סיגריה אלקטרונית- עוזר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיגריה אלקטרונית- עוזר?
    מריה
    10/01/2012

שלום לכולם,

אני מעשנת כבר לא מעט שנים וחלק נכבד מהעישון הוא עישון מול המחשב, מול הטלויזיה שלא ממש נובע מצורך גופני. ניסיתי להפסיק לבד וזה לא עזר. האם מישהו התנסה בסיגריה האלקטרונית? האם באמת יש סיכוי בעזרתה להפחית את הכמות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיגריה אלקטרונית- עוזר?

הוספת תגובה

• סיגריה אלקטרונית- עוזר? - תגובה

משה רוימי
    10/01/2012

שלום מריה,
    טבעה של ההתמכרות לעישון הוא הקושי לשלוט בכמות, למעשה זה כמעט בלתי אפשרי. סיגריה אלקטרונית כמו שאר הפתרונות "החיצוניים" יכולים אמנם למלא את תפקיד הסיגריה "האמיתית" ברגעים מסויימים אבל בתוך זמן קצר קיים סיכוי גדול שהיא תהפוך לחסרת השפעה כמי שיכולה למלא חסך רגשי ואת אי הנוחות שעומדים מאחורי הדחף לעשן ואני אסביר. אחת הטעויות הנפוצות היא לחשוב שהגוף מכור לחומרים המצויים בסיגריה ( הניקוטין ) כאילו שהגוף "דורש" את החומר ולא יכול בלעדיו ( האומנם?) כמובן שאין הדבר נכון וזו אמונה מוטעית. הגוף שלך כמו של כולנו אינו זקוק לחומרים מזיקים והוא מאותת על כך בכל מיני דרכים. חלק מה "איתותים" הם אותם נזקים בריאותיים מידיים וארוכי טווח אבל הם גם במישור הנפשי מנטאלי שבד"כ שקשה להבחין בהם ולהגדיר אותם אבל הם קיימים ואפילו משמעותיים יותר מהנזק הישיר למערכות הפיסיות החיוניות. בכל זאת כן קיימת התמכרות ולכן גם קשה להפסיק לעשן בכוחות עצמיים אבל זה אפשרי כאשר מבינים שהקושי האמיתי שעומד מאחורי הדחף הוא רגשי והוא זה שכל פעם מחדש מעורר את הצורך להשיג ממנו הקלה ומכיוון שהסיגריה "הוכחה" במשך שנים כפתרון יעיל להפיג את הקושי, היא הפכה להיות במודע או שלא במודע "דבר טוב" ואת האמונה הזו צריך לשנות וזה כמובן לא יכול לקרות באמצעות תרופות, אביזרים למיניהם , תחליפי ניקוטין או "טיפולים". חלק מהמעשנים ואני בינהם הצליחו להפוך לאנשים לא מעשנים ומאושרים ובכל זאת מדובר באחוז קטן. אני החלטתי להפוך את הדרך שעזרה לי להפסיק את ההתמכרות למודל הדרכה ולמפעל חיים ומאז שהתחלתי לעסוק בנושא נוכחתי שרוב המעשנים שאני יכול להגדירם כמעשנים לשעבר, התנסו יותר מפעם אחת בגמילה מעישון עד שהגיעו למסקנה שהשליטה והיכולת לא להמשיך בהרגל היא בידיהם בלבד. תוכלי לחסוך מעצמך זמן, אכזבה וכסף אם תאמיני שהכוח האמיתי נמצא אצלך ואינך זקוקה לעישון ומה שבאמת יוביל להצלחה שלך להמשיך בחיים נפלאים מול המחשב, הטלביזיה ובכל מקום אחר, זו חשיבה מסוג חדש שמתמקדת בטיפוח עצמך ובהגשמת שאיפותייך בחיים ולא בניסיון להסתפק בעישון "קל".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיגריה אלקטרונית- עוזר? - תגובה

רמי רומנובסקי
    10/01/2012

מריה,
    אם זה היה עובד היית רואה המון מעשנים ברחוב עם סיגריה אלקטרונית, מתי לאחרונה ראית זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו