חברה חדשה בפורום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברה חדשה בפורום
    yael
    22/11/2011

ישנם מצבים בהם אנו מתקשים וזקוקים
    לתמיכה מכל סוג שהוא .
    נכנסתי כדי לתור אחר חיזוק נוסף ולבדוק אפשרויות
    נוספות ולהיות מעודכנת בעליל בנושא הפסקת עישון .
    נכנסתי לסדנא באיחור של פגישה , קרי נכנסתי רק בפגישה
    השניה , זוהי פגישה שלישית , התחלתי עם כדורי צאמפיק
    שעושים לי בלגן בבטן ובצב הרוח , רק הבוקר הצלחתי להיתגבר
    על הסיגריה הראשונה , כבר שעתיים וחצי שאני מתאפקת ומחפסת חיזוקים
    להיתגבר ולהגמל ,
    אשמח לקבל טיפים מחברים , לעיתים יש מילים שיכולות לעזור לנו כמו נכס
    ברזל וצובילות אותנו , אני יודעת שאנו מתנהלים ע"י מחשבות שמובילות להתנהגויות שלנו .
    אשמח להשתתף עם חברים פה בפורום
    המשך יום נעים
    yael

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חברה חדשה בפורום

הוספת תגובה

• חיזוק

יצחק
    22/11/2011

שלום לך יעל, וברוכה הבאה

קודם כל יש לי חדשות טובות בשבילך: את רוצה להפסיק לעשן, מה שאומר שאת כבר נמצאת שלב אחד קדימה בדרך אל החופש.

לעומת התחלת העישון, על מנת להפסיק לעשן בן אדם צריך לקבל החלטה בצורה מודעת.
    ואת ההחלטה הזאת את כבר קיבלת !

עצם זה שקיבלת את ההחלטה שאת רוצה להפסיק לעשן אומר שמשהוא גרם לך לרצות.

השאלה היא למה?
    מה גרם לך לרצות להפסיק לעשן?
    תשחזרי לך את המניעים שלך..... זוהי בעצם המוטיבציה שלך.
    שום דבר לא קורה בלי סיבה - אם אין לך סיבה להפסיק, את לא תפסיקי.

"כבר שעתיים וחצי שאני מתאפקת ומחפסת חיזוקים להיתגבר ולהגמל"

ממה בדיוק את מתאפקת?
    הסיגריה לא נותנת לך כלום, היא רק עושה בעיות.
    את צריכה לשמוח שנפרדת ממנה.

תזכרי: את לא מנסה להפסיק לעשן.
    מי שמנסה - משאיר סיכוי לכשלון.
    את לא צריכה שום חיזוקים ושום התגברויות.
    את באת להצליח, ולמעשה אין שום דבר בעולם שאמור למנוע ממך להצליח.

אני בטוח בהצלחתך !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה חדשה בפורום - תגובה

רמי רומנובסקי
    22/11/2011

יעל שלום

ברוכה הבאה לפורום שיהיה בהצלחה בהפסקה.
    לרוב אינני ממליץ על טיפול תרופתי ולכן אני פחות בקיא בכך אך למיטב ידיעתי אפשר לעשן תוך כדי נטילת הכדור, אם זה כך עדיף שתעקבי אחר ההמלצות ולא תאבקי עם עצמך.

אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות

כל טוב

רמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה חדשה בפורום - תגובה

משה רוימי
    22/11/2011

שלום יעל וברוכה הבאה. אני מבין לגמרי את הרגשתך "והמאבק" שאת נמצאת בו וגם אני רוצה להרגיע אותך ולומר לך שאת בדרך הנכונה ובקרוב מאוד תוכלי לחגוג הצלחה אם רק תמשיכי להאמין שזו מגיעה לך אחרי המחיר הכבד שנאלצת לשלם רק כדי למצוא איזו "נחמה" ברגעים מסויימים. גם אני כמו שותפי לפורום לא ממליץ על נטילת תרופות והדבר היחיד שאני שומע עליהם כל הזמן אלו תופעות הלוואי שממש אין צורך שתחווי אותם. רוב המעשנים מפסיקים לעשן בלי להזדקק לתרופות ולא לכל חומר אחר ובוודאי שגם לא ל"טיפול" מהסוג שאף פעם לא ברור מה באמת עומד מאחוריו. מניסיוני אני יכול לומר לך שהדרך הטובה ביותר להחלץ מהקונפליקט הפנימי ואותו מאבק שאת מתארת הוא לתעל את האנרגיה והמחשבה לכיוון חדש וחיובי. זה נכון שאת צריכה להגדיר לך את המניע ולדעת היטב מדוע החלטת לא לעשן יותר אבל יותר חשוב מכך זה הכיוון החדש שאילו את רוצה להוביל את חייך. חשבי על עצמך כעל אדם נפלא, עם כישורים ויוכולות מדהימות, הזכרי בילדות שלך ובעובדה שנולדת כמו כולנו לא מעשנת ואמני את עצמך לחשוב על גופך כדבר היקר מכל שלעולם לא תהיי מוכנה להזיק לו או לפגוע בו. העישון אף פעם לא היה באמת חלק מהחיים ולכן אין קושי לא להמשיך ולצרוך אותו כאשר תשומת הלב מופנית להעצמת החיים והחזרת השליטה. אמרת נכון, המחשבות קובעות את הרגשות שלנו ובאמת למילים יש כוח ועשית נכון שפנית לפורום ואני באמת מאמין ומקווה שתשאבי מאיתנו כוח, לא כדי "לנצח" את הסיגריות כי את לא במלחמה, אלא יותר כדי לאפשר לך להשלים תהליך של שינוי תפיסתי שיהפוך את העישון ללא רלוונטי יותר בחייך. אנחנו כאן בדיוק למטרה הזו כל אחד בדרכו המיוחדת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה

אימי המתוסכלת
    02/05/2012

איך - איך מתמודדים עם העניין הבא: אני מעשנת ביום 4-6 סיגריות כאשר הן עושות לי את ההפסקה ביום- אחרי יום עבודה מתיש- אחרי בישול- אחרי ... ורק אחרי... אני ממש רוצה להפסיק לעשן את הספורות הללו אבל חייבת למצוא משהו במקום - האם נשמע לכם הגיוני שהסיבה היחידה שאני רוצה לחזור הביתה אחרי יום עבודה הוא הידיעה שמחכות לי 2 הסיגריות החביבות של הלילה? האם אני נורמלית ??? איך מתגברים על ההתמכרות הזו שלי ??? חייבת תחליף תודה על עזרתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטח שאת נורמלית

מישהו
    15/05/2012

את שייכת לסוג האנשים הנורמליים שמעשנים. עישון=התמכרות לניקוטין. זה שאת מעשנת רק 4-6 ליום אומר שהניקוטין חסר לך ולכן את מחכה שיגיע כבר הערב כדי שתקבלי את אספקת הניקוטין שאת כל כך זקוקה לו. במילים אחרות, את נורמלית רק שכתור מעשנת, הסיגריות מנהלות לך את החיים.

אם את כבר במצב שבו את מעשנת מעט, זה הזמן ללכת לרופא ולקבל מרשם לתרופות להפסקת עישון. אם לא יהו תקלות כמו תופעות לוואי ואם התרופה תעבוד אצלך את תאבדי את החשק לעשן לגמרי. שווה לדעתי לבדוק במקרה שלך את התרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו