איך להפסיק לעשן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להפסיק לעשן?
    לירון
    27/10/2012

שלום רב.
    אני מאוד רוצה להפסיק לעשן, זה מתבטא ברגשות אשמה כבדים מאוד, במיוחד כי אמא שלי מאוד מעוניינת בך ומודאגת מאוד שאני מעשנת.
    העניין הוא, שאני סובלת מהפרעה נפשית, זה מתבטא בתקופות של חרדה, לפעמים גם בסיטואציות חברתיות, והסיגריה היא מעין מפלט מהלחץ. פורקן. תירוץ להסב את מבטי או את תשומת ליבי מ"מוקד העניינים". זה יישמע אולי מצחיק אבל היא נותנת לי את הלגיטימציה להרגיש אאוטסיידרית.

עליי לציין שראיתי את הסרט של אלן קאר, וזה לא ממש עזר לי, הרגשתי שהוא לא נוגע שם בהרבה נקודות שרלוונטיות לי. נגמלתי לפני כשנתיים עם צ'מפיקס אבל חזרתי בגלל סיגריה אחת שחשבתי שתישאר כזאת ותקופה קצת לחוצה. כיום רופאת המשפחה מסרבת לתת לי צ'מפיקס בגלל האזהרה שהוא גורם לתסמינים פסיכיאטריים שונים.

מה לעשות? אני באמת לא יודעת. הדבר היחיד שעזר לי כעת לא נגיש לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להפסיק לעשן?

הוספת תגובה

• איך להפסיק לעשן? - תגובה

משה רוימי
    27/10/2012

שלום מיה,

התסכול שאת מתארת נכון להמון אנשים ואינו חריג, מצד אחד הסיגריה נתפסת כאמצעי נוח ויעיל לפתרון קושי רגשי ומצד שני השכל הישר שאומר לך שעלייך להפסיק את ההרגל לעשן. לגישתי גמילה נכונה מעישון אנה מצריכה תרופות ובוודאי שלא חומרים אחרים או אביזרים למיניהם. ההנחה שההתמכרות לעישון היא פסיולוגית מוציאה את האחריות מהמעשן ומעבירה אותה אל הגורם המסייע כביכול החיצוני ולכן רוב המעשנים מתייסרים תקופה ארוכה עד שמשתנה אצלם משהו, מבפנים והם מגיעים להשלמה עם ההבנה שהפתרון האמיתי נמצא בידם בלבד. גמילה נכונה היא קודם כל גמילה ממחשבות שיש בסיגריה משהו טוב, שהן מסייעות בהפגת חרדה, מרגיעות או שהם בסך הכל לא שונות מעוד הרגל של בילוי. יצרני הסיגריות דאגו במשך שנים בחסות הממשלה לגרום לכולנו להאמין שסיגריות זה טוב, למרות כל האזהרות והן עושות זאת בצורה סמויה דרך הצבעוניות של האריזות, הססגוניות של עמדות המכירה, שמות המותג והמסרים שחודרים לתת המודע שלמד לייחס לעישון משמעות כפולה כפי שאת וכל שאר המעשנים חווים והדרך להיחלץ ממעגל הקסמים הזה הוא ללמד את עצמך לחיות חיים אמיתיים, חופשיים ופנויים לממש את הפוטנציאל שבך וזה אומר גם למצוא דרכים להשיג שלווה, רוגע ואיזון בחיי היומיום כולל במצבי מתח וחרדות. פעילות גופנית קלה, האזנה למוזיקה, צפייה בסרטי קומדיה, עיסוק ביצירה ואמנות, מדיטציה ויש עוד המון דרכים לשמח את הנפש, לרומם את הרוח ולשחרר מחשבות שליליות או קושי רגשי. כדי לשים סוף לסבל שאת חווה תתחילי לחשוב על עצמך כמי שמסוגלת להתמודד עם כל מצבי החיים בדרך יעילה, נסי לא לחשוב יותר מידי על העישון ואיך להפסיק לעשן אלא מקדי את תשומת הלב בדרכים האפשריות שעומדות בפנייך לעצב לעצמך חיים מספקים אישיים ומקצועיים, ברמה הכלכלית, בבריאות ובכל תחום שחשוב לך לקדם.
    חשבי על עצמך כתינוק שזה עתה יצא לאוויר העולם וכל מה שהוא זקוק לו זה חום ואהבה, אוכל מזין וסביבה שתגרה את חושיו הטבעיים להתפתחות וצמיחה. כל שתתמידי בכיוון החדש ותעשי צעדים מעשיים, תרגישי מסופקת יותר ובטוחה יותר והקשר התלותי בסיגריה ילך ויפחת עד לנקודה שתרגישי חזקה מספיק לא לעשן אפילו לא עוד סיגריה אחת. לא כי החלטת להפסיק לעשן, אלא שהחלטת לחיות, להצליח ולממש את עצמך כאדם שראוי להרבה יותר ממה שסיגריות יכולות להציע.
    בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להפסיק לעשן? - תגובה

רמי רומנובסקי
    28/10/2012

מיה שלום,

בנוגע לסרט של אלן קאר הוא נהדר ועוזר לחלק מהאנשים אבל יש הרבה אנשים שצריכים משהו יותר מקיף ותומך. אל תתייאשי מהשיטה היא עובדת!
    סטטיסטית למעלה מ 40% מהאנשים שמגיעים למרכזי אלן קאר בארץ ובעולם הגיעו אחרי שראו את הסרט או קראו את הספר, הם מבינים את העקרון אך מתקשים ליישם.

בין אם תחליטי לבוא אלינו או לנסות שיטה אחרת אל תתייאשי נסי שוב ולמדי מטעויות, בעיקר הטעות והאשליה של "לא יקרה שום דבר אם אקח רק סיגריה אחת", בפעם הבאה תדעי שזו לא רק אחת.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה אפשרי

שי
    15/11/2012

עישנתי המון שנים, וניסיתי כמה שיטות כדי להפסיק לעשן ואף אחת לא עזרה לי עד שהגעתי לתומר סקר. מעבר לזה שהוא היחיד שהצליח לגמול אותי מהסיגריות סופסוף, הוא גם מלווה אותך אחר כך אם צריך. אל תחשבי פעמיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו