מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרגל רעגבי22/10/2011
שלום אני בן 31 ומעשן כ 2קופסאות ביום במשך 6 שנים
אני לא מאמין במכוני גמילה . אבל ההרגל הזה שסיגלתי לעצמי פוגע לי בבריאות ובאיכות חיים . אני לפעמים לא יודע אם אני רוצה להפסיק אבל אני מעשן כבד ושכחתי כבר מה זה להריח וכו' .
האם תוכלו לעזור לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגל רע - תגובה
משה רוימי22/10/2011שלום גדי,
אכן העישון הוא הרגל רע אבל בתפיסתי הוא רע מאוד לווא דווקא בגלל הנזק הבריאותי שהוא גורם וגם לא בגלל ההוצאה הכספית. העישון רע מכיוון שהוא חוסם את היכולת לממש את הפוטנציאל במלואו והופך אנשים "לאסירים" בעל כורחם. הבעיה הנוספת היא שהעישון לא רק שפגע במעשן עצמו אלא גם באנשים שיקרים לו ביותר. גישתי לכל הנושא של הגמילה אינה מעודדת תרופות ולא "אמצעים חיצוניים" אחרים. כמו שנהוג לומר "הכל בראש" ובאמת כך אני הפסקתי לעשן לפני 6 שנים ומאז החלטתי שזהו ייעודי המקצועי, להעביר את הידע לאחרים ולמנוע מהם אני מקווה אכזבה כתוצאה מניסיונות גמילה כושלים. ככל שהפורום מאפשר אוכל לומר לך שאתה כבר בדרך הנכונה בזה שהחלטת להיוועץ בנושא. מניסיוני אוכל לומר לך שככל שתאמן את עצמך לחשוב על עצמך במושגים חדשים ותחליט לאמץ דרך חיים של טיפוח עצמי ( עם תזונה מאוזנת ובריאה, פעילות גופנית והגשמה מקצועית), הדחף לעשן יפחת עד שיפסיק להטריד ויהיה לא רלוונטי. באופן פרדוקסאלי ככל שתמעיט לדבר על העישון ולא "תיאבק" בו ותתמקד בדברים הנפלאים שאתה שואף להשיג, הדחף לעשן ילך ויעלם. נכון זה לא תמיד קל ובאמת רוב המעשנים זקוקים לתמיכה ועזרה אבל גם אני נגמלתי לאחר 20 שנה ללא סיוע של אף אחד ולכן זה אפשרי. אני מאמין שהדרך שבה נעשים הדברים חשובה לא פחות מהתוצאה כי רק כך תוכל להרגיש שלמות עם התהליך והוא יסמן עבורך באמת שינוי ודף חדש ולא רק על משהו זמני. עצתי לך להמשיך ולבחון אופציות שונות לגמילה עד שתמצא את הדרך שכן תתחבר אליה ובמקביל להמשיך ולהעמיק את הידע שלך בנושא באמצעות הפורום שלנו או פורומים אחרים. ככל שתתמיד ותהיה נחוש להגשים את המטרה ותפסיק לעשן באופן אוטומטי ותשאל את עצמך שאלות, כמו למשל מדוע אתה מעשן ומה אתה יכול לעשות במקום..תיווכח שכמות הסיגריות שהיית רגיל לעשן תקטן עד לרגע שהשליטה שלך בעישון תהיה כזו שתוכל להכריז על עצמך כלא מעשן. אני תמיד ממליץ להשלים תהליך גמילה עם תמיכה נכונה שתעניק לך גם "כלים" שיבטיחו שההצלחה תשמר לתמיד. תוכל ללמוד עוד על הגמילה באתר מכון שאיפה ואם תרצה תוכל גם להתקשר ולקבל מידע על תוכנית הגמילה מעישון שאני מנחה. יישר כח ובהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)