בקשתי לעזרה בהפסקת עישון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשתי לעזרה בהפסקת עישון
    יעלי
    07/04/2012

בגיל 70....כיצד עושים זאת..?? האם תיתכן הפרעה בריאותית מחוסר ניקוטין בגוף,וזה עלולו לגרום לפגיעה כלשהיא...??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשתי לעזרה בהפסקת עישון

הוספת תגובה

• בקשתי לעזרה בהפסקת עישון - תגובה

משה רוימי
    07/04/2012

שלום יעלי וחג שמח,

הבעיה העיקרית עם ההתמכרות לעישון היא התלות הרגשית ואם חושבים בצורה רציונאלית קל להבין שהיעדרות העישון מהחיים ומהגוף זה דבר נכון שיכול רק להועיל. בכל זאת וכמו בכל שינוי משמעותי בחיים חשוב שייעשה הדבר בשלמות רגשית ולא מתוך דחק או מצוקה. אני יכול לספר לך שאימי שכיום בת 73 הפסיקה לעשן אחרי 50 שנה בגיל 69 אחרי המון ניסיונות, אבל עשתה זאת בקלות ברגע אחד של החלטה. כששאלתי אותה מה הוביל אותה לזרוק את הסיגריות כך בלי קושי, בתקופה קשה מאוד שלנו במשפחה, כשאבי נפטר היא סיכמה במשפט אחד שעומד בבסיס מודל הגמילה שאני מנחה " בחרתי בחיים...".
    שינוי תפיסה, זה המפתח להצלחה ונכון שהוא לא קל תמיד אבל בהחלט אפשרי בכל גיל, גם בגיל 70. כשמפסיקים לראות בסיגריה משהו מועיל, מרגיע או כל דבר אחר ומבינים שהסיבה היחידה לעישון היא החלטה מוטעית שנעשתה ללא מחשבה מעמיקה ושהקושי להיגמל קשור בהרגלי חשיבה ואמונות מוטעות, כל מה שצריך זה לסמוך על הגוף שיש בו את התבונה לחזור ולתפקד בדיוק כמו שנועד להיות מרגע הלידה. גיל 70 הוא גיל נהדר לחיות באמת, להגשים חלומות ולתת ביטוי ליכולות, לכישורים ולניסיון החיים כדי לעצב מציאות חיים נוחה, מעודדת ומתגמלת את עצמך במיוחד אחרי שנים של תלות וגם את כל המשפחה.

לשאלתך על המצב הבריאותי אחרי גמילה מעישון, אומר שלכולנו שאיפה ורצון לחיות חיים בריאים ויש לנו אחריות לברר, לבדוק ולטפל כאשר צריך ולכן עם או בלי קשר לעישון, חשבי איך לטפח את גופך ונפשך כך שתהיי מאושרת ותרגישי בריאה, חשבי על ההחלטה לא כאל "הפסקה של משהו טוב.." אלא כאל "התחלה" של חיים חדשים שיש בהם תקווה וסמכי על עצמך שלא משנה מה יהיה, תתמודדי עם המצב בהצלחה ואם צריך כמו תמיד תערבי גורם מוסמך שתוכלי לסמוך עליו שיעודד אותך להמשיך ולא לחזור לאחור ויעשה הכל כדי להפיג ממך דאגה.

יעלי היקרה, מגיע לך כל הכבוד ושתפתחי דף חדש בחיים. אל תהססי לפנות להמשך תמיכה אם תרגישי צורך בכך.

מאחל לך חג חירות שמח ושנים יפות עד 120.

משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על דבריך המעודדים,

יעלי
    08/04/2012

כן, זה יהיה מבצע לא קל,,,אני על תקן רוצה,ומקווה לפעול לכך באמת, כפי שאמרת ההחלטה היא החשובה,אני נותנת לעצמי את השבוע להגיע להחלטה ולביצוע,ומאוד מאוד מקווה לעשות זאת,כבר פעם ניסיתי וכשלתי,וזה איכזב אותי עד מאוד. הרבה תודה,ובהחלט אעשה את המעשה,ואדווח על כך בהמשך. המשך חג שמח וטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו