צריכה עשן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עשן
    נגמלת טרייה
    08/12/2011

שלום לכם,
    הפסקתי לעשן לפני עשרה ימים לאחר שקראתי את הספר של אלן קאר.
    אכן! אין שום יתרונות לעישון אז למה עדיין כ"כ מתחשק לי?
    היו לי כבר ימים קלים יותר אבל ביומיים האחרונים הצורך לעשן פשוט נורא חזק, עזרה בבקשה!! צריכה חיזוק (: האם הגמילה הפיסית עדיין לא הסתיימה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עשן

הוספת תגובה

• צריכה עשן - תגובה

משה רוימי
    09/12/2011

אחת התובנות שהובילו בחיי להפסקת הדחף לעשן בקלות היתה שאין דבר כזה התמכרות פזיולוגית. זה קרה בתקופה של שינוי נוסף משמעותי בחיי שהוביל למודעות גבוהה יותר למהותי כאדם ולכך שבעצם נולדנו כולנו מושלמים במובן הזה שיש לנו פוטנציאל לצמוח ולהתפתח והגוף שלנו נועד מראש לפעול בכיוון הזה ולא בכיוון הפוך כמו זה שאליו בהכרח מוביל העישון. הגילוי הזה שעליו אגב אני מבסס את מודל ההדרכה שלי לגמילה מעישון הוביל להבנה שאין בעצם גוף "שדורש" את החומרים הממכרים כביכול ובוודאי שאין נפש שלא כמהה להיות חופשייה ושמחה ולכן כל הרעיון הזה שכאילו הגוף מכור וזקוק לזמן כדי "להיתנקות" הוא מיסודו לא נכון ורק מעמיק את האמונה שאין לי בעצם כל כך שליטה על המצב. אני מאמין שהקושי האמיתי שעומד מאחורי ההתמכרות הוא רגשי והמילה "התמכרות" מתארת אי נוחות רגשית שממנה המעשן מנסה להשתחרר ולכן הפתרון שעבד אצלי ושהפך למודל הדרכה יעיל מאוד נמצא ברובד הרגשי ולא בשום מקום אחר, לא בתרופה, לא בחומרים אחרים או תחליפים וגם לא בסוג של "שטיפת מוח" שמסבירה לנו מדוע מוטב לא להיות מעשן ( כי זה הרי ברור). כדי להתשחרר באופן מוחלט מהתלות בעישון בלי לחוות ברגשות שליליים ובוודאי שלא בסבל או תסכול, צריך להקדיש זמן להתבוננות פנימית, מספיקות כמה דקות מעט שקט ושלווה במקום ובזמן שמאפשרים לחשוב על עצמנו ומהותנו, בהיגיון, בנחת ולא מתוך פחד או מצוקה. כוללנו נולדנו עם יכולת ופוטנציאל לחיות חיים מלאים ומאושרים,לכול אחד יש שאיפות וביכולתו להגשימם בלי להזדקק לאף תלות בוודאי שלא בסיגריות או חומרים אחרים (שאינם מזון בריא ). זה לא עניין של עישון זו גישה לחיים שמראש מכוונת להעצמה של הנפש והגוף ושל אהבה עצמית. הדחף לעשן ואפילו הקושי הגדול ביותר יאבדו את אחיזתם ברגע אחד של החלטה, לא להפסיק לעשן...אלא החלטה להתחיל מכאן ואילך להזין את הגוף ואת הנפש רק בדברים שמקדמים אותם, מרפאים אותם ומאפשרים להם להיות תמיד בשיא מיטבם. זו גמילה מעישון בשלמות רגשית שתהפוך לדרך חיים ולא לעוד ניסיון מבין רבים שהסתיים בכישלון. כדי שתוכלי להיגמל מהתלות בעישון באמת עליך לשנות תפיסה, לאמן את עצמך בחשיבה חדשה שתכליתה לחזק את אישיותך ואת האמונה בעצמך שאת לא זקוקה באמת לסיגריות אפילו לא לשניה אחת כדי לממש את הפוטנציאל המדהים שבך. זה בגדול הכיוון הנכון של מחשבות שעיסוקם הוא לא בקושי ולא בהתמודדות או מאבק אלא בדרך האפשרית הטובה ביותר עבורך להמשיך ולצמוח ולהשיג הישגים בחייך האישיים והמקצועיים ובכל תחום אחר חשוב. ברור שעישון לעולם לא יכול להיות משהו שתורם לכך שהדבר יקרה ולכן לא לעשן זה לא וויתור ולא החלטה שאמורה להוביל לדחק או ספק אם נעשה הצעד הנכון, המשיכי להיות לא מעשנת, האמיני בעצמך וככל שיחלפו הדקות והשעות ותתמידי בחשיבה חיובית ומעצימה העישון יהיה הסטוריה ואת תרגישי נפלא. תרגישי בנוח אם תזדקקי לעוד תמיכה לפנות גם באופן אישי. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נגמלת טרייה
    10/12/2011

תודה רבה, עזרת לי. (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו