מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת עישון ואלכוהולעדי08/10/2012
חג שמח לכולם,
לא מזמן הפסקתי לעשן לשלושה חודשים. מאז אני מפסיק וחוזר לאחר מספר שבועות.
שמתי לב שבכל פעם שאני חוזר לעשן, זה קשור לשתיית אלכוהול.
באיזשהו שלב חולפת אצלי מחשבה שבא לי סיגריה, וזו נקודת אל-חזור.
הראש נאטם, אני שוכח את כל מה שהביא אותי להפסיק לעשן, ומחפש את הפיצוציה הקרובה כדי לקנות סיגריה בודדת... וההמשך כבר ברור.
בין הנקודה שבה אני מחליט שאני הולך לעשן ועד שאני מגיע לסיגריה, יכולים לחלוף שעה או שעתיים. כל הזמן הזה עומד לרשותי ואני אפילו לא מנסה לשנות את ההחלטה. אני מוותר מראש ולא ודע איך לשנות את זה. אודה מאוד לעצתכם.
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת עישון ואלכוהול - תגובה
רמי רומנובסקי11/10/2012עדי שלום,
תחת השפעת אלכוהול הראש עובד פחות טוב, אנו פחות אחראים ועושים דברים שלא היינו עושים במצב רגיל, כמו כן יש את האשליה של "רק סיגריה אחת" ומן הסתם אתה עדיין מיחס לעישון ערך של הנאה.
בפעם הבאה שתמצא את עצמך חושב לקחת סיגריה שאל את עצמך 2 שאלות.
1. האם הייתי רוצה לחזור עכשיו ולעשן חפיסה ביום (או את אותה כמות שעישנת לפני שהפסקת)?
2. מדוע הפסקתי לעשן? מה שנאתי בעישון, מה הפריע לי?
ראשית הרבה יותר קל לבחור בלא לחזור לעשן כל יום כל היום מאשר בסיגריה אחת, אבל כפי שאתה ודאי יודע סיגריה מחזירה אותך לעשן באופן קבוע כי זו מטרתה - לייצר תלות.
שנית ככל שעובר זמן מהרגע שהפסקת לעשן כך אתה שוכח את כל אותם דברים שהפריעו לך, אם תכין רשימה או תיעוד של הדברים ששנאת זה יכול לעזור לך להזכר ולהמנע מלחזור לעשן.
אגב אם אתה עדיין מיחס לעישון הנאה ממולץ לך לקרוא את "הדרך הקלה להפסיק לעשן" של אלן קאר
כל טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עדי14/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עדי14/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)