מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 4 ימים ללא סיגריות...מלי נגמלי18/10/2012
שלום, מזה כ-15 שנה שאני מעשן קופסת מלבורו אדום ליום. כבר זמן מה שהרהרתי ברעיון הגמילה ולפני 4 ימים בדיוק החלטתי להפסיק. ביתי בת ה- 5 עודדה אותי ואמרה:"גם לי היה קשה להיגמל מהמוצצי, ותראה אותי - כבר המון זמן שאני בלי מוצץ....".... :) הילדה כמובן מודעת להפסקה - וכבר רצה לספר לגננות שלה... עכשיו - על כמה וכמה שאני לא יכול לחזור לעשן ולאכזב את ילדתי האהובה... 4 ימים ללא סיגריה - וזה לא קל... אני מקדיש זמן לפעילות ספורטיבית, אחרת בכלל הייתי שובר את הראש בקיר מזמן... אך כל העניין הזה מעסיק לי את הראש יותר מידי... ודווקא בשעות היום בעבודה קשה לי יותר מהלילה... במשך שנים, לאחר יום עבודה, בשעות הערב המאוחרות - אני מעשן "ג'וינט" או שניים באופן קבוע. כך גם במהלך ארבעת הימים האחרונים - שבסוף היום אני נרגע עם שאכטה של ניקוטין מעורבב עם חשיש.... או ירוק (במידה ויש) כמובן שזה מקל עליי - אך השאלה שלי היא האם העובדה שאני צורך עדיין ניקוטין (למרות שבכמות מזערית יחסית, ורק בשעות הערב-לילה) גורמת לי לעיכוב בהליך הנקיון הגופני וגם לבטח משפיע על הצד הנפשי ???... המלחמה שלי כרגע היא בסיגריות "פארש" - ולא בג'וינט אחד או שניים בסוף יום עבודה.... האם אפשרי להיגמל מסיגריות בצורה כזו ? או שגם יבוא היום ואאלץ להיגמל מג'וינטים.... רחמנה ליצלן אני בן-אדם חזק - ואם אני מחליט משהו - אני פועל לפיו. אני אוהב פעילויות ספורטיביות - והכושר והבריאות חשובה לי מאוד. אז מה אתם אומרים לגבי הגוינטים ?? אפשר להיגמל מסיגריות פארש ולהמשיך לגלגל כל יום גוינט או שניים בשעות הלילה, מבלי הצורך בסגיריות פארש ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 4 ימים ללא סיגריות... - תגובה
רמי רומנובסקי18/10/2012מלי שלום,
התמכרות לסיגריות מורכבת משני דברים:
א. ההתמכרות הפיזית לניקוטין - זה מה שגרם לך להדליק סיגריה כל שעה
ב. ההתמכרות המנטלית, ההרגלים והתפיסה שלנו את העישון כדבר בעל ערך כלשהו - זה עיקר הקושי בהפסקה.
הבעיה היא שלמרות שכביכול הפסקת לעשן אתה עדיין צורך ניקוטין, כדי להמחיש את הבעיה נסה לדמיין נרוקמן שהפסיק להזריק 20 פעם ביום והוא עושה זאת רק פעם אחת ביום - האם זה יעזור לו להגמל?
התשובה היא לא, זה רק יקשה עליו מכיוון שבמקום לתת לגוף להתנקות מהחומר הממכר אתה מתחיל את הגמילה ובכל פעם שאתה מדליק ג'וינט עם ניקוטין אתה מחזיר את עצמך לנקודת ההתחלה.
אין לי שום דבר בעד או נגד ג'וינטים, מעבר לכך שזה לא בריא לעשן יש אנשים שנהנים מזה, הבחירה היא שלך, אבל אם תמשיך לגלגל ג'וינטים עם ניקוטין לא רק שתעשן יותר ג'וינטים גם לא תשתחרר מהצורך בסיגריות ודי מהר תחזור לעשן.
בנוגע לפן הנפשי הוא עיקר הבעיה וקצרה היריעה מלהסביר מה גורם לתלות הזו ואיך ניתן לשנות אותה, אבל מה שהופך את ההפסקה לקשה או קלה זו לא הגמילה מניקוטין, זה ממש קל אלא אחד משני הגורמים הבאים:
1. אם אתה מרגיש שאתה מוותר על משהו בכך שאתה לא מעשן
2. אם יש לך ספק לגבי ההחלטה שלך
את הדבר הראשון לא אוכל לעזור לך לפתור במסגרת זו אבל לגבי הספק אתה נשמע לי בן אדם חזק אם לא תתיל ספק בהחלטתך ותקבל את עצמך כמעשן לשעבר יהיה לך יותר קל.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר שבוע ללא סיגריה...
מלי נגמלי21/10/2012ראשית, תודה על התשובה. אכן, אני אדם חזק - ואני מאמין שאחזיק מעמד עוד הרבה זמן (אין הבטחה לכל החיים)... אך עדיין, מבחינה נפשית, אני מרגיש את הרצון לעשן... ולצערי זה עדיין מעסיק אותי במהלך כל היום. ברור לי שההרגשה הזו לא תעלם כליל בחיים, אך עדיין כולי תקווה שיזה ילך ויפחת עם הזמן... לעניין הגמילה מניקוטין - לשיטתך, מי שמעשן ג'וינט אחד ביום (עם ניקוטין) מכור למעשה לניקוטין כמו כל אדם שמעשן קופסא ליום ??? והאם אפשר להגימל מבחינה נפשית מהצורך בעישון סיגריות גם אם כביכול מבחינה "גופנית" אתה עדיין מכור לניקוטין (ג'וינט אחד או שניים בלילה) ? אשמח לתגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף טבק בג'וינט יעזור ??
מלי נגמלי21/10/2012לאור העובדה שאין בכוונתי להפסיק כרגע לעשן גוינט בסוף היום (שינוי תודעה להבדיל מעישון "פארש" של סיגריה רגילה), נשאלת השאלה: האם גילגול ג'וינט בסוף היום עם תחליף טבק (ללא ניקוטין) עדיף על טבק סיגריה רגילה ועוזר מבחינת הגמילה הפיזית מניקוטין ? האם הטעם של תחליף שכזה נסבל ולא חונק מידי? האם יש מומלצים ? HONEYROSE ? אשמח לשמוע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף טבק בג'וינט יעזור ?? - תגובה
רמי רומנובסקי22/10/2012הי,
אל תראה את דברי כעידוד לשימוש בקנביס זה לא בריא ולא חוקי.
אבל... לשאלתך כל צריכה של ניקוטין תחזיר אותך לעשן אפילו רק "מנה" אחת ביום.
אם אתה עדיין מעדיף להמשיך לצרוך קנביס עדיף שתשתמש בחומר בערה שאינו מכיל ניקוטין, קח בחשבון ששום דבר שתעשן לא יהיה נסבל ונוח כמו סיגריה מכיוון שסיגריה היא מוצר סופר מהונדס שמכיל המון חומרים (חלקם מאלחשים) שמטרתם להקל על אי
הנוחות שבעישון.
עדיין חשוב שתבין שכל סוג של עישון אינו בריא אך שימוש בניקוטין הוא גם ממכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)