האם ידוע כמה זמן זה יכול להמשך?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ידוע כמה זמן זה יכול להמשך?
    רמי רומנובסקי
    14/01/2012

שבת שלום
    אני בת 40 והפסקתי לעשן לפני שלושה שבועות.
    מיום שלישי אני חווה קושי בנשימה, הייתי אצל הרופא שבדק את הריאות ואמר שהכל בסדר, כנראה המשך של הוירוס בכיבה שהיה לי. זה ממש לא נראה לי.
    מקריאה באינטרנט אני מגלה יותר שיש תופעת לוואי שכזו.
    האם ידוע כמה זמן זה יכול להמשך? זה די מטריד אותי, כמובן אם היו מבטיחים לי שזה רק תופעת לוואי, הייתי נרגעת :)
    האם יש מה לחזור לרופא? (לרופאה שלי הפעם שהיא מצויינת)
    תודה
    גבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשיי נשימה לאחר הפסקת עישון - תגובה

משה רוימי
    14/01/2012

שלום גבי,
    הפכת לפני 3 שבועות לאדם חופשי והתחלת בחיים חדשים ללא תלות ובאמת אצל חלק מהאנשים שהפכו ללא מעשנים, מתרחשים במשך כמה ימים או שבועות ספורים, שינויים כאלה ואחרים שנהוג לכנותם "כתופעות לוואי". חשוב להבין שהגוף שלך והנפש שלך לומדים להסתגל למצב חיים שלא היה מוכר להם הרבה זמן, אבל לא בכלל ( הרי לא נולדת מעשנת...). ההתמכרות אינה פיזילוגית ( הגוף לא זקוק לחומרים מזיקים ) אלא רגשית בעיקר והדבר בא לידי ביטוי במחשבות מגבילות שגורמות לנו להטיל ספק בעצמינו וביכולת הטבעית של הגוף להבריא את עצמו אחרי כל כך הרבה זמן של סבל ומצוקה. האתגר הוא לא לתת למחשבות האלה לנצח ולהמשיך במגמה ובכיוון שהתחלת בהם.

למעשה, בעצם העובדה שאת לא מכניסה לגופך רעל, אפשרת לכל מערכות הגוף החיוניות שלך ביניהן הנשימה, העצבים, הדם והעיכול וגם לתפקודי המוח לקבל את החמצן שהם זקוקים לו ואת התנאים לפעול ולהיות בשיא ביכולתם, כמובן אם רק תמשיכי ותהפכי את השינוי שהחלטת עליו באומץ רב לדרך חיים של טיפוח עצמי ולא תתייחסי להפסקת עישון כאל שינוי התנהגותי חיצוני בלבד, כפי שיכול לקרות שמנסים להיגמל עם תרופות או מניפולציה אחרת חיצונית.

קשיים בנשימה או כל שינוי אחר פסיולוגי יכול לנבוע מכל מיני סיבות ולא צריך למהר להסיק שזה בגלל "היעדר עישון", להיפך, השינויים שמתרחשים בגוף לאחר הפסקת עישון הם תמיד חיוביים ובזה אסור שיהיה לך ספק. יחד עם זאת כמו כל אדם אחראי עם מודעות עצמית, את מכירה את עצמך ואת גופך ויודעת לזהות מתי כדאי להיוועץ עם בעל מקצוע רפואי, לשמוע עוד חוו"ד או לקבל חיזוק שאת בכיוון הנכון ולהפחית ממך את הדאגה.

עצתי לך להכניס לסדר יומך כמה שינויים קלים שיש בהם כדי לשפר את הרגשתך ואולי גם לשנות את תחושותיך לגבי הנשימה ובמקביל לבחון את קצב ההתקדמות ובמידת הצורך להיוועץ ברופא.

בכל מקרה הסירי מליבך חשש או מחשבה שמה בריאותך "בסכנה" בגלל שאת לא מעשנת וחזקי את עצמך עם מחשבות שקובעות חד משמעית שהעישון אף פעם לא היה משהו טוב, אין בו שום דבר טוב ולעולם לא יהיה בו ולכן קיבלת החלטה נכונה ואת נחושה להמשיך ולהעשיר את חייך בכל מה שיכול להפוך אותם לטובים יותר, לדוגמא:
    פעילות גופנית, אוכל בריא ומאוזן, מדיטציה או זמן להיתרגעות וחיי חברה ואהבה מספקים, שיפור הרווחה הכלכלית וכל מה שאת יודעת שיעשה אותך מאושרת.

עישון לא רק שאינו מסייע לתחושת האושר, הוא פועל בדיוק בכיוון ההפוך, לוקח מאנשים את השליטה על החיים, הופך אותם לבודדים, ומרחיק מהם את הסיכוי להגשים באמת את הפוטנציאל שבהם.

3 שבועות ללא עישון הם סימן לשינוי מדהים שעתיד בתוך ימים ספורים לתת את אותותיו ולגרום לך גם להרגשה נפלאה שבריאותך נמצאת כבר במסלול הנכון בדרך לבריאות מיטבית וכדי להבטיח זאת תמיד מומלץ להיבדק ולטפל כשצריך אבל בוודאי שלא לחשוב שאולי מדובר בתופעת לוואי שנגזרה עליך רק כי החלטת לא לעשן.

בהצלחה ואל תהססי לפנות, לעדכן ולקבל תמיכה עד שגם התחושות האלה שתיארת ייעלמו כלא היו..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה

גבי
    14/01/2012

האמת שאצלי הכל היה קצת הפוך, התחלתי עם חדר כושר (וממשיכה עדיין כמובן) שיפרתי את התזונה, שייק בריאות בבוקר הרבה ירקות וסופר פודס. אחר כך הפסקתי לעשן
    הפסקתי הרבה פעמים בחיים, לשנה, לחודש, לכמה שבועות, ללא הצהרות שנגמלתי, פשוט נקיון הגוף.
    הפעם נגמלתי! לתמיד!
    עזר גם שנפטרו לי דוד ובת דודה (בת 37) מסרטן הריאות....

בכל מקרה, נראה לי שהיום היה קצת יותר טוב עם קוצר הנשימה, מחר אחזור לחדר כושר ואראה איך אני מרגישה שם.
    אם לא יעבור עד יום שלישי אחזור לרופא ליתר בטחון

תודה על התגובה ותמשיכות את עבודת הקודש שאתם עושים! כל הכבוד

פתאום אני מאוד רוצה להיות מנחה של סדנאות הפסקת עישון :)
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו