משבר לאחר הפסקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משבר לאחר הפסקה
    מיכל
    29/07/2012

עישנתי כמעט 2 קופסאות ליום במשך 20 שנה. הפסקתי ל4 שנים וחזרתי (!) כן, כן, מהשאכטה הקטנה של "תראו איך זה לא משפיע עליי" . הרסתי לעצמי הפסקה של ארבע שנים !
    אחרי שסיימתי להתבוסס בכישלון ובתחושת התבוסה הקשה כי אם חזרתי אחרי 4 שנים אז זה אבוד , החלטתי לנסות שוב.
    כשקראתי את הספר של אלן קאר חייכתי לעצמי. הוא בעצם לא חידש לי כלום. כל מה שכתוב הוא מה שאמרתי לעצמי בהפסקת עישון קודמת. אני כן חושבת שהוא ספר מאוד מוצלח וחכם פשוט להפתעתי מסתבר שאני אישית יישמתי את זה מתוך תובנות פרטיות מבלי לדעת כבר לפניו. ..
    הפסקתי לפני 19 יום. השמנה פראית ביותר. ממש חוסר אונים מוחלט. אז אני מבינה שהחלפתי התמכרות בהתמכרות. מה זה עוזר לי אם אני מבינה את זה כדי לפתור את זה? היה אתמול ריב איום ונורא במשפחה ורעדתי מטירוף לסיגריה. לא עישנתי אבל מה זה עוזר אם הצורך שחשבתי שעבר משתולל פתאום כ"כ חזק? בקיצור בייאוש מוחלט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר לאחר הפסקה

הוספת תגובה

• משבר לאחר הפסקה - תגובה

רמי רומנובסקי
    29/07/2012

מיכל שלום,

אני מכיר את התופעה של "לא יקרה כלום אקח רק אחת" הרבה מעשנים נופלים למלכודת הזו.
    נראה שמצד אחד קראת את הספר והבנת אותו ואגב רוב הדברים החשובים ללמידה והבנה הם פשוטים אבל יש הבדל בין הבנה אינטלקטואלית לרגשית ובטח בין הבנה ליישום.
    הלכה למעשה לפי מה שאת מדווחת מהשטח את לא חווה את הדרך הקלה אלא את הדרך הקשה.
    גם מכיוון שאת מחליפה את הסיגריות באוכל וגם בגלל שאת עדיין מקשרת בין עישון לבין מתח לחץ ועצבים.
    אני ממליץ לך לקרוא שוב את הספר בפרק זמן קצר ולראות אם משהו משתנה בהרגשה שלך. כרגע הקושי שלך הוא אינו פיזי, כי אין לך כבר כמעט ניקוטין בגוף, אבל תפיסתית את עדיין מרגישה שאת מוותרת על משהו וזה מה שגורם לייסורים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו