שעול וליחה אחר הפסקת עישון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעול וליחה אחר הפסקת עישון
    מנחם
    28/10/2011

הפסקתי לעשן אחר יותר מ 40 שנה. היום אני 5 חודשים אחרי ולמזלי לא נזקק יותר לסיגריות.
    כחודשיים אחר ההפסקה התחלתי עם נזלת חריפה ושיעול טורדני,בדיקות לא הראו דלקת וניסיונות של טיפות אף וסירופ לשיעול לא עזרו כלל.
    הבעייה מטרידה במיוחד בשעות הערב.
    מוכר? יש פיתרון ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שעול וליחה אחר הפסקת עישון - תגובה

משה רוימי
    30/10/2011

שלום מנחם,

40 שנות עישון אינם דבר של מה בכך ובכל זאת אינך מעשן יותר מתוך בחירה והחלטה ( פחות מזל..) ולכן הרשה לי קודם כל לפרגן לך ולעודד אותך שגם בעיית השיעול והנזלת ייפתרו עם אותה נחישות שאתה מפגין. התופעות שאתה מתאר אף שלא כל מעשן שהפסיק לעשן חווה אותן מוכרות וידועות והן חולפות מעצמן בדרך כלל לאחר כמה שבועות עד 3 חודשים אבל אני מכיר מקרים ששיעולים ונזלת או ליחה חלפו לגמרי רק לאחר 5-6 חודשים. בסדנאות שלי אני מלמד מעשנים לחשוב אחרת לא רק כדי לסייע להם לנטרל את הדחף לעשן אלא גם להבטיח שההצלחה תישמר ותהפוך לדרך חיים. בעניין זה אני ממליץ תמיד שאם ישנן תופעות לוואי ( כמו שנהוג לכנות אותן ) יש לקבל אותן כתהליך חיובי שהנפש והגוף עוברים עד שיחזרו לאיזון ממקום חדש, בריא יותר ומכוון לצמיחה והתפתחות כמו שנועדו להיות מרגע הלידה. לעולם אין לחשוב שתופעות לוואי אפילו אם הן קשות יותר הן "סימן" לכך שאולי ההחלטה על הפסקת עישון הייתה טעות. השינוי שהחלטת עליו הוא שינוי בדרך חיים ולא שינוי חיצוני אם להכניס רעל לפה או לא ולכן ממליץ לך בהחלט להמשיך ולבחון דרכים שיקלו את התופעות שאתה מתאר עד שיעלמו לגמרי. אני תמיד ממליץ על פעילות גופנית באופן קבוע, לאכול נכון ולשאוף לחיות חיים של הגשמה עצמית. איך זה קשור? כשאתה מאושר ומסופק מחייך מכך שהם מתקדמים לכיוון הרצוי מבחינתך, המערכת החיסונית גם היא במיטבה והדבר תורם באופן כללי לבריאות, כולל לקיצור הזמן שיחלוף עד להיעלומתן של כל תופעת לוואי לאחר הפסקת עישון. בכל מקרה תמיד טוב להתייעץ ולשתף את הרופא האישי בכל שינוי מטריד ולהעדיף טיפול והכוונה טבעיים ופשוטים ככל שניתן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו