מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורדה בכמות העישון ודכאוןמיכל20/08/2012
הי, בחודש האחרון ירדתי בכמויות העישון (מ25 סיגריות ביום ל6-7 סיגריות). במקביל אני מרגישה עייפה מאוד, מדוכאת, מתוחה וחרדה. יש לצין שאינני מכריחה את עצמי לרדת, אלא זה קרה לי באופן טבעי ולכן אינני עוצרת את עצמי מלעשן. האם יכול להיות שאני חווה תופעות לוואי של גמילה אפילו שאני עדיין מעשנת? תודה, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדה בכמות העישון ודכאון - תגובה
משה רוימי20/08/2012שלום מיכל,
אחת הטעויות הנפוצות היא לייחס לגמילה מעישון משמעות שלילית. לא כל שינוי במצב הרוח, שינוי בתיאבון או שינויים אחרים פיסיולוגים הם שינוים שליליים שנובעים מהפסקת עישון או צמצום כמות הסיגריות, להפך העישון הוא עצמו אחת הסיבות לאי יציבות רגשית וכל סיגריה היא מעין פיצוי רגשי על אי הנוחות שגורם חסך רגשי ולכן אם את מעשנת פחות זה נהדר אבל זכרי שהיעד והמטרה היא להגיע לרגע שממנו והלאה כל מה שיעסיק אותך זה לטפח את עצמך, לדאוג לגופך ולעשות רק מה שמקדם אותך ומועיל לך, לא רק מבחינה גופנית אלא גם ואולי בעיקר מבחינה נפשית, עשי הכל כדי שתהיי מאושרת בלי להיות זקוקה לאיזו תלות או התמכרות. עייפות, דיכאון וחרדות הם מצב תודעתי שיכולות להיות לו המון סיבות ולא תמיד קל ופשוט להצביע על הגורם ובכל זאת מדובר במצב לא נעים שבמקרים מסוימים משתק ממש מלתפקד ביומיום. עצתי לך היא לאמץ הרגל של הליכה יומיומית, רצוי בסביבה טבעית, חוף הים למשל או בפארק, להרבות בשתיה ולהתחבר למקורות מידע חיוביים ומעצימים ולהתרחק מכל מה שלא מוסיף לך לתחושת האושר כמו חדשות, אנשים עם אנרגיה שלילית וכד' ובמקביל לעסוק בסוג של תרגול רגיעה עצמית. לגבי הגמילה מעישון מניסיוני היא הופכת למשימה קלה ופשוטה כאשר הנפש והגוף מכוונים לטיפוח עצמי במקום "להילחם" בדחף ולהשקיע מאמץ בניסיון להימנע מעישון. הפסקת עישון אמיתית תהיה תוצאה של שינוי תפיסתי, החלטה מודעת ונחושה ואימוץ הדברים הטובים שהזכרתי, בתוספת אוכל טוב ומזין, שמחת חיים וניהול יחסים בינאישיים פורים וחתירה להשיג בטחון ורווחה כלכלים כדרך חיים. אני מקווה שסייעתי ואם תרגישי צורך אל תהססי לפנות אלי גם בטלפון למידע נוסף או תמיכה מכל הלב. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המפורטת והמחזקת
מיכל20/08/2012היה באמת מחזק לקרוא את זה. העניין הוא שאינני עסוקה כרגע בלמנוע מעצמי את הדחף לעשן, כפי שכבר אמרתי, ירדתי באופן טבעי בכמויות, לכן אינני מצליחה להבין את מה שקורה לי מבחינה רגשית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המפורטת והמחזקת - תגובה
משה רוימי20/08/2012הי מיכל,
לפי תפיסתי וגישתי הקושי האמיתי שעומד מאחורי התלות בעישון הוא רגשי ולא פסיולוגי ולכן התחושות ( הרגשות ) שלך מבטאות סוג של שינוי שאת חווה שבא לידי ביטוי מבחינה רגשית, אבל זהו שינוי חיובי שנובע מצמיחה והתפתחות שאחת התוצאות לכך היא גם הפחתה של כמות הסיגריות באופן טבעי ( לא כתוצאה ממאמץ, או כוח רצון ). זה מה שיפה בתהליך גמילה נכון שהוא נובע מבפנים ולא מבחוץ, שהוא ביטוי לשינוי שמהותו הוא חיבור למקורות הכוח והעוצמה הפנימיים ולא תוצאה של פחד, מצוקה או תסכול כפי שלצערי חווים מעשנים שמתפתים לכל מיני פתרונות שיש בהם בעיקר הבטחה לתוצאות אבל הרבה פחות עזרה אמיתית למעשן להשתחרר מהקושי הרגשי. כפי שאמרתי שינויים רגשיים הם ביטוי להיותנו אנושיים ואנושי זה אומר גם להרגיש לא רק שמחה ואושר אלא גם כאב, עצב ובדידות והחוכמה לדעתי הצנועה היא להשאר נאמנים לעצמינו לא רק במטרות הגדולות, החומריות או האחרות אלא בעיקר להיות נאמנים למהות הפנימית זו שרואים אותה בבירור על תינוקות בני יומם. אני אומר את הדברים כי עישון אף פעם לא היה צורך של בני אדם ( גם לא של אף בעל חי אחר, או צמח ) והיכולת שלך לממש את הפוטנציאל ולחיות חיים של הגשמה מלאה אפשרית הרבה יותר ממה שתוכלי לדמיין אם תתני לעצמך הזדמנות לחזור להיות מה שנועדת להיות, להגשים בלי פחד את החלומות, כל יום חלום קטן אחר וצעד אחר צעד תיווכחי לא רק שאת מרגישה הרבה יותר טוב אלא שלא תיזדקקי לעישון, לא כדי להירגע, לא כדי להתרכז ובוודאי לא כאמצעי להנאה ובילוי כי לעולם לא תעשי במודע משהו שיגביל אותך וימנע ממך להיות האדם הטוב ביותר שאת יכולה להיות. פחדים, חרדות, רגשות אשם יש לכולנו ואם תתני לעצמך את הזמן לחשוב על הדברים אחרת, בעיקר כשינוי חיובי שטוב שאתה חווה כעת ולא בזמן אחר, אפילו הפחד הגדול ביותר אם קיים יאבד את אחיזתו ותפתח בפניך דלת לעולם חדש של אפשרויות לצמיחה בכל תחומי החיים. חשבי על הזמן, הכסף, המחשבות, האושר מהבריאות שלך שתלך ותתעצם, על הדימוי העצמי והגאווה הגדולה שתמלא את נפשך מול האפשרות להמשיך בכיוון שאף אדם לא מעוניין בו, לצערי חוץ מיצרני הסיגריות שכל תכלית "מפעל חייהם" הוא הרס החיים של כולנו למען רווח כספי שאין בו ואף פעם לא תהיה בו ברכה. אני שמח לדעת שדברי מחזקים ומעודדים ושוב מאחל לך הצלחה בכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)