מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סובלתנטלי25/10/2011
שלום לכם . אני בת 32 מעשנת כבר 5 שנים בין 15 ל18 סיגריות ביום. לפני 3 שבועות היפסקתי ביחד עם בעלי לגמרי בלי שום תחליפים פשוט ככה לא תרופות ולא מדבקות . אחרי 3 ימים היתחלתי להרגיש לא טוב חולשה כללית זה הלך והיתעצם סחרחורת ובחילות כל היום. עשיתי בדיקות דם הכל טוב אתמול נשברתי וחזרתי לעשן כדי להרגיש יותר טוב זה עוזר מה לעשות??.אני פשוט לא עומדת בתופעות לוואי האלה האם זה יתכן ש3 שבועות כל כך רע לי יש לי כבר מחשבות שיש לי חלילה איזה מחלה אבל הרופא משפחה חוזר ואומר שזאת הגמילה . אני ממש נואשת כבר כי אני לא רוצה לעשן . תעזרו לי בקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת - תגובה
משה רוימי26/10/2011שלום נטלי,
גמילה מעישון אינה חייבת להיות קשה וגם לא כזו שכוללת תופעות לוואי שיגרמו לך "להרים ידיים" ובכל זאת הקושי שאת מתארת הוא אמיתי לגמרי עבורך ואני אנסה לעזור. ראשית למרות שחזרת לעשן ראי את מצבך כעת כטוב יותר מזה שהיה בעבר ( לפני הפסקת העישון ) מכיוון שעשית צעד בכיוון ואת נחושה להצליח ולהשיג את המטרה. אל תתייסרי ואל תשקעי ברגשות אשמה וגם אין לך סיבה אמיתית לדאגה שמה מצב בריאותך יפגע רק כי החלטת לא לעשן יותר. הקושי שאת חשה הוא רגשי והסיבה לו מקורה בקשר התפיסתי הקיים בין העישון ל"משהו טוב" שהוא גורם, הרי אמרת " נשברתי וחזרתי לעשן כדי להרגיש טוב...וזה עוזר.." כאן בדיוק הבעיה, כל עוד העישון ממשיך להתפס כמשהו לגיטימי או טוב מתקיים קונפליקט בלתי אפשרי והוא זה שחייב להפתר כדי שהגמילה תהיה מ" המקום הנכון" כלומר בשלמות רגשית. הדרך הנכונה שאני מאמין בה מניסיוני האישי והמקצועי היא לעצב תפיסה חדשה לא רק על העישון והגדרתו במונחים שליליים ומוחלטים ( רעל..לא מועיל בכלום...הפסד...וכד' ) אלא ואולי בעיקר להביט אל החיים בכללותם, על הדברים שהיית רוצה להגשים ואז לקבל החלטה פנימית לאמץ דרך חיים של טיפוח מתמיד. טיפוח זה אומר שמכאן , מהנקודה הזו שאת נמצאת בה את מתחילה להתייחס לגוף שלך בכבוד ולהעניק לנפש שלך כל מה שאת יכולה כדי שהיא תהיה שמחה וחופשיה. בתור התחלה, חשבי על פעילות גופנית שאת עשויה לאהוב ועסקי בה, הקפידי על תזונה בריאה ומאוזנת וכבר תכנני לך ולבן זוגך "מתנה" בעלת ערך ( חופשה רומנטית למשל) והכל ללא לחץ או מאבק. זכרי שככל שתעסקי בעישון ובקושי שבו כך יקשה עליך להשתחרר ממנו וההיפך. ברגע שתרגישי מוכנה עשני את הסיגריה האחרונה שלך ומכאן המשיכי בחייך ונצלי את כל הזמן שהתפנה, הכסף והאנרגיה כדי לממש את הפוטנציאל האמיתי שבך. אם תרגישי כאב פיזי או שינוי שמעורר חשש כלשהו אל תהססי לפנות שוב לרופא ולעשות כל בדיקה שתפיג ממך את הדאגה אבל הכי חשוב שגם אותן בדיקות או בירור רפואי יתפסו אצלך כחלק מדרך החיים החדשה ובשום אופן לא כאקט שמעלה מחדש את הדילמה אם לעשן או לא. להיות לא מעשנת זה אומר שאת בחרת בחיים חופשיים , בהשקעה תמידית בעצמך ולעולם לא תעשי עוד משהו שיגביל את הפוטנציאל האמיתי שבך. אלו עקרונות ההצלחה והתובנות שעזרו לי לפני 6 שנים להפסיק לעשן ומאז אני מלמד אותם בסדנאות הגמילה שלי. ככל שאני יכול להעריך את נמצאת במקום שבו את באמת זקוקה למעט עידוד ותמיכה והעישון יהיה היסטוריה שלעולם לא תחזור. תוכלי להמשיך ולקבל תמיכה באמצעות הפורום וגם בפניה אישית. בהצלחה, משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)