מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה עצמיתמאי17/08/2012
*לא לציטוט.
שלום רב,
אני מעשנת כ-10 שנים (די בהדחקה, אומרת לכולם ש7 שנים). עשיתי הפסקות בעבר הרחוק לשנה או חצי שנה, ותמיד חזרתי לעשן עקב סיגריה אחת, שאמרתי לעצמי "טוב, זו רק אחת" ומשם הדרך חזרה הייתה בלתי אפשרית.
יש לי ברונכיט כרוני עקב הסיגריות ואני משתמשת במשאף נגד זה.
אציין שאני בת 30...שזה גיל שמומלץ להפסיק...
בכלל, זה מגביל עם המשאף, והורפאה שלי כל הזמן אומרת לי להפסיק.
אני גם כל כך פוחדת ממחלות, כמו סרטן, וכל יום מחדש אומרת שאפסיק לעשן, אך לא עושה זאת.
נרשמתי לסדנה של הכללית, אך היא תהיה בספטמבר, ואולי זה יתנגש לי בשעות עם דברים אחרים. מה גם, שאני רוצה כעת להפסיק ולא לחכות.
אתמול בן זוגי די הציב לי אולטימטום בקשר לעישון, כי הוא חושב על להביא ילדים וחושש ממהשלכות של העישון על העובר. למרות שאנחנו עדיין לא מתכננים הריון :) אבל הוא חושב על ההשלכות העתידיות והוא צודק, וגם יש כח רצון להפסיק. אך נורא קשה ליישם לגמרי...
החלטתי שאני מפסיקה לבד, בהדרגתיות ולא בבום.
התחלתי בכך היום.
אך הבעיה היא, שיש לי קשיים נפשיים(חרדות וOCD וגם חרדות בריאותיות, שקשורות לעישון) והסיגריה מרגיעה אותי או נותנת לי פסק זמן מהמחשבות והקשיים, בריחה שכזו.
או שאני רגילה לכל מיני התניות שאיני יודעת איך לשבור אותן. כמו, סיגריה אחרי אוכל, יחד עם הקפה, כשמחכה לאוטובוס, לפני אירוע מלחיץ, במהלכו, בבוקר - עוד לפני שפותחת את העיניים - כבר סיגריה, ועוד שתיים עם הקפה לאחר מכן, לריכוז בלימודים(בעיקר בתקופת מבחנים וכו) וכאתנחתא בהפסקות מהשיעורים. בבתי קפה, ביציאות, כשמרגישה לא בסדר עם עצמי.
בקיצר, זה לא נגמר..תמיד יש סיבות למה כן.
אשמח לטיפים איך לשנות התניות,דרכי חשיבה, איך שהגוף יסבול פחות מהגמילה מהניקוטין (לא מתכוונת להשתמש בשום תכשיר רפואי כמו סיגריה אלקטרונית או מדבקה או זייבן וכו').שמעתי שיש הרבה תופעות לוואי כשנגמלים, פיזית, כי הגוף רגיל לקבל ניקוטין. אני כבר היום חווה תופעות של עצבנות ואי-שקט...
ומה עושים עם החשק לסיגריה?
אני לא יכולה פתאום לפתוח בדרך חדשה של חשיבה, על דברים חיוביים, כי אני די פסימית..אז זו לא עצה יעילה עבורי, אבל מה אני יכולה לומר לעצמי כדי להצליח, למשל.
אגב, אני מעשנת בין קופסא-לקופסא וחצי ליום...לעתים יותר, לעתים פחות.
תודה מראש...:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין שלמרות החרדה הבריאותית, כן המ
מאי17/08/2012המשכתי לעשן עד עכשיו.
ואני יודעת שיישאר החשק לעשן, כי הוא כל כך מרגיע אותי. ואני רואה עצמי בעתיד רוצה סיגריה ושקשה להתנגד..
ואני גם פוחדת מהשמנה עקב כך...
זה הרגל מגונה שקיים אצלי כל כך הרבה שנים, ופתאום לעשות את השינוי הזה..
אני גם חושבת על תסביך אורלי לפי פרויד, שאולי יש לי, למי ששמע על כך, ושמתישהו שוב אחזור לעשן...
נכון שזו לא חשיבה נכונה לגמילה..אבל זה עולה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאציין שלמרות החרדה הבריאותית, כן המ - תגובה
רמי רומנובסקי19/08/2012מאי שלום,
אני קורא את דבריך וליבי יוצא אליך.
כמה דברים השלכת על הסיגריה :)
קודם אם הצלחת להפסיק לעשן בעבר אין סיבה שלא תצליחי שוב, למדי מהטעות של "רק סיגריה אחת" כי אין כזה דבר.
בקשי מבן הזוג שלך לתת לך לעשות מה שצריך בלי להפעיל לחץ, הלחץ לא רק שלא עוזר אלא הוא מייצר אפקט הפוך, אם הוא לא מעשן הוא לא מבין את הבעיה שלך, כדאי לקחת את זה בחשבון.
בנוגע להפסקה עצמה, אני לא ממליץ על צמצום, אם החלטת להפסיק לבד עדיף להפסיק בבת אחת מניסיוני, להפסיק בהדרגה זה כמו לעקור שן במשך שבועיים במקום לגמור עם זה ביום אחד. הורדת כמות הסיגריות לא עוזרת להפסיק היא רק הופכת כל סיגריה ליותר יקרה עבורך.
קחי בחשבון שכשאת מפסיקה לעשן הגוף נגמל מניקוטין והמטרה היא לתת לניקוטין לעזוב את הגוף כל סיגריה שאת מעשנת מחזירה אותך לנקודת ההתחלה.
כמו כן אם את סובלת מחרדות או לוקחת כדורים למטרה זו, אסור לך לקחת תרופות גמילה וגם כדאי לך להעזר ברופא המטפל שלך מכיוון שהפסקת עישון משפיעה על תפקוד הכבד וייתכן ויצטרכו לשנות או להפחית את מינון התרופות שלך.
מקווה שעזרתי
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)