מתנה ליום ההולדת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתנה ליום ההולדת
    תומר
    18/04/2012

לפני שבועיים החלטתי לתת לעצמי מתנת יום הולדת ולהפסיק לעשן לאחר 15 שנות עישון (קופסא ליום).
    להפתעתי הרבה הפחד מההפסקה לא היה קשור מציאותי . לאחר שקיבלתי את ההחלטה ההפסקה הייתה קלה באופן מפתיע. לא חוויתי עד כה תסמיני גמילה
    מדי פעם אני רואה אדם מעשן או שסתם יש לי חשק לסיגרע אבל אני כל הזמן חושב כמה יותר טוב בלי לעשן.
    במקביל התחלתי לרוץ ולשחות בים (תקופה יפה להפסיק לעשן)
    הבעיה היחידה שאני אוכל מעט יותר. אומנם בעיקר הוספתי פירות שקדים ואגוזים ולא שטויות. אינני שותה שתייה מתוקה ובכלל אינני אוכל הרבה אך להרגשתי בעבר עישנתי כל פעם שהייתי רעב (בעיקר בזמן העבודה ) ועכשיו אני אוכל פרי או שקד.
    העלתי לדעתי ק"ג אחד למרות שציפיתי להפחית בגלל הריצה.
    מהם התסמינים השכיחים לאחר הפסקת עישון להם אני אמור לצפות?
    אשמח לשמוע עיצות נוספות שיכולות לעזור לי לשמור על הכיוון הנכון

דבר אחד ברור לי "אין סגריה אחת"

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתנה ליום ההולדת

הוספת תגובה

• מתנה ליום ההולדת - תגובה

משה רוימי
    19/04/2012

שלום תומר,
    אין ספק שבחרת בכיוון נכון והענקת לעצמך מתנה נפלאה שתיזכר לעד כהחלטה חיובית, הגיונית ואמיצה. מדבריך אני מתרשם שלצד הנחישות להצליח אתה מתמודד עם קונפליקט פנימי בשאלת "התסמינים" שלאחר הגמילה מעישון, אולי בניסיון למצוא הסבר לשינויים שאתה חווה. לגישתי הקושי המרכזי שעומד מאחורי הדחף לעשן הוא רגשי ולא פסיולוגי כמו שנהוג לחשוב, כאילו שהגוף "דורש" את החומרים הרעים שיש בסיגריה. נכון אמרת שנולדת לא מעשן וחשוב גם לדעת שנולדת עם מנגנון מופלא שנועד להיות מכוון לצמיחה והתפתחות ובוודאי שלא להרס עצמי. מכאן גם קל להבין שהיעדרות העישון מחייך יכולה להיות רק דבר טוב ולכן אין לך מה להיות מוטרד מתסמינים כאלה ואחרים שנהוג לחשוש מהם. יחד עם זאת בהחלט יהיה נבון מצידך להמשיך ולגלות אחריות כלפי גופך ואישיותך ולהמשיך את המגמה החיובית ובמסגרת זו גם להקפיד על תזונה בריאה, פעילות גופנית וחיי רגש מספקים, אישיים ומקצועיים. בכל מקרה כמו כל אדם שצריך לברר, לבדוק או לטפל במקרה הצורך בבעיה גופנית או אחרת, כך בדיוק גם לאחר הפסקת עישון. ככל שאני יכול להבין אתה כבר "בחוץ" ועברת לעולם הלא מעשנים וכל מה שאתה זקוק לו זו באמת קצת תמיכה וחיזוק, אז אני מקווה שהדברים האירו את עינך וחיזקו אותך להמשיך בחייך ולעולם לא להביט לאחור בגעגוע או בתחושה שכאילו וויתרת על משהו טוב. אין ולא היה אף פעם בעישון משהו טוב ולכן בהנחה שיש לך חלומות להגשים כמו לכולנו, הדרך היחידה לאפשר לכך לקרות היא לעצב לעצמך מציאות חיים שתאפשר למרב הפוטנציאל שבך לבוא לידי ביטוי בחייך האישיים, המקצועיים וכמובן בכל הנוגע למצב הבריאות. המשך בהצלחה וגם המחשבות המעטות שיתכן ועדיין מעסיקות אותך ייפסקו ובלבד שלא תטיל ספק בכיוון החדש. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו