מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עישון וחוסר שינה- מוכר?מור03/05/2012
לפני כשבועיים הפסקתי לעשן אחרי שעישנתי כקופסא ביום במשך יותר מעשר שנים. אהבתי לעשן סיגריה לפני שהלכתי לישון ועכשיו זה חסר לי, פתאום גם השינה שלי נפגעה ואני מסתובב עצמי במיטה ולא מצליח להרדם עד ממש מאוחר. תרופות סבתא לא עזרו לי ומה שהתחלתי לעשות זה לקחת כדור שינה טונייט שהוא לבעיה של שינה שהיא לא כרונית ורק ככה אני נרדם. זה מצב מוכר? איך עוד אפשר להתמודד איתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון וחוסר שינה- מוכר? - תגובה
משה רוימי03/05/2012שלום מור,
ראשית ברכות על ההחלטה להוציא את העישון מחייך, היה בטוח שהיעדרותו משפיעה באופן חיובי מיד. נדודי שינה ושאר התופעות שאותן נהוג לכנות כתופעות לוואי אינם אלא תגובה טבעית לשינוי שתכליתו להוביל את גופך ונפשך לאיזון חדש, בריא יותר ונכון יותר כפי שנועד להיות מרגע הלידה. הדרך להשלים את התהליך ולהגיע לשלמות רגשית עם חייך החדשים שהעישון כבר לא חלק מהם, היא להתחיל לחשוב כמו לא מעשן וזה אומר בין היתר להמשיך ולטפח את גופך, לטפל בו מתי שצריך, להניע אתו בפעילות גופנית להזין אותו באוכל בריא ולא פחות חשוב לעשות דברים שירוממו את הרגשתך ויעניקו לך חיזוק ותמיכה שאתה בכיוון הנכון נוכח הקושי להירדם. באופן אישי איני ממליץ על תרופות כפתרון לבעיית שינה מכיוון שברוב המקרים הסיבה קשורה ברובד הרגשי, בדילמות שמעסיקות אותנו או בהטרדה אחרת שלא מרפה מאיתנו אף שמגיע העת לישון. דרך טובה להתגבר על הבעיה והקושי היא להתכונן לשינה, ליצור את האווירה המתאימה, להימנע מאכילה 3 שעות לפני ומקלחת חמה תמיד יכולה לעזור. במיטה , ניתן לשמוע מוסיקה נעימה ומרגיעה או אפילו לתרגל מדיטציה, לקרוא ספר טוב ובכל מקרה לסמוך על גופך שבסופו של דבר יתפקד בדיוק כמו שנועד להיות, בלי התלות בעישון כמובן ובוודאי שגם לא בתרופות. כמובן כמו בכל שינוי שאינו שגרתי שפוגע בתפקוד באופן קיצוני , מומלץ לערב גורם רפואי מוסמך ולבחון אם הבעיה דורשת באמת מניפולציה רפואית כלשהי. כמו שאמרתי מניסיון אישי וגם עם מעשנים רבים, נדודי שינה חולפים מעצמם בתוך כמה ימים באופן טבעי, בעזרת ההמלצות שתיארתי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)