מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המוגלובין גבוהאורי08/06/2012
שלום חברים,
שמי אורי אני בן 53 ,לאחרונה בצעתי בדיקות דם בקופת חולים והתברר שיש לי המוגלובין גבוה 18 ,אני מעשן המון שנים כ-30 סיגריות ליום,התבקשתי על ידי הרופא להפסיק לעשן ולהגיע בעוד חודש לבדיקה חוזרת.
האם ישנו קשר בין עישון למוגלובין גבוה?
אני כבר שבועיים לא מעשן ומקווה להפסיק בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין גבוה - תגובה
משה רוימי09/06/2012שלום אורי,
ראשית מגיע לך בהחלט עידוד וכל הכבוד על ההחלטה הנבונה להיות לא מעשן. אם אינך מעשן שבועיים זה מצוין והתמדה בדרך חיים של טיפוח עצמי ולא של "הרעלה" תשפיע בוודאי לא רק על מדד המוגלובין אלא על כלל מערכות גופך והמגמה החיובית שתתחולל בכל אחת מהן: מערכת הדם, הלב, הריאות, העצבים, העיכול וכל איבר ואיבר בגופך שיזכה אחרי 30 שנה לקבל את החמצן ושאר "הדברים" הטובים שהוא זקוק להם כדי להיות במיטבו. עישון מדכא את ייצר החיים והסיבה שהתבקשת ע"י הרופא שלך להפסיק לעשן היא כי הוא יודע כמו רוב האנשים שעישון הוא גורם מזיק בהרבה מובנים גם אם קשה תמיד למצוא את הקשר או ההוכחה לכך. אני משוכנע שאתה מרגיש הרבה יותר טוב בלי העישון ואם היה זה הרופא שחולל אצלך את השינוי הנפלא זכית, חסכת כסף וגם זמן ואנרגיה בפתרונות שלא ממש מועילים כי הרי הכל "בראש" לא משנה באמת באיזה שיטה תבחר או כמה כסף תשקיע בה עד שתגיע למסקנה שהגעת אליה בכוחות עצמך וזה נפלא. הדבר החשוב ביותר שלא תביט לאחור בסוג של געגוע או תחושה שאולי וויתרת על משהו טוב, תהיה שלם עם הבחירה וההחלטה לא רק בגלל המוגלובין, זה באמת דבר פעוט מול הרווחים העצומים שתעניק לעצמך ולאנשים שיקרים לך. המשך לעשות דברים שישמחו אותך, תעניק לעצמך מתנות וסמוך על גופך שהוא יודע בדיוק מה טוב בשבילו, עשן מכל סוג הוא בוודאי שלא צריך. בהצלחה ואם תרגיש בכך צורך אל תהסס לפנות לחיזוק ותמיכה בשביל זה אנחנו כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמוגלובין גבוה אכן קשור לעישון
עוד תגובה09/06/2012בעלה של חברה שלי מצא עצמו באותה בעיה וגם לו הרופא אמר שרמת ההמוגלובין עלתה בגין עישון כבד. ברור שיש עוד נזקים אבל אם שאלת על הקשר בין הדברים אז עוד רופא אמר את אותו הדבר למעשן כבד אחר. כל הכבוד על שהפסקת לעשן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)