מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי עישוןאלכס07/12/2011
השאלה מיועדת בעיקר לנציגי אלן קאר אבל לא רק.
אתם טוענים שהעישון הוא לא הרגל, אלא התמכרות
אני מסכימה לגמרי שעישון הוא התמכרות (גם פיזית וגם נפשית)
אבל קשה לי להסכים עם זה שהעישון הוא לא הרגל.
הרי הסיגריה שאחרי האוכל זה הרגל....
הסיגריה שעל הבוקר זה הרגל....
הסיגריה עם הקפה זה הרגל...
אז איך זה יכול להיות שעישון זה לא הרגל?
נניח גם נקח בן אדם שהפסיק לעשן (בדרך הקלה כמובן)
הוא כבר לא מעשן.... לא מתגעגע לסיגריות, לא סובל, לא מקנא במעשנים אחרים..... הכל טוב ויפה.
ואז כעבור כמה שבועות הוא מגיע לפאב,
כמובן שבגלל שהוא הפסיק לעשן בזכות הדרך הקלה, הוא כבר בכלל לא רוצה לעשן
אבל
זה לא מקום שבו הוא היה מכור לעשן....
פאב זה מקום שבו הוא היה רגיל לעשן
אז איך אתם טוענים שזה לא הרגל?
הסבר בבקשה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי עישון - תגובה
רמי רומנובסקי08/12/2011טליה שלום,
עישון זה לא הרגל אלא התמכרות הסיבה היחידה!!! שבגללה אנשים מעשנים היא בגלל שהם מכורים לניקוטין.זה כמו להגיד שמכור להירואין הוא לא מכור אלא רגיל להזריק לעצמו 5 פעמים ביום.
כל מעשן בונה הרגלים סביב חיי העישון שלו, על פי אורח חייו: יש אנשים שמתרגלים לעשן רק בעבודה - כי מפריע שהם מעשנים בבית, יש אנשים שמתרגלים לעשן רק בבית, כי במקום העבודה שלהם לא נהוג לעשן. יש מעשנים שמתרגלים לא לעשן בשבת. אבל הסיבה שהם מעשנים היא בגלל ההתמכרות ולא בגלל ההרגל.
הסיבה שקשה למעשנים להפסיק היא לא בגלל ההרגל וגם לא בגלל ההתמכרות לניקוטין אלא בגלל שהם מרגישים שהם מוותרים על משהו.
אחרי שמפסיקים לעשן עדיין יש את אותם הרגלים אני שותה קפה, יוצא לבלות ומדי פעם (בהתחלה אפילו די הרבה) עולה המחשבה על סיגריה באותם רגעים בגלל שהייתי רגיל לעשן בכל אותם אירועים.
אבל גם כשאני עובר דירה אני מוצא את עצמי בהתחלה נוסע בטעות לכיוון הבית הישן פשוט בגלל שהייתי רגיל, אבל תוך זמן קצר אתרגל לנסוע לביתי החדש.
כך גם עם הסיגריות ככל שתעשי יותר פעמים את אותם דברים שתמיד עשית עם סיגריות בלי זה כך זה יהפוך להרגל, בהתחלה זה מוזר, ולכן זה נורמלי שחושבים על כך.
מה שחשוב זה לא עצם העובדה שאני חושב על משהו (מכורך ההרגל) אלא מה אני חושב על זה.
מקווה שעניתי על השאלה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אלכס08/12/2011שוב....
הסיבה שבגללה אנשים מעשנים היא בגלל שהם מכורים לניקוטין - אני מסכימה.
הסיבה שבגללה קשה לאנשים להפסיק לעשן היא בגלל שהם מרגישים שהם מוותרים - מסכימה
אבל איך אתה בא וטוען שעישון זה לא הרגל?
הרי כמו שאמרת: יש אנשים שמתרגלים לעשן רק בעבודה, יש שמתרגלים לעשן רק בבית, יש שמתרגלים לא לעשן בשבת...... כל אחד וההרגלי עישון שלו...
כשה אתה יוצא לבלות ועולה לך המחשבה על הסיגריה בגלל שהיית רגיל לעשן לעשן בכל אותם אירועים ----> כי פעם כשה היית מעשן - היה לך הרגל.... זאת אומרת שעישון הוא כן הרגל.
וכשה אתה נוסע בטעון לכיוון הבית הישן, זה בגלל שפעם היית רגיל לנסוע לכיוון הזה.....
וגם כן כמו שאמרת, המחשבות על הסיגריה עולו מכורך ההרגל.......
אז.....
שוב....
איך אתה בא וטוען שעישון זה לא הרגל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא הרגל - עובדה
מעשן לשעבר10/12/2011אני הפסקתי לעשן. כיום, אני לא מבין בכלל מה משך אותי לזה. אפשר לעשן לידי וזה לא יעשה לי כלום. אני לא צריך את זה לא אחרי אוכל, לא בזמן קפה. אין לי בכלל פיתוי. זה הכל ההתמכרות לניקוטין.
בתקופה שעוד עישנתי וניסיתי להפסיק לקחתי פעם ניקורט. אני זוכר שהרגשתי בגרון את אותה תחושה שמרגישים שמעשנים. היינו, זה הכל ההתמכרות. זה הכל הניקוטין. שום דבר מזה זה לא הרגל.
כולם יכולים להפסיק לעשן. אנשים מפסיקים כאשר זה מגיע לטראומה קשה. למשל דודה שלי הפסיקה רק לאחר שהיא נזקקה לבלון חמצן. גדעון עזרא הפסיק לאחר שהוא קיבל סרטן. אז השאלה מדוע לחכות למצב הזה כדי לגלות שיש בנו את הכוחות להפסיק ומדוע לא לעשות את זה לפני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממש השתכנעתי
אלכס10/12/2011ולא ראיתי עובדות...
אני עדיין חושבת שעישון הוא גם התמכרות וגם הרגל....
אשמח שמישהו ממש יסביר לי למה העישון הוא לא הרגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממש השתכנעתי - תגובה
רמי רומנובסקי11/12/2011טליה בסוף היום זה סמנטיקה, הרגל/התמכרות זה לא משנה, מה שחשוב זה שלעישון אין שום יתרון או ערך מוסף ושאין שום ויתור בהפסקת עישון, אלא רק רווח.
אם אדם נותן לעצמו הצדקות לסיבות שבגללן מעשן אז כל מה שזה עושה זה לתקוע אותו עמוק יותר במלכודת.
כמו שאנשים מסויימים יגידו "יש לי אישיות מתמכרת" איזה תירוץ נוח, אם הייתי לוקח 100 איש מהרחוב ונותן להם במשך שבוע ימים 3 מנות של הירואין ביום כולם היו מתמכרים להירואין בגלל שהירואין הוא סם ממכר, כך גם ניקוטין.
זו הפשטות של העניין, ואגב גם אם זה הרגל, אז הרגל אפשר לשנות תוך 3 שבועות מתרגלים למשהו חדש.
התמכרות/הרגל או כל דבר אחר, זה חסר טעם לשלם מחיר כל כך כבד מבלי לקבל אפילו דבר אחד קטן בתמורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)