מתקשה להפסיק למרות הספר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתקשה להפסיק למרות הספר
    ג'ני
    14/12/2011

אני לא יודעת אם יש הבדל בין לקרוא את הספר או להקשיב להקלטה שלו אבל הקשבתי לספר עשות פעמים ואני הכי מבינה את העיקרון ואפילו מסכימה עם הרוב אבל עדיין קשה לי להפסיק האם יש איזושהי עצה לתת לי? אשמח לתשובה במהרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתקשה להפסיק למרות הספר

הוספת תגובה

• מתקשה להפסיק למרות הספר - תגובה

משה רוימי
    14/12/2011

שלום ג'ני,
    הגישה שלי לגמילה מעישון אמנם שונה מזו המוכרת לך ואולי היא תאיר בפניך כיוון נוסף שיסייע לך להשיג את המטרה ולהפוך ללא מעשנת ומאושרת, בקרוב. מדברייך נראה שאת מתמודדת עם קושי ונמצאת בסוג של "מאבק" עם הדחף לעשן וכאן הטעות אבל גם המפתח להצלחה. אחד ממאפייני התמכרות לעישון הן מחשבות מוטעות ואשליות שמובילות להרגשה שלא ניתן לתפקד ללא העישון או שהחיים יהיו סבל בלעדיו. כמובן שאין הדבר נכון אבל קשה להשתחרר מההרגשה הזו ללא פתרון אמיתי של מה שעומד מאחורי ההתמכרות וזה כמובן קושי רגשי ולא התמכרות פיזיולוגית. ברגע שתביני שגופך לא באמת מכור לחומרים שיש בעישון והסיבה לזה שאתה עדיין מעשנת נובעת מתפיסה מוטעית שאת עדיין מחזיקה בה ביחס לעישון ( שהוא מרגיע, מהנה, מסייע בדרך כלשהי...) משהו ישתנה וגם הפחד הגדול ביותר יתחיל לאבד את אחיזתו ותרגישי שהעישון הופך לאט לאט ללא רלוונטי. נסי להתייחס לכל סיפור הגמילה מעישון מתוך סקרנות ולא כאל יעד ומטרה שאת חייבת להשיג בתוך יום יומיים או שלושה, ראי את חוסר הטעם בלהרגיש אשמה שעדיין את מעשנת היות ועשית צעד משמעותי בכיוון ואת נחושה להצליח אז מגיע לך פרגון וחיזוק. אצלי בסדנאות אני מאמן לחשוב אחרת אבל גם להרגיש. כאשר הרגשות הם חיוביים ואנשים שלמים עם עצמם ועם חייהם כל מה שהם זקוקים לו זו יד מכוונת ומישהו שניתן לסמוך עליו שיאיר בפניהם את דרך כיצד לממש יעדים ושאיפות. הרעיון הוא לאמץ דפוסי חשיבה מועילים יותר כאלה שתכליתם הוא לטפח באופן מתמיד את הנפש והגוף, במזון בריא ומזין, במחשבות חיוביות, בפעילות גופנית, ביחסים זוגיים מספקים ומסיפוק על ההרגשה הנפלאה שאת מאפשרת לעצמך בזה שאת לא תלויה באף תלות או התמכרות. אם תהיי מעוניינת תרגיש בנוח להמשיך ולפנות. מקווה שיכולתי לעזור...בהצלחה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתקשה להפסיק למרות הספר - תגובה

רמי רומנובסקי
    14/12/2011

ג'ני שלום,

כל הרעיון של אלן קאר הוא לתת נוסחא שעובדת להפסקת עישון מיידית קלה וללא תסמיני גמילה או געגוע. עובדתית הנוסחא הזו עזרה למיליוני מעשנים בעולם להפסיק באופן מיידי.
    אבל... הספר או ההקלטה שלו לא תמיד מספיקים, כי יש כאן תהליך שאמור לייצר תובנה שלאחריה פשוט לא תרצי לעשן. יש הרבה אנשים שמבינים את העקרון אבל לא חווים את התובנה.
    כי כל אחד מפרש את הדברים בדרכו שלו וגם אין מי שיוודא שהתהליך אכן הוטמע וגם אין עם מי להתייעץ.
    אני ממליץ לך לנסות לקרוא את הספר (ולא לשמוע) ולראות אם יש הבדל, אם לא תמיד תוכלי להגיע לסדנה שהיא אגב הדרך האפקטיבית ביותר ליישום השיטה כ 50% מהאנשים שמגיעים אלינו קראו את הספר הבינו את העקרון אך לא הצליחו ליישם וכאן באמת הייתרון של היעזרות במסגרת מקצועית ובמנחה מנוסה שיוכל להוביל אותך אל המטרה ולסייע בעת הצורך.
    כך או אחרת אל תוותרי, הפרס בסוף הוא פשוט מדהים וכל הרעיון הוא לא רק להפסיק לעשן אלא גם להיות שלם עם זה ב 100% ללא תחושת ויתור כלשהי.

אם יש שאלות נקודתיות שעולות לך אשמח לענות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו