מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת עישון באמצעות לייזר רךראובן06/11/2012
שלום,
אני בן 29, מעשן מגיל 16 כקופסא וחצי ביום.
ניסיתי מספר פעמים להפסיק לעשן,
הצלחתי פעם אחת למשך חצי שנה וחזרתי לעשן במילואים במסגרת מבצע "עופרת יצוקה"
אציין כי בחצי השנה שלא עישנתי, לא עבר יום שלא הייתי זקוק לסיגריה, פשוט נלחמתי ברצון הזה יום ביומו.
קראתי את הספר של "אלן קאר" וגם ראיתי את הסרט, הספר השפיע עליי ואפילו הפסקתי לעשן לתקופה מסוימת, אבל שוב, כל יום שעבר רציתי סיגריה עד שהבנתי שעדיף לי לעשן ולהיות חולה מאשר להרגיש כמו שאני מרגיש.
אני יכול להפסיק לעשן, לגרום לעצמי לא לגעת בסיגריות. הבעיה היא שההרגשה היא כמו של אובדן, להתמודד עם העובדה שאני לא מעשן, אני לא רוצה להרגיש ככה, אני באמת מחפש פתרון שאני פשוט לא יאהב סיגריות יותר, שאני לא ארגיש אני צריך להתמודד עם הדחף הזה כל יום שעובר.
בנוסף אני רוצה לדעת איך בדיוק דיקור ולייזר רך משפיעים על האהבה/רצון לסיגריות, והאם יש תופעות לוואי ידועות.
אבקש תשובה כנה עניינית ולא מגמתית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת עישון באמצעות לייזר רך - תגובה
רמי רומנובסקי06/11/2012ראובן שלום,
ראשית אני חייב להודות אין לי שום מושג בלייזר רך, אני גם לא אובייקטיבי, אבל כמדריך לגמילה מעישון אני יכול לומר שמה שגורם לגעגוע לסיגריות או לרצון לעשן זה לא הצורך הפיזי בסיגריות אלא התפיסה וקשה לי להאמין שלייזר או דיקור ישנה את מה שאתה חושב :)
אני מבין שראית את הסרט וקראת את הספר של אלן קאר, חצי מהאנשים שמגיעים לסדנה שלנו מגיעים אחרי שקראו את הספר או ראו את הסרט, אבל למרות שהפסקת לעשן לא היית "לא מעשן מאושר", אלא לא מעשן אומלל שעדיין רוצה ומתגעגע לסיגריות.
מבחינתי כאיש מקצוע השיטה לא עבדה עליך, זו לא חוכמה להוציא את הסיגריות מהפה כל הרעיון הוא להוציא אותם מהראש - הכוונה היא לא להפסיק לחשוב על סיגריות אלא להיות אדיש ולא לרצות לעשן.
כשאני מדבר עם לקוח שהפסיק לעשן לפני חודש והוא אומר לי שהוא מחזיק מעמד אז אני יודע שזה לא זה. זה לא שאומר לו לחזור לעשן אבל יש עוד עבודה לעשות.
בכל מקרה אל תתייאש מהשיטה - היא עובדת כנראה שאתה צריך לנסות אותה בפורמט אחר.
לא משנה באיזו שיטה תבחר כדאי להבין שתופעות הלוואי של גמילה מניקוטין הם שוליות - מה שגורם לקושי זה הרצון - ואם תשתחרר מהרצון לעשן זה יכול להיות גם קל.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)