה נפלא. לא התגעגעתי ולא נזקקתי. אחרי שנה כנראה שכן. לפני שנתיים בערך ניסיתי דיקור, ואחרי יומיים ללא סיגריה תקף אותי עצב אדיר וגם עצבנות, והבנתי שאני עוד לא מוכנה לוותר.
עכשיו אני שוקלת את זה שוב, חשבתי לנסות את המסטיק.
הבעייה היא שאני רק חושבת על זה, או למשל קוראת פה הודעות ואני נתקפת בפחד עוד לפני שעשיתי משהו. תחושה כבדה ומעיקה ולחץ.
אני יודעת את כל הדברים האלה של זה לא בריא ואיזה כיף ללא מעשנים וכו', זה לא מקל עלי לעשות את הצעד. אני פשוט לא יודעת איך חיים בלי זה. (או לא זוכרת).
מה שאני מבקשת זה עצה איך לרכך את ההתנגדות של החלק באישיות שכ"כ אוהב וזקוק לסיגריה. מה ימלא את התפקיד שהיא מבצעת כ"כ במסירות?
תודה רבה. ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התגברות על התנגדויות
רמי רומנובסקי25/01/2008ליאור שלום,
ראשית חשוב להבהיר שמה שהחזיר אותך לעשן אחרי ההפסקה זו לא ההתמכרות הפיזית, אלא הרצון לנסות לעשן רק סיגריה אחת או תחושה של פספוס, מן הסתם באותו רגע לא התכוונת לחזור ולעשן קופסא ביום.
בהשוואה להפסקה הקודמת שלך את מחפשת את אותה תחושה שהיתה לך, אך כל עוד תמשיכי לחפש אותה רוב הסיכויים שלא תמצאי אותה, כל פעם היא אחרת ואת תחושי את אותו שחרור רק כשתצאי מהמלכודת.
בנוגע לניסיון האחרון שלך להפסיק – הבעיה לטעמי עם טיפול פיזיולוגי (דיקור, תרופה, מסטיק וכיו"ב) היא שהוא אינו מטפל בהתמכרות המנטלית ובפחד מהחיים ללא סיגריות. אותו פחד מחיים ללא סיגריות, הפחד מה"לא נודע" הוא אינו רציונאלי והוא זהה לפחד של אסיר שמפחד מהחיים מחוץ לכלא. למרות שזה נורמאלי להיות חופשי, כמעשנים שכחנו איך זה מרגיש לכן אנו כה חוששים. אותו חלק ב"אישיות" שלך זוהי ההתמכרות והבעיה האמיתית היא שאנחנו מפרשים אותה כאישיות.
אחרון חביב, אין צורך לחפש תחליף שימלא את תפקיד הסיגירות, אותו חיפוש של תחליף גורם לאנשים להעלות במשקל ולהרגיש חוסר תמידי בחייהם. אולם אם תביני באמת כיצד בנויה מלכודת הניקוטין ומה הוא התפקיד שלהן בחייך אז תוכלי להשתחרר מהן בקלות, לתמיד וללא צורך בתחליף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)