מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סבל, עצבים, בכירויטל07/12/2011
אני ממש מתוסכלת ואודה מאוד על הכוונה. קיבלתי מוטיבציה של ממש להפסיק לעשן מהספר של אלן קאר, ולאחר מכן ראיתי גם את הסרטון. אני כבר 4 ימים לא מעשנת (לא חשבתי שזה אפילו אפשרי) אבל סובלת ממש- אני כל היום חושבת על סיגריות (לא שאני רוצה אותן, אלא על עצם קיומן ואיך להתמודד עם הגמילה, קוראת ומדברת על זה), ולכן אני לא פרודוקטיבית בכלל בעבודה. אני עצבנית מאוד מאוד וזה רק הולך ונהיה חריף יותר ויותר. רק בבוקר יש לי איזה שעתיים של חסד ורוגע. אני כל כך מתוסכלת מהתחושה שאני פשוט בוכה מידי ערב. אני לא מצליחה לשכוח מהסיגריות ליותר מ20 דקות במקרה הטוב. לא רוצה לקחת סיגריה כי אני יודעת שזה רק יחזק את התחושה שהן יקרות ערך, אבל גם לא מסוגלת יותר להתמודד עם הסבל. מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבל, עצבים, בכי - תגובה
רמי רומנובסקי08/12/2011רויטל שלום,
לפי מה שאת אומרת למרות שקראת את הספר זה לא קל עבורך, כנראה שזה לא עבד, ולפי תיאורך את משתמשת בכוח רצון. כשהשיטה עובדת אז זה אמור להיות ממש קל מהרגע הראשון.
הקושי בגמילה בכוח רצון הוא לא תסמיני הגמילה מניקוטין אלא הרצון לעשן והחשיבה על הסיגריות.
זה נורמלי לחשוב על סיגריות ובהתחלה אפילו לחשוב הרבה, אבל ההבדל המהותי הוא מה חושבים עליהם. אם את חושבת לעצמך "אני רוצה לעשן אבל אני לא יכולה" זה מתסכל וגורם לעצבנות, אם את מנסה לא לחשוב עליהם אז זה לא יעבוד רק תחשבי עליהם יותר.
אם לעומת זאת את שלמה עם ההפסקה ואת לא מרגישה שאת מוותרת על משהו אז אין בעיה לחשוב על זה ואפילו להיות מאושר.
אם זו אינה תחושתך ההמלצה הכי חמה שאני יכול לתת לך היא לקרוא את הספר מהתחלה ובבת אחת ולראות אם משהו משתנה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל מה שאני חשה זה תסמינים
רויטל08/12/2011ווידאתי כי אני מבינה ומפנימה כל עקרון והסבר בשיטת הדרך הקלה. אני גם מקפידה לצפות בסרט על בסיס יומיומי לחיזוק ולהטמעה. אדגיש כי אני שמחה מאוד מאוד על החלטתי להפסיק לעשן, וכעת אני מבינה איך נשאבתי לזה, ולמה דבקתי בזה, וכי כל התירוצים לעישון אינם מחזיקים מים. כ"כ החשש שלי מהשמנה הופרך - שכן מצאתי שאינני מנשנשת בין הארוחות, משום שאני מבינה כי את התחושה הריקנית לא אוכל למלא באמצעות אוכל.
התחושות שלי אינן געגוע לסיגריה, כי כל פעעם שאני חושבת עליהן - ברציונל אינני רוצה בהן בכלל!!! אולם הגוף מגיב אחרת... אני עצבנית וקצרה מאוד, ללא יכולת ריכוז.
אני מניחה בעצם שאני אומרת שככל הנראה הגוף של כל אחד מגיב בעוצמות אחרות. אין לי תחושת חסך רציונאלית, ואני מבינה שהגוף שלי כמה לרעל, אבל זה לא משנה את העובדה שפיזית הגוף שלי ממש דוחק בי לקחת את הרעל הזה.
אצלי, התסמינים הפיזיים קשים מאוד. וברור לי שאין מדובר בתלות מנטאלית.
אולי תוכל לומר לי - מתי בערך מתרחש השיא של התסמינים הפיזיים? מתי אוכל לצפות להקלה?
אודה על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)