מנסה לגמול את בעלי בדרכים יצירתיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנסה לגמול את בעלי בדרכים יצירתיות
    דנה
    23/05/2012

מזה כמה חודשים שאני מנסה לגרום לבעלי לעשן פחות, כמובן שאין לי ספק שהוא לא יפסיק במכה אבל עצם ההפחתה גם חשובה. לאחרונה עלה במוחי רעיון לקנות לו מכונת קפה מקצועית שתהווה מעין תחליף לסיגריות. לדעתכם זה יכול לעזור? הוא מאוד אוהב לשתות קפה (מקצועי, אורגינל כזה) ואולי אם תהיה לנו מכונה בבית במקום להדליק סיגריה הוא יפנה לאספרסו?

דרך אגב, ידוע לכם מה הסדר גודל מבחינת מחיר של מכונה כזו?

תודה, מחכה לתשובות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מנסה לגמול את בעלי בדרכים יצירתיות - תגובה

רמי רומנובסקי
    23/05/2012

אורית שלום,

אני מבין את רצונך לעזור לבעלך אך הדרך בה בחרת לא ממש אפקטיבית.
    ראשית כל ניסיון לצמצם את מספר הסיגריות לא מסייע להפסקה והוא אפילו גורם לאפקט הפוך - כל סיגריה הופכת ליותר יקרה כי המעשן מחכה להם יותר.
    שנית זה לא מחזיק מעמד ובסוף הוא יחזור לעשן את אותה כמות שעישן לפני שניסה לצמצם.

כמו כן הסיבה שבעלך מעשן הוא בגלל שהוא מכור ושום דבר לא יכול להחליף את ההתמכרות בסיגריות, לא קפה, לא אוכל וכל תחליף למעשה רק מחזק את תחושת הויתור והחוסר בסיגריה.

כדי לפתור את הבעיה את צריכה למצוא דרך לעזור לו להפסיק לעשן, אני ממליץ לך להעזר במסגרת מקצועית כי סיכויי ההצלחה שם הם הרבה יותר גבוהים, יש שיטות שונות תראי מה מדבר אליו, תוכלי לעשות סקר שוק קצר עבורו ובסופו של דבר להציג לו את התוצאות ולבקש ממנו רק לנסות ולא בהכרח להבטיח שהוא יפסיק.

חשוב להבין שהקושי הכי גדול עבורו הוא הפחד מהחיים בלי סיגריות, הפחד שההפסקה תהיה לו קשה והפחד שהוא לא יוכל להנות מהחיים, מבילויים ומקפה :) בלי סיגריה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת!

דנה
    24/05/2012

את האמת שרשמת דברים שלא היו ידועים לי קודם, מבירורים שעשיתי עד כה המליצו לי לגרום לבעלי להפחית בסיגריות מה שבסופו של דבר יוביל להפסקה. הבנתי שלא כדאי לעשות את זה בצורה דרסטית וקיצונית כי אז החלל הוא הרבה יותר גדול.
    אני אשמע בעצתך והבנתי את הטיעונים אבל מעבר למסגרת מקצועית מה עוד ניתן לעשות? (הוא לא מוכן לשמוע על זה בשום אופן), יש משהו במסגרת הביתית שאפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת! - תגובה

רמי רומנובסקי
    24/05/2012

הי אורית

במסגרת הביתית או בתקשורת מולו יש מספר דברים שאפשר לנסות לעשות:
    נסי לראות לו דוגמאות של מעשנים שאתם מכירים שהפסיקו לעשן ומרגישים מצויין. בקשי ממנו לראות את הדברים מנקודת מבטך, קודם שזה מפריע לך, אולי אפילו גורם לך לדחייה ושנית איך הוא היה מרגיש אם מישהו שהיה קרוב לליבו היה מסכן את עצמו, האם הוא היה עומד מהצד באדישות?
    תני לו מתנה ראויה: למען הילדים, הזוגיות, או הכסף - מה תוכלו לעשות עם הכסף הזה במקום לשרוף אותו על סיגריות.

את יכולה גם להתקשר אלינו ואם בעלך יסכים אחד היועצים שלנו יוכל לדבר איתו, יש לנו ניסיון בעבודה עם מעשנים.
    הכי חשוב התאזרי בסבלנות, יש גבול למה שאת יכולה לעשות ולחץ לפעמים גורם להתנגדות ואנטגוניזם.

מאחל לך בהצלחה

כל טוב,

רמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו