מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לכמה טיפיםעדי15/12/2011
חבר שלי מעשן כבד,
בהתחלה הוא היה מעשן סיגריות "קאמל" ואז במטרה להפחית הוא עבר לעשן "דראם". הוא חשב שעצם העובדה שהוא יצטרך להכין את הסיגריה כל פעם תגרום לו להתעצל ולעשן פחות.
כמו שאתם מנחשים נכון, לא כך הדבר.
אני הייתי מעשנת בעבר ונגמלתי לפני חצי שנה בערך, ממש חשוב לי שהוא יפסיק. אני אוהבת אותו מאוד אבל העישון לאחרונה מאוד מפריע.
הרבה פעמים שוחחתי איתו על כך, הצעתי לו לקנות סיגריה אלקטרונית או איך שלא קוראים לזה, לקנות את המסטיקים שדוחים את הדחף לעשן, אבל כלום לא עוזר.
אשמח אם תתנו לי עצות או טיפים שיגמרו לו להפחית לעשן, אחרת נראה לי שהוא ימצא את עצמו בדד כמו בפרסומת של מזרחי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי, זה צריך להגיע ממנו
מעשן לשבר15/12/2011אני בעצמי הייתי מעשן מכור. כמה שאמרו לי לא עזר. הייתי משוכנע שיש לי לחץ דם גבוה וסכרת (מה שבדיעבד התברר כלא נכון) אבל לא הלכתי לרופא כי ידעתי שהם יגידו לי להפסיק לעשן. הייתי מוכן להסתכן באירוע מוחי ואף במוות, העיקר לא להפסיק לעשן.
ברגע שהפסקתי לעשן, לא יכולתי להבין למה זה לקח לי כל כך הרבה זמן. ומה הביג דיל בלהפסיק לעשן. כולה צריך לעבור שבוע שבועיים בלי סיגריה ומשם זה כבר קלי קלות.
בטח את מכירה דברים דומים על עצמך. כיצד את היית מעשנת למרות שידעת שזה רע. אני חושב שגם הוא יודע את הדברים הללו. אבל הוא מכור.
בקיצור, זה צריך להגיע ממנו. שום דבר לא יעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה לכמה טיפים - תגובה
משה רוימי15/12/2011שלום עדי,
כמעשנת לשעבר את בטח יודעת ש"איומים" לא ממש עוזרים אלא רק מעמיקים את התסכול ואת רגש האשמה. בכל זאת ברור שהעישון מפריע לך ופוגע באיכות מערכת היחסים ובאמת שאין סיבה להרים ידיים אלא כן לעזור בדרך אחרת מאשר זו שמדגישה את הצד "השלילי" שלא מוביל לרוב לתוצאה הרצויה. הדרך שאני מציע שהוכחה באינספור פעמים לסייע לבני זוג לשנות כיוון היא לתת דוגמא אישית בניהול סדר יום ואורח חיים בריא, שמח וחיובי. הצד השני מתחיל לראות שהוא מפסיד איכות חיים ושמחה ויתחיל לחשוב בכיוון חדש על האפשרות להפסיק לעשן. כדי להשלים את התהליך, תוך כדי הזמן שחולף ( לא בכל יום :) ורצוי באווירה הכי נעימה ונינוחה האפשרית ) יש למצוא הזדמנויות לשיחה מלב אל לב על השאיפות, המטרות המשותפות והדרך האפשרית להגשים אותם ביחד וכל אחד לחוד. זו הזדמנות לבחון גם את ההתנהלות והיחס לכסף, ההוצאות וההשקעה בשיפור ההיבט הזה של החיים, אם בעבודה וחתירה לקידום או בקריירה שתהיה על מסלול של התפתחות וצמיחה חיובית. כמו ששמת לב השיחה שאני מדבר עליה אינה עוסקת בעישון אבל כן עוסקת בחיים, במימוש הפוטנציאל ומובילה בהכרח להתבוננות פנימית שמובילה גם לשינוי בדפוסי החשיבה ולבסוף גם בהתנהגות. מעשנים אינם זקוקים להטפות מוסר ולא שיאמרו להם שעיזון זה מזיק, כולם יודעים זאת אבל לא יכולים להפסיק לא כי הגוף מכור לחומרים אלא כי קיים אצלם קושי רגשי לא פתור שהעישון מפצה עליו בהיותו אמצעי נוח וזמין להקלה רגשית. שינוי תפיסה, זו הדרך המוכחת והיחידה שמובילה לבחירה מודעת והחלטה לזנוח את ההרגל לעשן בשלמות רגשית ובאהבה גדולה לקראת כל הרווחים שמצפים למי שלוקח את חייו בשתי הידיים ולעולם לא מפקיר אותם "בשבי" של אף התמכרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה משה ומעשן לשעבר
עדי18/12/2011לקחתי לתשומת לבי, איישם זאת ונראה מה יהיו התוצאות. זה יכול רק לעזור... שוב תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)