מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיטת קורליץ - באסה לא עובדת בשביליאדם08/11/2011
לא מצליח להיגמל מעישון איתם.
הערכה לבוקר של ניקוי הרעלים עם החומרים הטבעוניים בסדר, אבל לא מרגיש שעוסרת נגד העישון.
הערכה לערב מדכאת אותי אני חסר אנרגיה
הערכה של העיכול עשתה לי לא טוב בבטן ירדתי לחצי כדור שלא יהיה לי כאב בטן.
דיברתי איתם, תעכל'ס חוץ מלעודד ולהרגיע אין להם תשובות.
במה אני טועה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת קורליץ - באסה לא עובדת בשבילי - תגובה
משה רוימי08/11/2011שלום אדם,
גמילה מעישון אינה יכולה להתבסס על פתרון "חיצוני" וחייבת לכלול תהליך של שינוי גישה ותפיסה. איני חושב שאתה טועה אלא שכמו רוב המעשנים הגעת למסקנה שאולי הפתרון לבעיה נמצא בחומר אחר טבעי או לא טבעי זה ממש לא חשוב. גם אני חשבתי כך במשך זמן רב וכמעט שהתפתתי להאמין שכדאי שאפקיד את גופי ונפשי בידי "מטפל" אבל משהו בתוכי אמר לי שזה לא יכול להיות שהפתרון לחוסר השליטה שלי על העישון יכול להפתר ע"י אבדן שליטה אחרת בדמות חומר אחר שלא ברור באמת מה טיבו. התובנה שבכל זאת עזרה לי להגיע למצב שאיני זקוק יותר לעישון היא התשוקה לראות את חיי משתפרים ולהפסיק את הנסיגה, בבריאות, במצב הכלכלי, בשמחת החיים ובעצם בכל היבט שחשבתי עליו העישון גרם לי רק להרגיש שאני פחות ופחות שווה והרצון לשנות את המצב היה חזק מאוד וחד משמעי. אני אומר לך את הדברים מכיוון שרוב המעשנים טועים לחשוב שאם לא הצליחו להפסיק לעשן זה אומר שאין להם כוח רצון וזה לא נכון. פנית לעזרה כדי להפסיק לעשן ואתה מאוד רוצה בכך אבל הנה אתה רואה שזה לא כל כך פשוט. לעומת זה כאשר כוח הרצון מופנה לצמיחה והתפתחות אישית, להגשמה של יעדים ושאיפות בעלות ערך בחיים האישיים והמקצועיים, ההתייחסות לעישון משתנה וכך גם הקושי שאתה פוחד להתמודד איתו. נכון ישנם מעשנים שמצליחים להפסיק את ההתמכרות ללא עזרה אבל לא לכולם זה קל ופשוט ולכן חשובה התמיכה והליווי ברגע הנכון שמבטיחים שהשינוי החיובי יהפוך לדרך חיים ולא יהיה עוד התנסות. אני חושב שכדאי שתתעודד ותסמוך על עצמך ופחות על "מישהו או משהו " שיעשו עבורך את "העבודה" כי אז ההצלחה שלך תהיה אמיתית ותחשב לניצחון שאין מתוק ממנו אחרי שנים של "מרירות" תרתי משמע... :). בכל מקרה אנחנו כאן כדי לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)