מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מעשנת כ3 שבועותאולגה05/08/2012
בוקר אור, עשנתי כ10 שנים בערך כקופסא ביום. לפני 3 שבועות הפסקתי לעשן בעקבות וירוס בקיבה וגם לי לבחילות קשות. לאחר כשבוע וחצי מצבע הבריאות השתפר קצת אך התחלתי להרגיש חרדות לפעמיים כאלה שגרמו לי לבחילות עזות וחוסר תפקוד. אבי שמעשן קרוב ל30 שנה ציין בפניי שאני חווה גמילה דבר שלא חשבתי עליו. כרגע יש לי קושי בעיקר בבקרים, אני מתעוררת ב6 בבוקר עם רגשות חרדה שמובילות לבחילות, אני עושה תרגילי נשימה ומצליחה לאכול. במהלך היום המצב משתפר ואני מאוד רוצה להמשיך להיות נקייה אך הקושי שלי הוא החרדות בבקרים, מתי התופעה אמורה לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מעשנת כ3 שבועות - תגובה
משה רוימי05/08/2012בוקר טוב אולגה. 3 שבועות הם בהחלט מספיק זמן כדי לראות עצמך לא מעשנת לתמיד. למרות התפיסה הרווחת שגמילה מעישון היא קשה, זה לא נכון. אמנם השינויים שאת חווה לא נעימים אבל לא משנה איך מכנים אותם הם יחלפו ויפסיקו להטריד ככל שתתמידי בכיוון החדש של חייך, להיות אשה חופשיה שהאושר שלה לעולם לא יופקד או יהיה תלוי בהתמכרות כזו או אחרת. עישון הוא הגורם לאי יציבות רגשית ובכלל זה לדיכאונות וחרדות ולכן היעדרותו מחייך היא דבר נהדר שצפוי להעניק לך רווחים עצומים, לא רק בדימוי העצמי שיתחזק ובתחושת הכוח שיחזור לחייך אלא גם בהרגשת רעננות, אנרגיה חיובית ושמחת חיים על זה ששינית את חייך מקצה לקצה. הפסקת עישון בעיני היא חיים חדשים וכדי שהיא תהיה מוצלחת היא צריכה להיות סיבה למסיבה ובוודאי שלא להוביל להרגשת צער או וויתור, לא וויתרת על שום דבר טוב ולכן אל תחשבי לרגע שהסיבה לתחושות הלא נעימות קשור בזה שאת לא מעשנת, להיפך...המשיכי בטיפוח עצמי וצרי לך שגרת יום שיש בה אוכל טוב ומאוזן, פעילות גופנית ומפגש חברתי שיעצים את הרגשתך, הרבי בשתיה ( כ 8 -10 כוסות מים ) וכשעולה מחשבה על העישון, דברי עם עצמך והזכירי לעצמך שעישון לא היה אף פעם צורך של בני אדם ( גם לא של חיות..) והסיבה היחידה שאת ומיליוני אנשים אחרים בעולם מעשנים קשורה בצרכים רגשיים שיצרני הסיגריות יודעים היטב לנצל. בהדרכות שלי אני ממליץ לא לספור את הימים ולנסות לבחון את המציאות לפי המרחב החדש שהענקת לעצמך כלא מעשנת לממש את הפוטנציאל ביחסייך הבינאישיים, בתחום המקצועי וכמובן בשיפור הרווחה הכלכלית, אלה 3 התחומים המשפיעים ביותר על תחושת האושר וככל שתעצימי אותם כך תהיי אדם מאושר יותר שלא זקוק לא לעישון ובוודאי שלא לאף התמכרות אחרת. שיהיה בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לציין שאיני מרגישה צורך לעשן
אולגה05/08/2012קודם כל תודה! יש לי את ההבנה ואני עושה לעצמי מעשה חסד עם ההחלטה להפסיק לעשן!! אני לא מרגישה צורך להדליק סיגריה וגאה להגיד לחברים שאני מפסיקה לעשן! הדבר באמת מעלה בלי אושר פשוט הבקרים כרגע לא פשוטים ובמהלך היום הכל מסתדר, אולי זה עדיין החולשה מהוירוס שתקף אותי יחד עם השינוי המשמעותי שהחלטתי לעשות בחייך שגורמים לי בבוקר לאי יציבות שכזו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לציין שאיני מרגישה צורך לעשן - תגובה
משה רוימי05/08/2012לכל אחד האופי שלו, ההרגלים והדרך שבה הוא פועל כדי לממש עצמו ואין ספק שלפי דברייך, עלית על דרך המלך והגאווה שאת חשה תלך ותתעצם ותהפוך בהמשך לחלק מאישיותך שתהיה חזקה יותר, נחושה יותר והחלטית וזו בהחלט סיבה לשמחה גדולה. בכל זאת הבקרים כפי שאת מתארת לא קלים ועצתי לך לבחון את המצב לא בקונטקס רחב מידי אלא לנסות ולראות מה את יכולה לעשות כדי שהבוקר הקרוב למשל ( רק הוא ) יהיה טוב עבורך, קל ונעים. רק את יודעת מה יכול לעשות לך טוב בבוקר, זה יכול להיות הקפה, הליכה קלילה באוויר הצלול של כמה דקות, מקלחת טובה או הקדשת זמן לרגיעה עצמית בעזרת מדיטציה, כתיבה או האזנה לשיר שאת אוהבת. בהנחה שאין לך בעיה גופנית שמצריכה בירור של מומחה, השינוי שאת חווה בהחלט יכול להיות שהוא תוצאה של הסתגלות הנפש והגוף שלך למציאות החדשה, המוכרת והנכונה אגב לאישיות שלא כמו העישון ואת יכולה לסייע לשלב הזה לעבור באמצעות חשיבה מתקדמת, כזו שמכוונת לטיפוח עצמי באחת מהדרכים שהצעתי או בכל דרך שתעלי על הדעת ושתהיה לך נעימה ומועילה. זכרי, כל בוקר הוא בוקר חדש יחיד במינו שיכול להיות נפלא בזכות הדברים שתעשי, אני בטוח שבתוך יומיים שלושה גם הקושי הזה יהיה מאחוריך, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)