הפסקתי לעשן לפני 3 שבועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקתי לעשן לפני 3 שבועות
    עודד זיו
    13/01/2012

הפסקתי לפני 3 שבועות לעשן לבד אני מרגיש כל יום שעובר יותר קשה לי לשמור על ההפסקה . מה כן יכול לעזור לי לא לחזור ולרחם על עצמי אבל קשה לי מאוד מה עושים???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקתי לעשן לפני 3 שבועות

הוספת תגובה

• הפסקתי לעשן לפני 3 שבועות - תגובה

משה רוימי
    13/01/2012

שלום עודד,
    3 שבועות זה המון זמן ומגיע לך כבר להרגיש טוב, שעלית על דרך חדשה אבל כדי שזה יקרה עליך להשלים שינוי ברובד הרגשי. האמירה שלך שכל יום שעובר קשה לך יותר ויותר ועל הרחמים העצמיים מראה שאתה חש עדיין שוויתרת על משהו טוב, שהסיגריה עדיין נתפסת בעינך כאמצעי שחבל שאינך יכול להרשות לעצמך כעת וזה מה שצריך להשתנות.

אתה יכול לעזור לעצמך אם תזכיר לעצמך את הסיבות שהניעו אותך להחליט שאינך רוצה עוד לעשן. יעזור לך מאוד להגדיר מחדש את הדברים הטובים בעלי המשמעות שתוכל להשיג בתקופה הקרובה וגם הרחוקה, נשימה חופשית וכושר גופני טוב יותר, יותר כסף, גאווה עצמית ופרגון מהאנשים שקרובים אליך ובכלל הרגשה שאתה נמצא על מסלול חדש וחיובי שיעניק לך הרבה יותר הזדמנויות להצלחה גם אם קשה לראותן כרגע. הפסקת עישון "אמיתית" אינה שינוי חיצוני כמו זה שמנסים לפתור אותו באמצעות תרופות וכל מיני מניפולציות ואתה בחרת בדרך הנכונה ולכן גם חשוב לי לעודד אותך ולהעניק לך ידע מדוייק שיעזור לך לעבור "שלב" שממנו והלאה לעולם לא תחשוב או תרגיש שהעישון הוא אופציה, בדיוק כמו שלא תכניס לפיך רעל במודע או תקפוץ לכביש סואן כשברור לך מהן ההשלכות. נכון, אצלי תהליך גמילה מעישון אורך 4 מפגשים אבל אני באמת חושב שבהרבה מקרים ניתן לנצח את ההתמכרות לעישון בפחות. האמת היא שמדובר ברגע אחד של החלטה שיכולה לנבוע מתובנות או "סוויצ'" שמתרחש במוח ומשחרר אותך לתמיד מהתלות. אני חושב שאחרי 3 שבועות, כל מה שאתה זקוק לו זו תמיכה ועידוד והפורום הוא בהחלט מקום נהדר לקבל אותם. בכל אופן תרגיש בנוח לפנות גם באופן אישי, אין סיבה שתרגיש תסכול מתהליך שצריך להיות מהנה ומלהיב רק מהמחשבה על החיים הנפלאים שמצפים לך בהמשך הדרך.

אחד הדברים המעניינים שגיליתי על עצמי וגם מניסיוני עם מעשנים הוא שככל שנמעיט לעסוק בקושי, לרחם על עצמינו ולשקוע במחשבות מגבילות, כך הפחדים ואי הנוחות הרגשית שמלווה את הגמילה מעישון תאבד את אחיזתה. דרך טובה להצליח בכך כי זה לא תמיד קל ופשוט זה לערוך "רשימות מלאי" של התכונות החיוביות שלך, של השאיפות שלך ושל הדרכים האפשריות להגשים את החלומות שלך הקטנים והגדולים. רצוי לשלב בין אימון המוח לחשיבה מתקדמת ובין רגיעה פנימית אז גם התוצאות מהירות מאוד. מוזיקה שאתה אוהב, תרגול מדיטציה או דמיון מודרך, תפילה וגם הליכה בחוף הים הם הזדמנות נהדרת לחיזוק פנימי וחיובי. כמו בכל תהליך של התפתחות וצמיחה החוכמה הגדולה היא להתחיל בצעד אחד ולהתמיד בכיוון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו