הפסקת עישון ואלכוהול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת עישון ואלכוהול
    עדי
    08/10/2012

חג שמח לכולם,
    לא מזמן הפסקתי לעשן לשלושה חודשים. מאז אני מפסיק וחוזר לאחר מספר שבועות.
    שמתי לב שבכל פעם שאני חוזר לעשן, זה קשור לשתיית אלכוהול.
    באיזשהו שלב חולפת אצלי מחשבה שבא לי סיגריה, וזו נקודת אל-חזור.
    הראש נאטם, אני שוכח את כל מה שהביא אותי להפסיק לעשן, ומחפש את הפיצוציה הקרובה כדי לקנות סיגריה בודדת... וההמשך כבר ברור.

בין הנקודה שבה אני מחליט שאני הולך לעשן ועד שאני מגיע לסיגריה, יכולים לחלוף שעה או שעתיים. כל הזמן הזה עומד לרשותי ואני אפילו לא מנסה לשנות את ההחלטה. אני מוותר מראש ולא ודע איך לשנות את זה. אודה מאוד לעצתכם.
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת עישון ואלכוהול

הוספת תגובה

• הפסקת עישון ואלכוהול - תגובה

רמי רומנובסקי
    11/10/2012

עדי שלום,
    תחת השפעת אלכוהול הראש עובד פחות טוב, אנו פחות אחראים ועושים דברים שלא היינו עושים במצב רגיל, כמו כן יש את האשליה של "רק סיגריה אחת" ומן הסתם אתה עדיין מיחס לעישון ערך של הנאה.
    בפעם הבאה שתמצא את עצמך חושב לקחת סיגריה שאל את עצמך 2 שאלות.
    1. האם הייתי רוצה לחזור עכשיו ולעשן חפיסה ביום (או את אותה כמות שעישנת לפני שהפסקת)?
    2. מדוע הפסקתי לעשן? מה שנאתי בעישון, מה הפריע לי?

ראשית הרבה יותר קל לבחור בלא לחזור לעשן כל יום כל היום מאשר בסיגריה אחת, אבל כפי שאתה ודאי יודע סיגריה מחזירה אותך לעשן באופן קבוע כי זו מטרתה - לייצר תלות.
    שנית ככל שעובר זמן מהרגע שהפסקת לעשן כך אתה שוכח את כל אותם דברים שהפריעו לך, אם תכין רשימה או תיעוד של הדברים ששנאת זה יכול לעזור לך להזכר ולהמנע מלחזור לעשן.

אגב אם אתה עדיין מיחס לעישון הנאה ממולץ לך לקרוא את "הדרך הקלה להפסיק לעשן" של אלן קאר

כל טוב ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

עדי
    14/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עדי
    14/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו