הפסקת עישון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת עישון
    דני
    08/11/2011

חמישה ימים ללא סיגריה!!! הכל אצלנו בראש,לא מכונים ולא בטיח,חבל על הכסף שלכם.זה הכל אצלנו בראש.יש קצת תופעות לוואי שהם מינוריות בהתייחס לסכנות שאנו חשופים להם בעישון.מספיק לסובב את הראש ולהסתכל ימינה ושמאלה ולראות שאין אחד! אבל אחד! שמעשן ולא מקבל בבוא העת איזו מחלה כזו או אחרת,סרטן כזה או אחר לא עלינו, התקפף לב, לחץ דם,שטף דם במוח,חסימות ריאתיות ומה לא... אמנם הפסקתי לפני שנים משך שש שנים לעשן וחזרתי ברוב טיפשוטי אבל כולנו חייבים להבין שאנחנו במו ידינו גומרים לעצמנו את החיים ומונעים מעצמנו את ההנאות מהחיים ובראש ובראשונה לראות את ילדינו ונכדנו גדלים..כמו זה מטומטם ולא הגיוני לעשן,כמה זה מסוכן וקטלני,רק חמישה ימים עברו וההרגשה אחרת לגמרי,נכון פה ושם בקטנה יש עדיין את הצורך בסיגריה אבל הוא עף מיידית מהמחשבה כאשר שמים אל מול הסיגריה את כל הסכנות שבעישון. תיפתחו את העיניים ותבינו איזה נזק אדיר אנחנו המעשנים גורמים לעצמנו, ממש אין צורך בשרלטנים שייגבו מאיתנו כסף.זה ביידים ובראש שלנו. לזרוק או לקמט את הקופסת סיגריות,לזרוק לפח וזהו!!! זה ממש אבל ממש קל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת עישון

הוספת תגובה

• הפסקת עישון - תגובה

רמי רומנובסקי
    08/11/2011

דני שלום,

שמח שהפסקת לעשן. אני מסכים איתך שזה קל, לצערי לא לכולם זה קל, לא לכולם יש את הכוח לעשות את זה לבד.

כמו כן למרות שיש שרלטנים בתחום זה (כמו בתחומים אחרים) יש גם הרבה אנשים שעושים עבודת קודש ונותנים את המקסימום כדי לסייע למי שזקוק לעזרה נוספת.
    אני מעשן לשעבר בעצמי כמו גם משה רוימי שותפי לפורום. שנינו עובדים בשיטות שונות והצלחנו לסייע להמון אנשים להשתחרר מהתלות הנוראית הזו.

כמו בכל תחום בחיים אם אינך מצליח לפתור בעיה כלשהי באופן עצמאי כדאי ומומלץ להסתייע באיש מקצוע מיומן ובעל ניסיון שמכיר את הבעיה לעומק ויכול להראות לך את הדרך הטובה ביותר לפתור אותה.
    כשיש לך בעיה במחשב אתה לא תמיד תדע לפתור אותה לבד, ואם אין לך ידע רוב הסיכויים שתיצור יותר נזק מתועלת, לעומת זאת טכנאי מיומן שמכיר את המכניקה של המחשב ידע לפתור את הבעיה באופן יעיל ובזמן קצר - זה אותו דבר בהפסקת עישון.

בכל מקרה שמח עבורך שהפסקת לעשן, מניסיוני הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לך זה לזכור שלא משנה כמה זמן הפסקת וכמה קל זה היה אל תתפתה אף פעם לחשוב שתוכל לקחת "רק סיגריה אחת" זה מה שמפיל אנשים.

בהצלחה ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת עישון - תגובה

משה רוימי
    08/11/2011

שלום דני וברכות על ההצלחה שלך להפסיק לעשן בכוחות עצמיים. אני מצטרף לכל מילה שלך ושל שותפי לפורום, רמי רמינובסקי ורוצה רק להוסיף לך ולשאר החברים שההחלטה לא לעשן צריכה להיות החלטה על גישה אחרת לחיים. הגישה שאני מדבר עליה אומרת שמעתה ואילך המחשבות וההתנהגות יופנו לטיפוח עצמי, במיוחד בתחומים שהעישון גרם להם נזק ודיכא אותם. השינוי הוא שינוי פנימי ולא חיצוני ולכן באמת כמו שאתה טוען "הכל בראש" אבל זה תמיד קל ופשוט להבין כיצד ההתמכרות פועלת ומהיכן לקבל עידות ותמיכה כשצריך. אני באמת חושב שאין צורך בעזרה מבחוץ אם אינה מסייעת לפתור את הקושי הרגשי ומעניקה כלים שיבטיחו שההצלחה תשמר ותהפוך לדרך חיים ולא רק לעוד התנסות שחלילה תכשל בפעם הבאה שנסיבות החיים יובילו לחיפוש אחר "הקלה" ממצוקה רגשית. בכל אופן אני שמח עבורך ובאמת מאחל לך המשך חיים מאושרים ומוצלחים, דבריך מעוררים השראה ועידוד לזנוח את ההרגל שאין בו אפילו משהו אחד טוב. יישר כוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת עישון - תגובה

אלי
    10/11/2011

שלום דני,
    שמח שהפסקת לעשן. אתה לא מעשן 5 ימים בלבד ומניסיוני השבועיים הראשונים מאוד קלים, השבירה באה אחרי זה. אתה נשמע מאוד שאנן (שלא לומר שחצן) ובטוח שהכל מאחוריך. לא רוצה להוריד לך את הרוח מהמפרשים, ההתלהבות שלך טובה, אבל לצערי יכולים לעבור עליך משברים בעיניין ורק עם נחישות מלאה תצליח לעבור אותם.
    העיקר הוא להתמיד ולא ליפול למלכודות. אין "רק סיגריה אחת". אין לנו את הפריבילגיה לעשן "פעם ב...". זה פשוט אף פעם לא!

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שזה נכון אבל זו גם הבעיה

דוד
    20/12/2011

כי להפסיק באמת כלכך קל ופשוט, יותר ממה שרוב האנשים חושבים בכלל, רק שמבינים את זה לגמרי פשוט מפסיקים באותו הרגע בלי בעיה
    אבל כמו שאתה עושה את הסוויץ הזה ועובר לצד השני, פתאום סיגריות זה רע, פתאום אתה שונא מעשנים ונגעל מהם, פתאום אדם שכולה רוצה איזה שחטה אחרי האוכל הוא חוצפן כי עמד קרוב מידי לפתח של המסעדה ונכנס קצת עשן, באותה המידה אתה יכול למצוא את עצמך חוזר חזרה...
    פתאום ההוא מהמסעדה זה שוב אתה, פתאום אתה מתעצבן ושולח לעזעזל את החוצפנית שהעזה להעיר לך שאתה מעשן בתחנת האוטובוס, סוג של סכיזופרניה
    יום אחד אתה רץ כמו איילה בשדה ונהנה מכל רגע, שבוע אחרי הבית שלך מלא בזבל כי המעלית לא עובדת ואין מצב שאתה יורד עכשיו לזרוק זבל במדרגות..

בקיצור, מחלה, אין מה לעשות, מי שחולה בחיים לא יחלים, מי שמצליח להגיע למצב שהוא לא מעשן, לא חושק בסגריה ולא מפריע לו שמעשנים לידו (בצורה סבירה, מקום פתוח למשל), הוא במצב טוב, אפילו אם יקח איזה שחטה (גוינט או נרגילה למשל) פעם בהרבה זמן, כנראה שהכל יהיה בסדר, עדיין, גם הוא יכול לחזור בשניה לצד השני, בלי לשים לב
    הכל מתהפך

אז מצטער לבאס אבל לא להתלהב, בחיים לא באמת תצא מזה, תמיד תיהיה מעשן ותמיד תצטרך לשים לב, גם עוד 20 שנה ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שזה נכון אבל זו גם הבעיה - תגובה

רמי רומנובסקי
    20/12/2011

דוד מעניין לקרוא את מה שכתבת.
    זה מה שרוב המעשנים מאמינים - פעם מעשן תמיד מעשן.
    מניסיוני בעבודה עם אלפי מעשנים זה יכול להיות כך אבל יש דרך אחרת.

קודם צריך לקבל זאת כעובדה שלא משנה כמה זמן לא עישנת, לא משנה כמה קל היה לך להפסיק - מספיקה שאיפה אחת בשביל להחזיר אותך לעשן את אותה כמות שעישנת לפני שהפסקת.
    זה אגב לא קשור לאישיות, או לצורך פנימי עמוק אלא לעובדה הפשוטה שכל המטרה של המוצר הזה היא לייצר תלות וצורך שלא קיים אצל אנשים רגילים.
    צורך ותלות שבלעדיהם כמעשן לא תוכל להינות מאירועים חברתיים, להתמודד עם לחץ, להתרכז ועוד המון דברים שלא מעשנים עושים בכיף בלי הצורך לחנוק את עצמם.

אבל יש הבדל של שמים וארץ בין להוציא את הסיגריות מהפה - כלומר להפסיק לעשן לבין להוציא את הסיגריות מהראש - כלומר לא לרצות לעשן.
    ההבדל הזה הוא תולדה של תובנה ולצערי רוב המעשנים שהפסיקו לא חוו אותה ולכן הם נעזרים בכוח רצון ויכולת איפוק שהם צריכים להתמודד איתה כל החיים.
    יש דרך אחרת - ברגע שמבינים באמת מדוע אנשים מעשנים ושבסיגריה אין שום ערך ותועלת וכל מה שחשבנו שהיא עושה זו אשליה אז החוויה היא שונה לחלוטין.
    זו התובנה הגאונית או התגלית של אלן קאר אבל מי שלא הבין אותה או חווה אותה לעולם לא יבין זאת.

בדרך זו או אחרת שום דבר לא מצדיק לבלות את שארית חיינו בשיעבוד לסיגריות בעיקר כשהמחיר מאוד כבד והחיים ללא הם, לא רק הרבה יותר בריאים אלא גם יותר מהנים וחופשיים :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמי - גם אתה מאמין בזה

דוד
    21/12/2011

אתה הוצאת את הסגריות מהפה, אבל אתה חושב שהוצאת מהראש, בסך הכל שינית את המחשבה והגישה כלפיהן
    השיטה הזו, אני למשל הגעתי אליה לבד, אני ועוד אחרים, השיטה הזו עזרה לנו בהמון דברים מעבר להפסקת עישון
    באלן קאר נתקלתי אחרי שהפסקתי לעשן בעזרת אותה השיטה, שקראתי עליו ועל השיטה שלו, נדהמתי...

אז אני יכול להסתובב עם מעשנים, אשתי מעשנת, אני יוצא למקומות שמעשנים בהם, אין לי בעיה , כמובן שלא מעשנים בבית סגור או ברכב, אבל זה היה חשוב לי גם שעוד עישנתי
    והיתי מעשן 2-3 קופסאות 20 שנה לפחות רצוף ללא יום הפסקה

פעם אחת, ודווקא בגלל החוסר רצון לעשן,חוסר עיניין בכל זה וחוסר השתוקקות פיזית, אחרי כשנה של הפסקה, נפלתי חזרה, אתה מעשן אחת פה אחת שם, מחזיק ככה חודש חודשים חושב שהכל בסדר ועוד פעם , ברגע שנפל האיסמון הפסקתי את זה ישר והכל בסדר ובתקווה שלא יחזור יותר בחיים

יש לי חבר שאינו מעשן ולעולם לא היה מעשן, הוא ישב על נרגילה, יעשן איזה סיגר , פעם בכמה חודשים, בהזדמנויות מיוחדות באמת, לפעמים גם יקח איזה שחטה מגראס מעורבב עם טבק, אין לו שום בעיה, זה לא יגרום לא להתחיל לעשן או לרצות לעשן, הוא לא אוהב סגריות וחושב שזה מטומטם בכלל להתעסק בעישון ,ומדובר בעשרות שנים, עוד אחד מעשן סיגריה אחת פעם בשבוע שבועיים, זהו, לפעמים חודשים שלא בכלל,

אני חשבתי שעכשיו אני יכול להיות כמוהם, אז זהו שלא... וזה ההבדל הגדול ששום דבר לא ישנה אותו, זה קטע פיזי ומנטאלי שתמיד יהיה

בגלל זה חשוב לדעת שגם בעזרת השיטה, אין 100% , לא כרתו לך חתיכה מהמוח, גם ההבנה הכי עמוקה שזה כלכך מיותר לא תהפוך אותה למישהו שלא עישן אף פעם
    תמיד יש את ההתעסקות הקטנה, עין אחת פקוחה, אתה מוצא את הדרך לשמור על עצמך
    בדיוק כמו שאתה עשית, שמת את עצמך במקום שמאוד קשה לפול ממנו, העמדת את הסיגריות במרכז החיים שלך, רק מהצד השני עכשיו, אין יום שאתה לא ממשיך במסע השכנוע העצמי הזה, מזכיר לעצמך כמה שזה מיותר ורע ומזיק
    שומר את האוייב הכי קרוב שאפשר... שלא נדבר על הפאדיחה שאדם שנמצא במקום שלך חוזר לעשן, כל אדם שאתה עוזר לו להגמל רק מרחיק אותך יותר ויותר מהסיכוי לחזור

אני חס וחלילה לא מזלזל בך, ההיפך, רוב העוסקים בתחום נראים נוכלים ורמאים, אצלך זה נראה אחרת לגמרי, אמיתי, רואים שאתה באמת מאמין במה שאתה עושה ובאמת רוצה לעזור, בדיוק בגלל זה אני פה, כדי לא להרדם ולא לשכוח לרגע שאני "מעשן" ואני בחיים לא יוכל להיות "לא מעשן"

בקיצור, לא כולם נמצאים איפה שאתה, ככל שאדם שנגמל מתרחק יותר ויותר מכל מה שקשור לסיגריות, שוכח מהן אפילו, לדעתי זה דווקא מעלה את אחוז הסיכוי לחזור יום אחד, ורבים חוזרים, גם אחרי עשרים שנה , אסור לשכוח את זה לעולם ואסור לזלזל בזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמי - גם אתה מאמין בזה - תגובה

רמי רומנובסקי
    25/12/2011

דוד היקר
    אני שמח לשמוע שהגעת לתובנה הזו לבד, למרות שזה נדיר.
    אבל שכחת כלל אחד מאוד פשוט, כלל שהוא מבחינתי כמו חוק טבע, כמו חוק הכבידה והוא: לא משנה כמה זמן לא עישנת, לא משנה כמה קל לך וכמה אתה אדיש לאנשים אחרים שמעשנים לידך: אין כזה דבר "רק סיגריה אחת". ביום שלקחת רק אחת אתה תחזור לעשן את אותה כמות שעישנת לפני שהפסקת. אולי לא מייד, אלא בהדרגה אבל לשם זה מוביל.

המלכודת שנפלת בה ושגרמה לך לחזור לעשן היא שאננות, עודף בטחון והמחשבה שלא יקרה כלום. ברוב המקרים כשאנשים חוזרים לעשן אחרי תקופה כל כך ארוכה הסיבה העיקרית שבגללה הם נופלים והמילה הכי מתאימה לכך היא: סתם.

סתם לקחתי סיגריה, לא מתוך צורך עמוק, היא סתם היתה מגעילה וסתם חזרתי לקופסא ביום.

הבעיה היא שלא תמיד ניתן לשחזר את התובנה הזו שחווית באופן עצמאי, אבל אין סיבה שבגלל טעות, תבלה את שארית חייך כמעשן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל זה בדיוק מה שאני אומר...

דוד
    27/12/2011

לא שכחתי כלום, להיפך, זו בדיוק הנקודה שלי ובגלל זה אני ועוד אחרים שלא מעשנים כבר שנים עדיין נכנסים לפה, בגלל זה אתה עוסק בגמילה, מה שאמרתי בהתחלה ולא בדיוק הסכמת איתי אבל הנה אתה בעצמך אומר , פעם מעשן, תמיד מעשן וכלום לא יעזור

ואני מדגיש שוב, לא בא ליאש או להפחיד אף אחד, לא מזלזל ולא כלום, לא משנה השיטה ולא משנה הדרך והאיזה מצב אתה נמצא, אדיש לגמרי או מת לסיגריה כל יום במשך שנים מאז שהפסקת,

הסך הכל רציתי לתת טיפ קטן למי שהפסיק או מתכוון להפסיק, בחיים אל תשכחו מי אתם ומה אתם ומה הייתם, רק ככה תצליחו לא לחזור לזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל זה בדיוק מה שאני אומר... - תגובה

רמי רומנובסקי
    27/12/2011

מסכים איתך
    אבל חשוב שכשאתה מחזק מעשנים ומזכיר להם שאין כזה דבר רק אחת, לא להרתיע.
    הפחד הכי גדול של מעשנים הוא שגם אם הם יפסיקו לעשן הם עדיין ירצו ולכן יש הבדל דרמטי בין להפסיק לעשן לבין להפסיק לרצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לעשן לידי

מעשן לשעבר
    20/12/2011

אני מאפשר לאנשים לעשן לידי ואני יוצא עם אנשים בעבודה להפסקת סיגריה, כאשר הם מעשנים (ואני לא). תאמת, בימים הראשונים להפסקת העישון שלי, עוד היו לי בבית שני פאקטים. אפילו לא טרחתי לזרוק אותם. הם לא פיתו אותי. הם פשוט היו אצלי בבית עד שהעברתי אותם לידידה שלי. זה פשוט לא מזיז לי יותר. חזרתי להיות במצב לפני שהתחלתי לעשן. אדיש לגמרי לסיגריות. אני משתדל לא להגיד לאנשים לידי להפסיק לעשן. זאת בחירה מטומטמת שלהם לעשן בדיוק כמו שזאת הייתה בחירה מטומטמת שלי לעשן במשך כל כך הרבה שנים. אני לא מאשים אף אחד שעישנתי כל כך הרבה שנים, פרט לאת עצמי.

אני גם נגד כל החוקים נגד מעשנים ואלכוהול (למרות שאני לא שותה אלכוהול ולא מעשן יותר). אני נגד המיסים על סיגריות שפוגעים כמובן בעשירונים התחתונים. גם אם סיגריה בודדת תעלה 20 ש"ח אנשים לא יפסיקו לעשן. פשוט, בדיוק כמו בתקופת היובש בארה"ב, המאפיה תתלבש על שוק הסיגריות ותנהל אותו. אני נגד חוקים שמונעים מכירת אלכוהול וסיגריות לקטינים. מדוע? כי אם הם לא יוכלו לקנות את זה בעצמם, מהר מאד גופים פליליים ידאגו לספק להם את הצורך הזה. אני מעדיף שהם יתעסקו עם אלכוהול וסיגריות מאשר עם גורמים פליליים.

אפשר להפסיק לעשן ועדיין להישאר ליבראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת עישון - לדני

איטה
    21/12/2011

שמחתי לראות שהחלטת להפסיק לעשן גם השמחה שלך מובנת כמו שאמר מרק טויין בזמנו "להפסיק לעשן זה הכי קל בעולם, עובדה, אני הפסקתי עשרות פעמים" מה שאומר שזה ממש לא קל וצריך להבין ש"מעשן בגמילה" ישאר לעולם " מעשן בגמילה" בדיוק כמו כל נגמל אחר מכל דבר אחר. אני לא נגמלתי עד היום, ואני כבר לא מעשנת כמעט 10 שנים. לא נגמלתי מהרצון מהגעגוע לסיגריה ובניגוד למה שאומרים כאן אני כן מעשנת סיגריה או שתיים אחת לכמה חודשים. ההחלטה להפסיק היתה אצלי רציונלית ומחושבת אחרי שגיליתי שחברות הטבק מוסיפות חומרים ממכרים לסיגריה כדי שלא נוכל להיגמל. זה היה הקו האדום שלי . לא הכסף לא הריח ולא תלונות הסביבה. עישנתי מעל ל-40 שנים מגיל מאד צעיר והגעתי בסוף ל-3 קופסאות ליום. אני מאחלת לך הצלחה ומקווה שנתראה כאן בעוד 5 שבועות, 5 חודשים 5 שנים וכל פעם תשמח מחדש ותאשר שאיך מעשן, ואני אשמח בשבילך ואיתך. לעולם נכסף האדם אל מה שאין לו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו