מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא קל להיות מעשן ששונא סיגריותעמיחי09/01/2012
שמי עמיחי, התחלתי לעשן בטיפשותי (כמו כולם) בגיל 16, וכמו כולם חשבתי לעצמי שאעשן לי קצת ואפסיק בלי בעיות מתי שרק ארצה.
היום אני בן 21.
לפני כשנה וחצי התחילה להציק לי מחשבה מאוד דכאונית מכיוון שהרגשתי שהסיגריות מגבילות אותי, הן לוקחות לי את החופש והעצמאות לעשות מה שאני רוצה ומתי שאני רוצה.
הרגשתי הרגשה נוראית בגלל שאני חייב להאכיל שוב ושוב את המפלצת המגעילה שבתוכי שדורשת ממני לעשות משהו שאני לא רוצה.
ניסיתי להכריח את עצמי להפסיק לעשן מספר פעמים, אך אפילו השנאה שהייתה לי כלפי הסיגריות לא עזרה לי להפסיק לעשן, וכעבור תקופות מאוד קצרות הייתי חוזר לעשן כמו גדול.
כל נסיון שכזה גרם לי לאומללות גדולה יותר בגלל שהרגשתי סוג של אשמה כלפי עצמי על כך שלא הצלחתי לעשות את מה שאני רוצה לעשות.
לפני כמה ימים קרה מצב שנגמרו לי הסיגריות, ומכיוון שהנני חייל בודד והמצב הכלכלי לא איפשר לי לרכוש קופסא חדשה החלטתי שאני לא אעשן עד שלא תכנס המשכורת הצבאית (???) הבאה.
אני ממש ממש סבלתי, הרגשתי את הדחף הפיזי, שהגוף שלי רוצה את זה בחזרה.
מרוב התחושה המגעילה הזאת, השנאה שלי כלפי העישון גדלה עוד יותר וכך נולד לו הרצון להפסיק לעשן, כי עד לאותה נקודה לא רציתי להפסיק לעשן, אלה לא עישנתי מחוסר ברירה.
לקראת הערב כבר החלטתי החלטה סופית שאני הולך להפסיק לעשן ויהיה מה.
לאחר שקמתי בבוקר הרגשתי הרגשה נוראית, הרגשה שכל הגוף שלי בעוד שניה הולך להתפרק. כל הנסיונות לסלק את המחשבות על הסיגריות לא הועילו.
קמתי מהמיטה, גירדתי את הכסף הדרוש ממקומות מסתור שהיו שמורים לימים שחורים ועם תחושה של אכזבה עצמית הלכתי לחקנות וקניתי קופסאת סיגריות.
אותה הסיגריה שעישנתי נתנה לי הקלה מהסבל שחוויתי, אבל יחד עם זאת, היא נתנה לי משהוא נוסף.... היא נתנה לי להבין שהיא בעצם גם זאת שגרמה לי לסבל הזה...... ושוב פעם השנאה שלי לעישון התגברה עוד יותר (כבר בפעם המי יודע כמה)..... והפעם החלטתי בשיא הבטחון והנחישות שזאת הייתה הסיגריות האחרונה שלי.
הפעם אני לא מרגיש את תחושת ההתפרקות ההיא שהרגשתי אז,
אני כל הזמן מחזק את עצמי על ידי כך שאני אומר לעצמי ש"אני הפסקתי לעשן – נקודה.".
התחושה שהגוף שלי נהיה יותר בריא נותנת לי יותר בטחון להמשיך עם זה...
אני רוצה להיות חופשי, וכל עוד והינני מעשן, לא אוכל להיות מי שאני רוצה להיות !!!
סתם הרגשתי צורך לשתף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
אלכס09/01/2012שלום עמיחי,
כל הכבוד לך על כך שהגעת למחשבות ותובנות שכאלה ועל כך שהחלטת לשתף.
רוב המעשנים היו רוצים להיות במקומך ולהפסיק לעשן בגיל כל כך צעיר.
אתה יותר ממוזמן להמשיך לשתף ולעדכן אותנו בהמשך... אנחנו תמיד כאן.
בקשר לסבל שלך, אתה צודק.
או שאתה סובל זמן מה בלי הסיגריות אך עם תחושה של גאווה וכבוד עצמי
או שאתה סובל עם הסיגריה ועם תחושה של חוסר כבוד עצמי. אך במקרה זה הסבל נמשך עד אין סוף...
נראה כי הפסקת לעשן בכוח רצון ולכן אתה סובל...
האמת היא שתהליך הפסקת העישון איננו חייב להיות מלווה ב"סבל" שהינך מתאר, ואני מניח שחבריי לפורום ייצטרפו לדעתי ויפרטו על כך קצת יותר.
בסופו של דבר החופש האמיתי מסיגריות איננו להגיד לעצמך "אסור לעשן, אסור לעשן, אסור לעשן" אלה הידיעה וההבנה שהסיגריות זה מוצר שאתה לא צריך, מוצר שלמעשה לא נותן לך שום דבר, כלומר "אני יכול לעשן מתי שרק ארצה, אבל למה שאני אעשה את זה?"
מזל טוב וברוך הבא לעולם החופש !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה לא צריך לייסר את עצמך
מעשן לשעבר09/01/2012אני כמובן שמח לשמוע שאתה רוצה להפסיק לעשן. אני גם שמח לשמוע שאתה רוצה להפסיק מהסיבות הנכונות - כדי שהסיגריה לא תשלוט עליך וכדי שכל החיים שלך לא יסובו סביב הדבר המסריח הזה שמזיק כל כך לבריאות.
אבל מה, עשה זאת בלי לחץ. ובלי לייסר את עצמך. אתה צעיר. בגיל שלך הפסקת העישון זה לא עניין בריאותי דחוף. העולם לא נחרב מכל שבוע/חודש נוסף שאתה מעשן. בזמן שלך. ברוגע שלך אני משוכנע שאתה תפסיק. תמצא לעצמך את העיתוי המתאים לכך.
לגבי הדרך להפסיק לעשן, אז אני הפסקתי בלי תרופות להפסקת עישון. אבל בדיעבד, אני יודע שהייתי צריך לנסות אותם. אם הייתי מנסה אותם, ייתכן שלא הייתי מעשן כל כך הרבה שנים. מה דעתך לנסות את התרופות ולהקל על יסורי הגמילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופס - לא קראתי את ההודעה עד הסוף
מעשן לשעבר09/01/2012ראיתי שאחרי אותה סיגריה, אתה ממשיך לנסות להפסיק לעשן. שיהיה לך המון בהצלחה!
תזכור שאתה צריך להחזיק מעמד כמה ימים. אחרי הכמה ימים זה כבר נעשה יותר קל. וככל שהזמן עובר כך זה יותר ויותר קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קל להיות מעשן ששונא סיגריות - תגובה
משה רוימי09/01/2012עמיחי היקר, קיבלת עידוד וחיזוק נכונים ובכל זאת כשמדובר בעישון כולנו יודעים שעידוד לבדו לא תמיד מספיק ובוודאי שלא פתרונות "חיצוניים", הדבר המשמעותי ביותר שהפך אותי ללא מעשן ברגע אחד היה תובנה שהובילה לתובנות נוספות, שהפכו את העישון לא רק ללא רלוונטי ( כי איני צריך אותו ) אלא לשינוי שהזניק את החיים שלי קדימה וזו בדיוק הסיבה שהחלטתי להתייחס למרות התגובות הנפלאות שקיבלת. מדבריך אני מתרשם שאתה בחור פיקח, אינטליגנט ואדם עם שאיפות לממש את הפוטנציאל ובאמת אמרת נכון " לעולם לא תהיה אתה עצמך כל עוד תעשן.." במילים אחרות תוכל לממש את הפוטנציאל האמיתי שבך כל עוד העישון ( וגם התמכרויות אחרות ) לא יהיו חלק מחייך. המשך לדבוק באמונה הזו והתמקד בדרך להפוך את חייך למשמעותיים בדיוק כמו שאתה חולם שהם יהיו והם אכן יהיו...והעישון?..ימשיך לצערנו להיות חלק מחייהם של אנשים אחרים ובשבילם נמשיך לעשות את מה שאנחנו עושים עם המון אהבה. יישר כוח בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

